Onze Temple of Light - What is yours? 001

Onze Temple of Light - What is yours?

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 16 november 2017

November. De dagen worden weer kouder. De zon laat zich steeds minder zien. De temperatuur daalt langzaamaan richting het vriespunt. Een punt dat de koukleum in mij al lang is gepasseerd. Somber, donker en grauw. De winterdepressie ligt op de loer, sluimerend om hard en snel toe te slaan. Je kunt natuurlijk je Philips Energylight erbij pakken voor een dagelijks shot aan lichttherapie, een enkeltje naar een warm land boeken, een week lang ‘stil-zijn’ in Downward Facing Dog Position of een weekendje lang baden in lichaamseigen sappen, terwijl de ayahuasca zijn reinigende werking doet. Hoewel heel verleidelijk, gooit onze redactie het liever over een andere boeg.

Een redactie, die de strijd aangaat met crashende computers, een writer’s block of juist te scherpe, uit de bocht vliegende pennen die teruggefloten worden. En dan weer van voor af aan kunnen beginnen. Soms gevangen is in een web van onrealistische deadlines, waar de stapels papieren zich altijd balancerend op de rand van de tafel bevinden en telefoons aan één stuk door trillen, piepen of oplichten door overvloedig App- en Slackverkeer. En waar eenieder in het bezit is van een overvolle, dubbele agenda. Want naast Hardstyle Reporter zijn we immers nog zoveel meer.

Dagelijks gaan we de confrontatie aan met ongehoorzaam modellenfruit, (pre)puberende kinderen, klagende schoonouders over ons gemiste bezoek aan oma (jawel op zondag!) en leerkrachten, die op maandagochtend net iets te enthousiast hun verhaal doen en niet begrijpen dat wij dit, op dit moment, enkel vanachter onze gesloten oogleden kunnen volgen. In de sportschool worden we achtervolgd door onbetrouwbare halters die, na een willekeurig feestje, plotseling veel zwaarder aanvoelen dan voorheen. Op het werk door tikkende tijdklokken en eenmaal thuis, laten de buren ons regelmatig weten de noodzakelijke uitwisseling van nieuwe tracks niet te kunnen waarderen.

Het moge duidelijk zijn. Tijd voor innerlijke verlossing. Tijd voor Qlimax: The Temple of Light. Onze verlichting in deze donkere dagen. Daar waar de avond langzaam opbouwt naar een hoogtepunt, laten wij de teugels maar wat graag vieren. De spanningsboog volgend, stampen wij gezamenlijk al onze spanning eruit. De muziek als onze ayahuasca en de dj als medicijnman. Het baden in lichaamssappen laten wij deze avond voor het gemak maar achterwege. Om aan het eind van de avond als herboren te zijn. Een avond Qlimax is het bewijs dat muziek inderdaad ‘the answer to your problems is’. Als nieuw kunnen wij de battle met de nieuwe week vol goede moed weer aan. Met als eerste horde de beruchte maandag én dinsdag.

Dit is onze Temple of Light. What is yours?