kickoff

REBiRTH Festival: de ideale kick-off van het festivalseizoen

birgit
Birgit Roobol - 9 april 2019
REBiRTH Festival is uniek in haar soort. Het is het allereerste festival van het seizoen en dé ideale kick-off van het festivalseizoen. Naast twee dagen vol hardstyle, een toffe line-up en een ongekende sfeer, breidt de organisatie dit jaar uit met een pre-party en camping. Wij spraken met de organisatie REBiRTH Festival om in te zoomen op de aankomende editie. Oh, en we hebben een hele toffe verrassing voor jullie!

Het zonnetje schijnt en we hoeven nog maar een paar dagen totdat we als een stelletje wilde koeien jullie festivalweiland mogen bestormen. Op de vraag hoeveel zin ze er zelf in hebben, kunnen ze kort zijn: “Terwijl we deze vragen beantwoorden, zien we de tenten herrijzen en schijnt de zon in onze rug. Dus ja; WIJ HEBBEN ER ENORM VEEL ZIN IN.”

rebirth-festival1


Als officiële start van het festivalseizoen is REBiRTH Festival verantwoordelijk voor het zetten van de toon bij alle hardstyle fans in binnen- en buitenland. Daar zijn ze ontzettend trots op. “We hebben hard gewerkt voor ons plekje op de kalender. Maar altijd met passie voor de muziek en kwaliteit voor onze bezoeker als uitgangspunt. Het is superfijn dat dit gezien en erkend wordt.”

De propositie ‘kick-off the festival season’ is geïntroduceerd in 2011, tijdens de derde editie. “Dit is eigenlijk heel natuurlijk ontstaan en gegroeid”, vertellen ze. “We waren op zoek naar een toffe ondertitel en beseften dat we het eerste festival van het buitenseizoen waren.” Door REBiRTH ieder jaar weer te verbeteren en de bezoekers een vette ervaring aan te bieden, heeft de slogan ‘let’s kick-off the festival season’ ieder jaar nog meer kracht en waarde gekregen. “Op een gegeven moment merken we dat zowel artiesten als bezoekers dit gingen gebruiken. Dan weet je dat je de juiste snaar hebt geraakt.”

Eén van de belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle start van het festivalseizoen, is dan ook de sfeer. Iets wat REBiRTH echt typisch REBiRTH maakt. Het is het eerste festival van het seizoen. De zin en drive bij de bezoekers, maar ook de artiesten, dat ‘ze weer mogen’ zorgt ieder jaar weer voor een ongekende sfeer. “Dat is ook iets wat niet te organiseren valt. Maar we proberen het wel te faciliteren en te voeden met onze REBiRTH stempel: what you see is what you get. Kwaliteit in licht en geluid, de show en een super line-up voor een betaalbare prijs. Dat vinden we heel belangrijk.”

rebirth-festival-2
“ALS WE EEN KLEIN BEETJE VOORUITKIJKEN IS HET BELANGRIJKSTE DAT WE IN DE TOEKOMST NOG STEEDS DIKKE FEESTEN KUNNEN NEERZETTEN MET EEN HOGE KWALITEIT EN VOOR EEN BETAALBARE PRIJS.”

Maar REBiRTH Festival is nog lang niet uitgegroeid. “We hebben altijd gekozen voor een geleidelijke groei. Eerder hadden we nog het gevoel dat we eerst ons festival tijdens zaterdag en zondag moesten optimaliseren. Afgelopen jaar waren we echt tevreden met hoe het weekend verlopen was.” Tijd voor de volgende stap dus. Uit de enquêtes die REBiRTH Festival ieder jaar afneemt, kwam één wens duidelijk naar voren: een camping. “Dit jaar was voor ons dus het juiste moment voor de camping + pre-party op vrijdag.”

“We vinden het belangrijk dat de camping ook het ultieme REBiRTH gevoel heeft. Een hele dikke line-up voor de pre-party op vrijdag, maar ook tijdens de silent disco en camping party hebben we veel toffe dingen voor jullie in petto.” Naast twee volle festivaldagen, voegt REBiRTH daar dus een hoop extra’s bij toe om je weekend echt onvergetelijk te kunnen maken. “Om te zien wat we precies van plan zijn moet je echt zelf een kijkje komen nemen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om jullie dit te laten zien!”

De nieuwe focus van REBiRTH Festival ligt dus op de onvergetelijke ervaring voor hun camping- en festivalbezoekers. Daar werken ze al bijna een jaar vol overtuiging aan. Maar nóg grotere ambities hebben ze zeker. “Als we een klein beetje vooruitkijken is het belangrijkste dat we in de toekomst nog steeds dikke feesten kunnen neerzetten met een hoge kwaliteit en voor een betaalbare prijs.”

rebirth-festival-3


Ambities om de allergrootste worden hebben ze niet per se. Het gaat ze echt om de gezelligheid, de sfeer en de liefde voor de muziek. “REBiRTH is echt ontstaan vanuit die passie. We hadden een droom, zagen een kans en zijn het gewoon gaan doen. En iedereen is welkom en mag ons helpen.” Dat is echt heel uniek en dat proberen we ook te koesteren. “Zo organiseren we met onze stichting ‘Rebirth Samen voor Haaren’ activiteiten voor basisscholen en ouderen om hen ook kennis te laten maken met het festival. “We willen graag een verbindende factor zijn in het dorp en onze omgeving.”

Haaren is dus niet alleen de locatie van het festival, maar ook heel erg belangrijk voor REBiRTH. Want wat je misschien nog niet weet is dat tijdens REBiRTH veel vrijwilligers uit Haaren meehelpen tijdens het festival. Jaarlijks hebben ze zo’n 400 vrijwilligers, voor, tijdens en na het weekend. Ze helpen mee met de opbouw, achter de bar en in de afbouw. “Het is echt een feest voor en door Haaren”, vertelt de organisatie trots. “Haaren is trots op REBiRTH en wij zijn trots op Haaren. En onze vrijwilligers natuurlijk.”

rebirth-festival-4


En hoe hard ze ook groeien, dat Brabantse karakter en die fijne sfeer willen ze nooit verliezen. “We willen, ondanks het succes, vooral REBiRTH blijven. De gastvrijheid en kwaliteit van het festival moeten bovenaan blijven staan. Dat is de solide basis van REBiRTH Festival.”

Er zijn heel veel hardstyle feesten en festivals. Maar zoek je een betaalbaar feest dat niet te massaal is en voor een goede prijs? Dan is REBiRTH Festival misschien wel jouw favoriete festival van het jaar. “We zeiden het al eerder, maar de zin en de drive bij de bezoekers én artiesten zorgt ieder jaar weer voor een ongekende sfeer. Daar onderscheiden we ons in.”Kun je niet wachten tot je eindelijk weer de (festival)wei in mag? Nog maar een paar dagen en dan is het tijd voor REBiRTH Festival. Haal je kampeerspullen van zolder en stof je festivalmood af, want wij geven 1x2 weekendtickets + camping voor REBiRTH Festival weg!

Wat moet je doen?

  • Tag je festivalmaatje onder onze post op Instagram of Facebook;
  • Maak kans op 1x2 REBiRTH Festival Weekend + Camping tickets!