Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 2 0

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 2

lauren
Lauren Bekker - 12 april 2018

Suns out, ravers out. Met een weerbericht van ruim drieëntwintig graden vlogen de kaarten van het eerste festival van het jaar over de toonbank. Als een stelletje op hol geslagen koeien mogen we eindelijk weer het weiland in. Tijd voor Rebirth Festival 2018 – 10 Years Ceremony.

Rebirth Festival is de kick-off van het festivalseizoen. En na zo’n heerlijke dag als gisteren, kunnen we ons zonder enige moeite opmaken voor vandaag. Het zonnetje schijnt alweer lekker en de lucht is strakblauw. De wei in, voor dag nummer twee.

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 2 0

Op zondag staat de mainstage in het teken van B-Freqz waar zij hun nieuwe album ‘Eclipse’ presenteren. De hele dag draaien hier bevriende en goede collega’s op uitnodiging van dit trio. En dat is echt een feestje! Zoals de classic set van Adaro. Man, wat zijn we blij dat we hier deel uit van mogen maken. Zijn mixwerk is on point, net zoals zijn platenkeuze. Het is heerlijk om platen als ‘Disturbia (The R3belz Remix)’ en ‘Mindgame’ eindelijk weer eens terug te horen.

En dan komt een moment waar we lang naar uit hebben gekeken. Rejecta vs. Frequencerz. Een set die alle verwachtingen overtreft. Wanneer ‘Followed’ wordt ingestart, schreeuwt het hele publiek uit volle borst mee en nieuwe tracks als ‘Rise of Rejecta’ worden laaiend enthousiast ontvangen. Ook het Intents Festival 2018 anthem door Frequencerz en D-Block & S-Te-Fan komt voor het eerst voorbij. Heerlijk!

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 2 0

Daarna is het de beurt aan B-Front vs. Digital Punk, een samenwerking die we graag vaker voorbij zien komen. Betoverende, donkere melodieën worden versterkt door stevige kicks. Beide dj’s zijn heel goed op elkaar ingespeeld en brengen hun passie en drive ijzersterk over op het publiek. Ze hebben inmiddels al meer dan tien collabs op hun naam staan, maar daar wordt een nieuwe aan toegevoegd: ‘The Supernatural’. Een goede melodie, stevige kicks. Yes, wat een lekker plaatje!

De opzet van het terrein is op dag twee kleiner. Er zijn vijf stages, waarvan twee stages met feestmuziek en twee stages waar de heerlijkste hardstyle wordt gedraaid. Gelukkig is de outdoor stage ook vandaag aanwezig. Dit keer als ‘Revenge’, de hardcore stage. In de openlucht rammen dus! Onder andere Korsakoff en Angerfist draaien hier flinke beuksets en het hele publiek gaat los. 

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 2 0

Op de mainstage is het inmiddels tijd geworden voor de set van B-Freqz, geheel in het teken van hun nieuwe album ‘Eclipse’. Verschillende platen komen voorbij en de set geeft goed de diversiteit van het nieuwe album weer. Onze persoonlijke favoriet? ‘Hope’. En blijkbaar ook die van het publiek, want het wordt uit volle borst meegezongen. In een half uur laden ze met hun passie, energie en onuitputtelijke drive, het hele publiek op voor de rest van de avond.

Door naar Reborn. De stage die volledig in het teken van euforische hardstyle staat. En na de flinke dosis geweld van vandaag, komen we bij de set van Sound Rush even heerlijk bij op hun betoverende euforische klanken. De sfeer hier is top. Euforie tot de max!

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 2 0

Het weekend afsluiten doen we bij NSCLT. Deze twee helden gaven op de eerste dag al een heerlijk setje weg, maar ook deze hadden we echt niet willen missen. Dit is namelijk de laatste NSCLT set ooit. De heren hebben heerlijke nummers geproduceerd en op de grootste podia gestaan, maar nu is het einde toch echt hier. De tent staat vol met dedicated fans die geen seconde willen missen. De  chemie tussen de artiesten en het publiek is duidelijk voelbaar. Een bijzonder moment, maar bovenal een set om niet te vergeten. The perfect way to close down. Wat een heerlijk weekend!

En daarmee komt de eerste festival weekender van 2018 tot een einde. Rebirth Festival was opnieuw vol van fantastische artiesten, steengoede sets en een heerlijke sfeer. Ben je klaar voor een nieuwe traditie in je leven? Zet Rebirth Festival alvast in je agenda voor 2019. Het weerbericht belooft ongetwijfeld veel goeds. Deze wil je nu al niet missen.