rebirth-festival-2019

REBiRTH Festival 2019

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 18 april 2019
Gillend de wei in. Als een stelletje wilde koeien. Dat is wat REBiRTH Festival met je doet. Dit keer voor het eerst als driedaagsfestival mét camping.

Vrijdag, REBiRTH Festival dag 1


De wei is dit jaar helaas iets minder zonnig. Maar damn, wat voelt het goed om terug te zijn. En zo denken de Sound Rush broertjes er ook over. Als we de Rebellion tent in komen lopen, die omgetoverd is tot pre-party stage, komen de vrolijke hardstyle nummers ons tegemoet. Het festivalseizoen is officieel geopend. En met nummers als ‘Rhythm of the Night’ lukt dat zeker.

Rejecta warmt het publiek voor het stevigere materiaal van de avond. Hoewel de overgang qua muziek best groot is en we Rejecta liever na Roughstate Alliance hadden gezien, lukt hem dat goed. Hij draait veel nieuw materiaal waaronder zijn nieuwe collab met E-Force, een te gekke samenwerking met Artifact en een sterke afsluiter met zijn collab met Restrained. Tussendoor draait hij bekende nummers als ‘Followed’ en ‘Deserve to Die’ en iedereen doet uit volle borst mee.

rejecta


De members van Roughstate Alliance laten zien wat ze in huis hebben. Het is altijd mooi om te zien hoe niet alleen het publiek, maar ook de dj’s zelf helemaal losgaan. Van B-Front die wild zwaait met zijn armen tot Rejecta die meedoet met iedere kickroll. Tijdens deze anderhalf uur is het ook tijd voor het officiële debuut van Digital Punk bij Roughstate. Met een paar nieuwe nummers zoals ‘The Eclipse’ doet hij dat in stijl. Een waardig nieuw lid van de Roughstate crew!

Het REBiRTH weertje is helaas uitgebleven en we hebben het best koud, maar vermaken ons perfect. De pre-party heeft zoals we van REBiRTH Festival gewend zijn ook zo’n gezellige sfeer. Dat in combinatie met de lekkere setjes van vanavond, maakt het een mooie start van het seizoen.

rebirth-festival_1359

Ondertussen is D-Sturb zijn set begonnen. Hij trapt af met wat vrolijker materiaal, zoals zijn remix van ‘Sound of the Thunder’ van D-Block en S-Te-Fan en zijn collab met Da Tweekaz. Maar daar komt later verandering in. Tijd om gas te geven. Als we het intro van ‘Apocalyptic Darkness’ horen, weten we wat er komen gaat. Een perfecte raw track met veel drive en goede kicks.

Door naar Rebelion, die laten horen hoe hard hardstyle kan zijn. Zo wordt de avond afgesloten met goed beukmateriaal. Het QAPITAL anthem, ‘Misery’ en natuurlijk de Rebelion mix van de beruchte Maren Kessel Tunnelrave. Wat kunnen we nog meer zeggen? De pre-party was geslaagd. Op naar ons warme bedje.

Zaterdag, REBiRTH Festival dag 2


Vandaag is de grote dag waar het weekend om draait. Zes stages met de muziek waar ons hartje sneller van gaat kloppen, plus een feest area. Het weerbericht is nog steeds niet best — maar goed, dat was ook geen verrassing. Om maar met een bekende kreet te spreken: “Let it go, let it go. The cold never bothered me anyway.” We zijn in ons element en daar draait het om.

adrenaline
Onze dag begint lekker met Clockartz. Hun nieuwe platen doen het ontzettend goed, en ook tracks als ‘Mind Bending’ en ‘Reflection’ doen al vroeg in de middag het werk. Ondertussen is Adrenalize de mainstage aan het opwarmen, met zijn nieuwste plaat samen met B-Front en ‘You’ve Got The Love’ als magisch momentje. Trouwens ook meteen een eervolle vermelding voor de mainstage, want wat staat de tent er weer mooi bij. De aankleding is typisch REBiRTH, zonder voorspelbaar te zijn. We like it!

Het leuke aan een festival is de afwisseling. Van euforisch naar classics, naar keiharde raw. Het is maar net waar je zin in hebt. Om half drie zijn we de euforische hardstyle even zat en gaan we naar Riot Shift, die keihard tekeer gaan op de outdoor stage. Je moet eigenlijk ook wel in die frisse buitenlucht. Snoeiharde platen als ‘Extasis’, ‘Engage’, ‘From the Grave’ en de gloednieuwe collab ‘Broccoli F*ck’ met GPF klappen in als een bom.

Deetox is terug van haar kraamverlof en ze bewijst dat moeder én The Queen of Raw zijn, perfect samengaat. Ze trapt flink het gaspedaal in en verrast ons met een harde set. Tracks van Warface en E-Force knallen door de speakers en ook de al de nummers van haar tweede EP gooit ze in de mix. The Queen of Raw is back!

rebirth-festival-3785
Daarna gaan we weer dwalen en verdwalen. Zo genieten we van heerlijke nostalgische plaatjes bij de classic stage en gaat het bij de set van Korsakoff lekker los. Man, wat hebben we dit gemist. Het leuke hieraan is dat je soms op de gekste plekken terechtkomt. In de feesttent bijvoorbeeld. Brabantse gezelligheid ten top en ook Hardstyle Reporters kunnen zich dan niet laten weerhouden van een kleine polonaise.

Als de avond is gevallen, wordt de mainstage rauwer. De set van Adaro staat natuurlijk in het teken van zijn anthem, vuurwerk en een te gekke show! Er zit behoorlijk wat drive in zijn set en E-Force pakt hier heerlijk op door. Zijn rauwe platen worden versterkt met lasers, visuals en vlammen. Vanaf hier wordt het tempo bij de mainstage flink opgeschroefd. De gouden remix van ‘FTP’ wordt gedraaid, zijn nieuwe tracks ‘The End’ en ‘Bad Guy’, maar ook tracks die we al langer kennen zoals ‘Invincible’ en de Rebelion remix van ‘Rawness’.

Maar het absolute hoogtepunt van de dag is Delete met zijn VIP set. Hij opent de set met een waanzinnige VIP edit van ‘Take It Back’ en de hele tent schreeuwt het uit. Wat een geweld. We zien zelfs mensen hun handen in het haar houden, omdat de set zó goed is. Zeg maar gerust: de beste VIP set in tijden. Nieuwe edits van ‘88 mph’, ‘Pleasure & Pain’ en zijn ‘Salvation’ remix. Het is een compleet gekkenhuis in de REBELLION tent. De sfeer is zo ontzettend goed, de muziek geniaal en de reacties vanuit het publiek geven ons kippenvel. Wow, just wow.

rebirth-festival-5028
Na dit brute geweld rest ons nog één ding: de enorme kou eruit stampen bij de classics van Crypsis. Dat is overigens niet gelukt, maar goed was zijn set wel. Heerlijk om die oude, harde classics weer terug te horen! Gelukkig hoeven we het festivalterrein nog geen gedag te zeggen, morgen zijn we gewoon weer terug.

Zondag, REBiRTH Festival dag 3


De zonnestralen komen langzaam door in de ochtend. De zondag houdt eer aan zijn naam. Het is een gevalletje: wie het laatst lacht, lacht het best. Na twee te gekke dagen, voelen we ook op dag drie opnieuw die ontlading als we de magische weide betreden van REBiRTH Festival. Het blijft uniek.

Zondagen vinden we vaak de gezelligste dag bij een weekendfestival. Natuurlijk is iedereen moe, gaar, brak, of alledrie, maar we gaan er weer voor. Dat is ook duidelijk aan het publiek te merken. We geven het startschot af bij de Recharge stage, oftewel: de raw classics. Tartaros en Prefix & Density hebben het al heerlijk opgewarmd, en zelfs het zonnetje laat zichzelf zien. De truien en jassen kunnen uit en we genieten volop in de zon van deze bazenset.


Dan is het de beurt aan Titan. Nu hij ons gaat verlaten, voelt het toch een beetje anders. Zonder te sentimenteel te worden, beuken we er flink op los. Wanneer hij zijn remix van ‘Braincracking’ draait, ontploft de hele tent (die trouwens bomvol zit met fans). Maar als hij ‘My Angel’ inzet, wordt het echt magisch. Je merkt duidelijk dat deze track echt wat losmaakt in het publiek. Het raakt ons. Tijdens deze set is het zo goed voelbaar wat deze held voor de scene heeft betekend. Links, rechts, overal zie je mensen glimlachen. Titan, bedankt!

De toon van de dag is gezet. We gaan het hogerop zoeken, maar nu in de lucht. Want naast dwalen en verdwalen, kun je je op festivals ook heerlijk vermaken in attracties. Zelfs hier is de sfeer goed! Vervolgens gaan we naar de mainstage, die vandaag gehost wordt door Sub Zero Project. Hard Driver draait hier een liveset waarin hij ons absoluut niet teleurstelt, wat een drive! Maar de mainstage gaat echt compleet los, als het tijd is voor Sub Zero Project: The Contagion. De tracks van het album klinken live nog vetter en in combinatie met de showelementen en visuals, worden we compleet weggeblazen.

Adaro hadden we gisteren natuurlijk al op de mainstage gezien, maar ook vandaag is hij weer present. Dit keer zet hij de Recharge Area op z’n kop met heerlijke classics. Zo zien we Adaro graag! Platen als ‘Sorrow’ en ‘Kings of the Underground’ worden door de tent geknald en zorgen voor een heerlijke sfeer.

rebirth-festival-6456
De laatste uurtjes van het REBiRTH Festival Weekend zijn aangebroken. Wanneer het een beetje gaat schemeren, gaan we terug naar de mainstage voor de set van Phuture Noize en Sub Zero Project. Een ijzersterk duo! Hun muziek vormt zo’n te gekke harmonie samen en hun stijlen, hoe anders ook, passen goed bij elkaar. Het is ook duidelijk dat REBiRTH Festival flink uitpakt met de show: lasers, vuurwerk, alles komt voorbij.

Als we echt een tandje harder willen gaan, lopen we richting Sefa. Het is heerlijk om in de laatste uurtjes helemaal uit je dak te gaan op nummers zoals ‘Muzika’. We zijn trouwens niet de enige die daar zo over denken, aan het aantal mensen te zien. Even geen gezeur, gewoon genieten. En hakken. Simple as that! De dag, maar ook het weekend, sluiten we af bij Delete vs. Chris One. We kunnen gewoon geen genoeg krijgen van die oude raw classics. Het einde nadert, maar het euforische festivalgevoel gaat maar niet weg. Voor ons is het startsignaal weer gegeven, en daar zijn we heel erg blij mee.

REBiRTH Festival heeft ons een heel weekend meegenomen op een te gekke trip de weide in. We hebben gelachen, gestampt, gerilt van de kou en soms gezweet. We hebben te gekke setjes gehoord, nieuwe avonturen beleefd en misschien nog wel het belangrijkste: het festivalseizoen succesvol geopend. Het was te gek! Oh, en voor al die die-hards op de camping, YOU ROCK!