Rebirth Festival 2017 - Day 1 001

Rebirth Festival 2017 - Day 1

birgit
Birgit Roobol - 12 april 2017

Afgelopen zaterdag was het tijd om de donkere zalen, stadions en loodsen te verlaten en terug te keren naar buiten. We laten de raves tot diep in de nacht voor wat het is en gaan eindelijk weer terug de tent in met het gras onder ons voeten en het heerlijke zonnetje in ons gezicht. Time to kick-off the festival season. Relive Rebirth Festival!

In het zonnige Brabant hadden hard dance liefhebbers zich verzameld voor de beste hardstyle, rawstyle en freestyle verdeeld over vijf verschillende area’s. Alsof het festivalseizoen nooit weg was geweest, stonden mensen te hakken, springen en dansen in korte broekjes, crop tops, ontblote bovenlijven en met zonnebrillen op hun hoofd. Hoogtijd voor lauw bier, gesprekken met vreemden die nergens over gaan en hard gaan in het daglicht!

Rebirth Festival 2017 - Day 1 002

Alhoewel Rebirth best een groot festival is, voelt het absoluut niet zo. Je kunt je makkelijk van de ene stage naar de andere bewegen zonder een halve marathon af te leggen. Ook heerst er een hele fijne sfeer. Iedereen heeft duidelijk ontzettend veel zin in het eerste festival van het jaar.

In de Rebellion tent zijn de pompende bass en snoeiharde kicks koning. Voor de echte raw soldier is dit zéker the place to be. Als we binnen komen, is Phuture Noize keihard bezig een dikke set neer te zetten met nieuwe platen van zijn te gekke album, zoals ‘The Temple’. Maar ook Delete, Warface en Sub Sonik lieten de RAW, in rawstyle duidelijk horen. Sub Sonik bracht voor heel even trance en rawstyle bij elkaar en dat dat een goede combinatie is, bleek wel uit de reactie van het publiek. Uitzinnige “OEH’s” en “AAH’s” en enthousiast gehak. Het dak ging er af!

Rebirth Festival 2017 - Day 1 003

D-Block en S-Te-Fan gaven een heerlijk back to the old days setje weg op Reactivate. Gek op classics en early? Dan kon je hier echt je ultiem genieten met dikke hits en vette platen. Reverse bass, euforische melodielijnen en echte hardstyle helden. Voor even weer helemaal terug naar toen. Old habits never die !

Waar het publiek op de dag behoorlijk verdeeld was over alle area’s, stroomde voor Ran-D live de hele mainstage vol. Waar je eerst alle ruimte had op rondjes te lopen, uitgebreid te hakken en rond te springen, was de tent vlak voordat hij begon opeens afgeladen. En dat is te begrijpen. Hij heeft zijn sporen in de scene al lang verdiend en met zijn eigen X-Qlusive is hij absoluut een echte legend. De dertig minuten durende set vloog om ver, maar de tijd leek even stil te staan toen hij ‘Zombie’ er in knalde. We hebben de filmpjes al zo vaak gedeeld, we hebben het al een triljoen keer over deze track gehad, maar deze blijft ons keer op keer kippenvel bezorgen. Dit is zo’n track met zoveel gevoel, die zelfs al de hardstyle haters out there, in laat zien hoe tof de scene is.

Rebirth Festival 2017 - Day 1 004

Het kickrollen even moe en echt zin in een no-nonsense feestje? Dan kon je flink los in de Freestyle tent. Mark with a K maakte er echt een dik feestje van. Iets met: Liiiiiiiieeeeever te dik in de kist… Later op de avond ging écht het dak er af met Darkraver en Outsiders. Hard dance classics, feestnummers, meezingers, gouwe ouwe én zelfs de Pacman tune wisselden in razend tempo af.

Afsluiten? Daar dachten we, ook toen de zon onderging, nog lang niet aan. Ons Westelijk randstad hartje begon sneller te kloppen toen de klok 23:00 naderde en het nóg niet afgelopen was. Lang leve de Brabantse nachten! In de Rebirth area, aka de mainstage, gaven Frequencerz echt een killerset De laatste. Vervolgd door Minus Militia. In het land der breaks zijn zij absoluut koning, niet helemaal ons ding, maar prima om het laatste half uurtje keihard te gaan.

De opgehoopte energie die al die maanden was opgespaard, kwam er op Rebirth Festival Day 1 absoluut uit. Het publiek was door het dolle heen en de sfeer was fantastisch. Bijzonder wat het festivalseizoen met mensen doet. Ook was het weer geweldig en hebben de dj’s zichzelf overtroffen. Blije gezichten, zonnestralen en heerlijke platen: het festivalseizoen had niet beter kunnen beginnen! Voor ons is een nieuwe traditie geboren. Rebirth Festival, tot volgend jaar.

Bekijk ook ons Rebirth Festival fotoalbum !