A love letter to... D-Block & S-te-Fan 001

A love letter to... D-Block & S-te-Fan

birgit
Birgit Roobol - 20 februari 2019

Lieve Diederik en Stefan, oftewel: D-Block & S-te-Fan,

“Gave U My Love”, dus is het is tijd om jullie een beetje liefde terug te geven. Jullie zijn the guys next door, maar al vanaf het vroege begin de drijvende kracht achter ons geliefde hardstyle. Als veteranen in de scene produceren jullie al sinds jaar en dag, hit na hit, zonder dat het een koud kunstje lijkt te worden. Jullie vernieuwen, verbazen en verwonderen. Al vijftien jaar. 

“All that you showed me
The power and the glory.”

D-Block & S-te-Fan – Kingdom

Over de early days van hardstyle kan ik moeilijk meepraten. Ik was negen jaar oud, en lag ongetwijfeld onder een roze prinsessendekentje te slapen, toen jullie je debuut maakten. Maar het verhaal is me wel bekend: opgepikt en groot geworden onder de vleugels van legendes, zoals Dana, Luna, Isaac, Zany en The Prophet, zijn jullie uitgegroeid tot het meest succesvolle hardstyle duo. ‘Part of The Hard’, ‘Sound of Thunder’, ‘Music Made Addict’ en ‘Shiverz’, het is zomaar een greep uit de legendarische klassiekers die jullie op je naam hebben staan.

Het waren ook de eerste hardstyle nummers die ik luisterde. Beschouw me een tikkeltje bevooroordeeld, maar ik weet zeker dat er met mij, zoveel mensen verliefd zijn geworden op hardstyle, door de muziek die jullie maken. Jullie hebben hardstyle gevormd tot wat het vandaag is en hoewel je dat ‘oude’ hardstyle-gevoel nog goed terughoort in jullie muziek, gaan jullie mee met je tijd en durven jullie D-Block & S-te-Fan steeds opnieuw uit te vinden. De combinatie van jullie passie en liefde voor hardstyle en de creativiteit, energie en emotie in jullie muziek, is ongekend.

A love letter to... D-Block & S-te-Fan 002

Ik luister jullie muziek dagelijks, maar het allerliefste zie ik jullie live. Er gaat niets boven de catchy D-Block & S-te-Fan sound door de zaal horen knallen en jullie onuitputtelijke energie on stage. Of dat nou tijdens een classic set is, op de mainstage van Defqon.1 of Qlimax of ergens in een klein zaaltje, jullie sets zijn altijd vol passie, energie, plezier en kracht.

Aanstaande zaterdag staan jullie op Reverze, waar jullie voor het eerst jullie Ghost Stories live-act zullen laten zien. Iets waar jullie achter de schermen al heel lang aan werken. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd wat jullie voor ons in petto hebben. Al lijkt alles wat jullie uitbrengen, wel te veranderen in een instant-hit. Van interessante podcasts tot steengoede muziek, jullie maken het elke keer weer waar. En ondanks alles, zijn jullie zo down to earth, makkelijk benaderbaar en dicht bij jezelf gebleven. En daarom, is deze liefdesbrief voor jullie. Op naar de volgende vijftien jaar!

A love letter to...