mc-livid

A love letter to... MC Livid

iris-profielfoto
Iris Grootmeijer - 23 juli 2019
Lieve Ramon,

Jij bent mijn favoriete MC. Je bent oneindig enthousiast, energiek en positief. Ik vraag me weleens af, waar haal je het vandaan? Maar belangrijker nog is wat je er mee doet. Met jouw fijne stemgeluid en vrolijke kickrolls weet jij het echte hardstyle gevoel over te brengen. Ik vind het fantastisch!

Bescheiden begon jij je carrière in 2011 op kleinere raw hardstyle evenementen in onder andere de Kdanz in je geboorteplaats Schagen. De organisatie Lose Your Mind zag een echt talent in jou en al gauw werd je resident-MC op evenementen als Reckless en Total Mash Up.

 
livid-2013
 

 

  Met jouw fijne stemgeluid en vrolijke kickrolls weet jij het echte hardstyle gevoel over te brengen.  

 

Ik ontdekte je in 2013, tijdens Penoze op de NDSM-werf. Al moet ik bekennen dat ik toen vooral overweldigd was door alle indrukken om mij heen. Dit was namelijk mijn allereerste indoor hardstyle feest. Als klein meisje verscholen achter de ruggen van honderden hardstyle veteranen en onder de indruk van het geweld wat door de speakers blies, was het podium behoorlijk ver weg. Maar wat mij is bijgebleven van die avond is dat het publiek ongekend hard los ging. En met de kennis van nu durf ik te zeggen dat jij daar een groot aandeel in hebt gehad.

Ik zag jou steeds vaker op de line-ups van grote feesten verschijnen en we werden verrast met fantastische samenwerkingen op platen als ‘Fight Your Fears’ met Degos & Re-done en Prefix & Density en ‘Armageddon’ met Rebelion. De scene merkte op wat jij met het publiek kan doen en ziet ook dat het feest pas echt begint als jij aanwezig bent.

 
livid-loudness-delete
 

  Een goede MC zijn, is all about timing en de perfecte balans vinden. Jij begrijpt dat precies.  

Eén van mijn favoriete momenten met jou is tijdens de set van Delete op Loudness, afgelopen november. Ik stond eindelijk eens vooraan en kon het podium, Delete en jou goed zien. Ik stond onwijs te genieten van hoe jij energiek stond mee te drummen op de kicks van Delete, precies op de maat. Jouw enthousiasme is zo aanstekelijk, die brede glimlach kreeg niemand meer van mijn gezicht! Gelukkig volgden er nog heel veel feesten waar we hebben kunnen genieten van jou in je element. Op onder andere QAPITAL en Supersized Kingsday blonk jij weer uit in wat je doet. En op Defqon.1 2019 hostte jij zelfs mijn twee favoriete stages: de BLUE en INDIGO. We hebben niets meer van die tenten overgelaten!

Het vinden van de perfecte momenten, het inspelen op het publiek. Een goede MC zijn, is all about timing en de perfecte balans vinden. Jij begrijpt dat precies. Buiten dat je alle platen uit je hoofd lijkt te kennen, zorg je voor een dosis humor op het podium waarmee jij iedereen opvrolijkt. Jouw liefde voor raw hardstyle zie ik terug in alles wat je doet en door jou ben ik raw nog meer gaan waarderen. Ramon, je bent niet meer weg te denken uit de raw hardstyle scene en ik hoop dat je nog heel lang op dat podium blijft.

A love letter to...