A love letter to... Noisecontrollers 001

A love letter to... Noisecontrollers

carmina
Carmina Wassink - 8 februari 2019

Lieve Noisecontrollers,

Je bent een van de meest down to earth sterren uit onze scene, maar je muziek is hemels. Je producties zijn strak en doordacht, en je nummers zitten technisch zo goed in elkaar. Ze raken me, iedere keer weer. Jij hebt me verliefd laten worden op hardstyle en jouw muziek heeft me de weg gewezen. Daar ben ik je nog iedere dag dankbaar voor.

Even terug in de tijd, X-Qlusive Noisecontrollers 2012. Hier trad je nog op als duo, samen met je maatje Arjen. Voor veel Noisecontrollers fans een nacht om nooit meer te vergeten. Vanaf de opening werd er al meteen gepiekt. Letterlijk. Vanuit hoog in de lucht daalden Bas Oskam en Arjan Terpstra neer op het podium. Het ontvangst was niet normaal groots. Wow! De hele nacht was een ongekende energie en sfeer bij iedereen voelbaar. Een nacht vol platen als ‘Gimme Love’, ‘Unite’ en ‘Tonight’ die de hele Heineken Music Hall laten beven tot vroeg in de morgen. Sindsdien is het een opgave geweest dit te evenaren.

Maar ook in je solocarrière als Noisecontrollers, blijft je me verrassen. De sets die ik bijwoon,  jouw muziek die ik luister samen met vrienden, die momenten zijn echt magisch. Ik heb er zoveel mooie herinneringen aan. Naast steengoede albums zoals ‘E=NC2’ en ‘All Around’ en gigantische hits, heb je al heel veel anthems op je naam staan. En niet zomaar een paar. Het In Qontrol anthem 2009: ‘CTRL.ALT.DELETE’ en natuurlijk het legendarische ‘World Of Madness’ Defqon.1 anthem uit 2012, die er met kop en schouders boven uitsteken. Je bent een meester in het maken van anthems. 

Logisch ook, dat jij voor de laatste Hard Bass de eer kreeg, de taak te volbrengen. Deze had je nog niet van je lijstje afgevinkt. Met ‘The Last Formation (Hard Bass Anthem 2019)’ sla je opnieuw de spijker op z’n kop. Als geen ander heb je het oude en nieuwe Hard Bass in één track gestopt. En die geleidelijke opbouw naar het hardere, in combinatie met de rauwe, industriële sound, is precies wat ik in een Hard Bass anthem zoek. Ik kan niet wachten tot ik hem door het GelreDome hoor knallen. 

A love letter to... Noisecontrollers 002

Je bent een artiest met lef en niet bang om te experimenteren. Je draait al een hele tijd mee, maar iedere keer laat je weer een nieuwe, frisse wind waaien. Altijd verrassend en altijd vernieuwend. En ook toffe samenwerkingen ga je niet uit de weg. Van de gouden tijden met je eigen label ‘Digital Age Music’ tot de samenwerking met Atmozfears, Bass Modulators en Audiotrics als ‘Spirit of Hardstyle’. Je rocked de grootste podia, zoals Defqon.1, Decibel outdoor en Qlimax, als een koning en iedere keer weer, bezorg je mensen kippenvel tot in hun tenen. Jij hebt hardstyle naar een heel ander level getild en dat doe je nog steeds. En daarom ben jij mijn held. Bas, bedankt!


Ook een Noisecontrollers fan en wil je Noisecontrollers live zien shinen? Morgen is hij onderdeel van Team Green en Team Heroes of Hard Bass op Hard Bass – The Last Formation! Baal je als een stekker dat je geen tickets kunnen bemachtigen? Let dan op: de laatste editie van Hard Bass wordt live uitgezonden, van 21.00 tot 07.00 uur, via bs2.nl!

  • The Last Formation is uitverkocht. Het is nog wel mogelijk om tickets te kopen in combinatie met een Hotel Package. Check b2s Travel voor meer informatie.
  • Bekijk de line-up hier
  • Kom in de mood met onze Spotify Playlist. Je luistert ‘m hier

A love letter to...