defqon.1-kleuren

Love letter to... all the colors of Defqon.1

carmina
Carmina Wassink - 25 juni 2019
Lieve Defqon.1,

Ik kan het bijna niet geloven, maar nog een paar dagen en dan is het zo ver. Hier heb ik het hele jaar opgewacht, want op jouw heilige hardstyle grond voel ik me thuis. Geen twijfels, verstand op nul, een weekend lang genieten van alles wat je te bieden hebt. Elke stage heeft zijn eigen kracht en sound. Van frenchcore tot euforische hardstyle, millennium hardcore en hier en daar een goede kickroll. Ik dwaal langs al je kleuren. UV, Blue, Red, Silver, Black, Indigo, Yellow, Purple, Gold en Magenta. Deze is voor jou!

BLUE
Het weekend begint bij jou. En wat ben ik ieder jaar dan ook weer blij om je te zien. Je bent de grootste festivaltent op aarde en bent een icoon op Defqon.1. Als het moment daar is en The Gathering eindelijk begint, dan weet ik even niet wat me overkomt. Vol enthousiasme sta ik te springen aan je rechterzijkant, terwijl het ondergaande zonnetje naar binnen schijnt. Een ontlading van emoties, dit is hoe geluk voelt.

Maar ook op zaterdag en zondag ben je the place to be , als de grootste raw hardstyle helden jouw stage rocken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle bewegende elementen aan je plafond. Ieder jaar sta ik weer met open mond te kijken naar jouw adembenemende show. Je grootsheid, de hoeveelheid mensen, de opbouw van de muziek, de aankleding. BLUE, je bent de festivaltent der festivaltenten.

UV
In al je kleuren en grootsheid, stijg je er ieder jaar weer bovenuit. Niet alleen je sound is geweldig, aan ieder detail van jouw stagedesign is gedacht. En dat maakt losgaan bij jou een extra feestje. Met de dromerige klanken van artiesten als Demi Kanon, Wasted Penguinz of Max Enforcer is het alsof de tijd even stilstaat. Weer of geen weer, bij jou vind ik gegarandeerd het ultieme zomergevoel!

PURPLE
Nieuwe muziek ontdekken? Dan ben ik bij jou aan het juiste adres. Bij jou krijgen talenten de kans om hun eigen sound aan Defqon.1 te laten horen. De sfeer is weergaloos en de energie spat er vanaf!

MAGENTA
De oldschool vibes van Defqon.1. Doe ik hier mijn ogen dicht, is het alsof het weer 2005 is en ik op het Almere Strand sta. Bij jou wordt hardstyle in haar puurste vorm gevierd en met legendarische artiesten uit de beginjaren van hardstyle, hoor je de basis en evolutie van onze geliefde stijl. Nergens is de muziek en sfeer zo authentiek als hier.

defqon1-colours
“RED SKIN, BLACK EYES, BLUE BLOOD, SILVER TEETH, GREEN WINGS, BROWN CLAWS, PURPLE TAIL, GREY HAIR, ORANGE HEART. DEFQON.1!”

INDIGO
Verstopt tussen de containers verschuilen hier de hardste kicks van het terrein. Inclusief de echte raw hardstyle fans die als enorme fanatiekelingen door elke track opnieuw verrast te lijken worden. Jouw sfeer is goud. Het gevoel van één team, één taak. Het geweldige enthousiasme is aanstekelijk en voor ik het weet, sta ik als een gek tussen nieuwe vrienden te stampen.

YELLOW
Simpel in je uitstraling, maar niet in je muziek. Hier kom ik voor het échte werk: genieten van frenchcore die je van top tot teen overneemt. De sfeer is fantastisch en als ik even echt vol gas wil gaan, kan ik bij jou altijd terecht.

GOLD
Bij jou kan ik genieten van hardcore klassiekers in een gemoedelijke sfeer. Het perfecte tussendoortje. Hier wordt nog bescheiden gehakt met een brede glimlach op het gezicht, zoals vroeger. Niet te veel poespas, gewoon stampen.

SILVER
Experimenteren doe ik het liefst bij jou. De plek waar iedere hardcore liefhebber nóg harder kan gaan op de meest industriële, experimentele sounds. Het lijkt misschien keihard van de buitenkant, maar de sfeer is zo puur en uniek. Jij bent zeker een uitstapje waard!

BLACK
Je bent groots en keihard. De lichtshow en het duistere tintje maken het helemaal af. Maar buiten ben jij op je allerbest. Daarom ben ik ook zo blij dat je op zondag hardcore in het zonnetje zet. Bij jou kan ik al mijn energie kwijt en hak ik samen met andere liefhebbers alsof mijn leven ervan afhangt.

RED
Jij bent de perfecte belichaming van de kracht van hardstyle. Het ‘epicentrum’ van Defqon. Bij jou draait het namelijk niet alleen om de muziek, maar ook met duizenden andere Weekend Warriors genieten van de prachtige stage en show. Q-dance weet zichzelf ieder jaar weer te overtreffen met jouw prachtige design en als we er dan weer met z’n allen staan, schieten de tranen bijna in mijn ogen. Geen enkele hardstyle mainstage is zo groots, mooi, bijzonder, emotioneel en ontroerend (vooral op zondagavond, als het begint te schemeren en de laatste uren ingaan) als jij.

Er is zoveel te ontdekken op de heilige grond van Defqon.1. Het terrein heeft voor iedereen wat te bieden. Heb je nog geen kaartje voor Defqon.1 en wil je toch op ontdekkingstocht langs alle kleuren? Er zijn nog zondag tickets te koop (scoor ze hier) Dit jaar met een extra verrassingselement: op de zondag worden alle stages gerouleerd. Tijd voor een compleet nieuwe ontdekkingsreis.

A love letter to...