The Last Formation: Mijn Hard Bass #2 001

The Last Formation: Mijn Hard Bass #2

birgit
Birgit Roobol - 5 februari 2019

In achttien jaar Hard Bass, zijn er ontelbaar veel herinneringen gemaakt. Van Tropicana tot het GelreDome, al die duizenden bezoekers die, jaar in, jaar uit, Hard Bass bezochten, hebben allemaal hun eigen bijzondere momenten. Hun eigen Hard Bass. Het einde mag dan bijna in zicht zijn, memories never die. Tijd om al die mooie verhalen te delen. Dit is het Hard Bass Joey en Rick.

The Last Formation: Mijn Hard Bass #2 002

Het Hard Bass van Joey

“Zaterdag 2 februari 2013, mijn eerste editie van Hard Bass ooit. De avond begon met een lange treinrit richting Arnhem. De hele weg had ik kriebels in mijn buik. Ik speculeerde er enthousiast op los over hoe het feest zou zijn, maar keek vooral uit naar de geweldige line-up. Ik vergeet nooit meer dat ik voor de eerste keer de zaal in liep en die duizenden bezoekers, die al binnen waren, zag losgaan op de beats van Luna. Een legendarisch moment.

De aankondiging van Team Blue begon; een show waarbij een computersysteem het team ‘laadde’. De hele zaal barstte los. Het was voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaakte, ik kreeg overal kippenvel en keek mijn ogen uit. De euforische hardstyle vulde de zaal en de drie acts, samengevoegd tot één team, draaiden een geweldige afwisseling van nummers, zonder een track te snel af te zetten.

“Ik vergeet nooit meer dat ik voor de eerste keer de zaal in liep en die duizenden bezoekers, die al binnen waren, zag losgaan op de beats van Luna.”

Team Red was één van de teams waar ik het meest naar uitkeek. De harde beats van Zatox, maar vooral het nummer ‘Hard Bass’ van Wild Motherfuckers was een moment om nooit meer te vergeten. Toen Zatox vervolgens de set afsloot met een remix van ‘FTS’ van Showtek, was deze set voor mij geslaagd. Vervolgens kwam Gunz for Hire het podium op. Deze helden had ik al twee keer eerder live gezien en ben echt verliefd geworden op hun rauwe sound. Een half uur gevuld met de hardste tracks en nauwelijks tijd om op adem te komen!

Tot slot was daar Team Green. Crypsis had net het jaar daarvoor zijn album ‘Cryptology’ uitgebracht en gaf een geniale set weg. Ik hoor ‘Torture’ nog door het GelreDome knallen. Ook werd er tijdens dit team een hele nieuwe act aan de hardstyle scene geïntroduceerd: B-Freqz. Deze combinatie van twee legendarische raw hardstyle dj’s zorgde voor een aangename verrassing. De combinatie van twee verschillende stijlen pasten zó goed bij elkaar, en zo goed op het podium van Hard Bass. Genieten!

Mijn eerste Hard Bass was een legendarische avond. De nacht was niet alleen geweldig, maar deze editie van Hard Bass heeft de basis gelegd voor mijn liefde voor de thematische shows en indoorfeesten. Ik ga dit feestje missen!”

The Last Formation: Mijn Hard Bass #2 003

Het Hard Bass van Rick

“Het begon allemaal in 2015. Ik moest en zou meegaan naar Hard Bass. Het zou een van mijn eerste, grote hardstyle feesten worden. Mijn vrienden beschreven Hard Bass als een van de feesten, die je als liefhebber van hardstyle echt niet mocht missen. Zonder enige twijfel kocht ik mijn ticket en ben ik meegegaan.

Ik telde de dagen af en toen het moment eindelijk daar was, ging ik met eene portie gezonde zenuwen op stap. Onder het genot van een drankje hadden we het alvast over de artiesten die we die avond zouden zien. Ik kon niet wachten om Warface en Titan samen het GelreDome te zien afbreken. Maar ook Freakz at Night kwam aan bod. We hadden er zoveel zin in!

Eenmaal aangekomen bij het GelreDome namen de zenuwen het weer over. Na het kaartje scannen, kluisje scoren, de groep weer bij elkaar zoeken, liep ik met mijn beste maten de zaal in. De stage, de lasers, de klappende bass die door je lichaam dreunt; dit gevoel zal ik nooit meer vergeten. Ik keek de zaal in en keek goed om me heen. Hel hele GelreDome ging compleet uit zijn dakpan. In één woord: geweldig!

“De stage, de lasers, de klappende bass die door je lichaam dreunt; dit gevoel zal ik nooit meer vergeten.”

Ik liet me meevoeren in de sfeer, ging op in de muziek en genoot van de geweldige stage. Maar het concept met de teams is wat dit feest echt uniek maakt. Je komt rustig in met Team Blue en Green en gaat vervolgens tot standje maximaal met Team Yellow en Red. En dat met unieke acts als afsluiter, die je keiharde klappers laten horen en waarop je al je energie eruit kunt stampen. Een belevenis die ik nooit meer vergeet!

In de daaropvolgende jaren ben ik iedere editie geweest om dit opnieuw te ervaren. En ik moet zeggen: Hard Bass stelt nooit teleur. Na tien edities is het helaas tijd om afscheid te nemen van dit geweldige concept. Maar die mooie herinneringen pakken ze nooit meer af. Hard Bass, you were fucking amazing!”


Zien we je aanstaande zaterdag in het GelreDome?

  • The Last Formation is uitverkocht. Het is nog wel mogelijk om tickets te kopen in combinatie met een Hotel Package. Check b2s Travel voor meer informatie.
  • Bekijk de line-up hier
  • Kom in de mood met onze Spotify Playlist. Je luistert ‘m hier