The Last Formation: Mijn Hard Bass 001

The Last Formation: Mijn Hard Bass

birgit
Birgit Roobol - 17 januari 2019

In achttien jaar Hard Bass, zijn er ontelbaar veel herinneringen gemaakt. Van Tropicana tot het GelreDome, al die duizenden bezoekers die, jaar in, jaar uit, Hard Bass bezochten, hebben allemaal hun eigen bijzondere momenten. Hun eigen Hard Bass. Het einde mag dan bijna in zicht zijn, memories never die. Tijd om al die mooie verhalen te delen. Dit is het Hard Bass van Hilleke en Jelle & Nick. 

Het Hard Bass van Hilleke

The Last Formation: Mijn Hard Bass 002“Mijn eerste keer Hard Bass was in 2016. Na wat kleinere indoor evenementen te hebben bezocht, vond ik het tijd voor een grote. En groot was het! Wat een mensen in dat enorme stadion. Dat samenkomen van liefhebbers in één ruimte, vind ik het mooiste aan Hard Bass. En de opbouw van de nacht natuurlijk. Van euforisch aan het begin tot het echte rammen in de ochtend.

Ik krijg nog kippenvel als ik denk aan het moment toen Frontliner Team Green afsloot. ‘Outside World’ van Sunbeam knalde door het GelreDome. De vriendin die met mij mee was, is idolaat van dat nummer en dat de track tijdens deze perfecte nacht werd gedraaid, was echt goud!

“Dat samenkomen van liefhebbers in één ruimte, vind ik het mooiste aan Hard Bass.”

Een jaar later mocht ik weer. Weer zo’n geniale editie! Opnieuw een afgeladen stadion vol met liefhebbers van hardstyle. Ik werd vooral verrast door de set van Brennan Heart. Hij had een aantal gastartiesten uitgenodigd, waaronder Jonathan Mendelsohn van het nummer ‘Imaginary’. Heel erg gaaf! Een andere grote verrassing was B-Front. Eerst vond ik zijn muziek iets te hard, maar na die nacht was ik om! Het anthem en zijn liveset, het klopte gewoon.

Na een jaartje te hebben overgeslagen, reis ik op 9 februari nog één keer af naar het GelreDome voor de laatste editie van dit fantastische feest. Ik heb er zin in!”

Het Hard Bass van Jelle & Nick

The Last Formation: Mijn Hard Bass 003“Het begon allemaal toen we de aftermovie van de editie in 2009 keken. We waren zo onder de indruk van het anthem, de lichtshow en de lasers. “Hier moeten we ooit eens naartoe”, zeiden we tegen elkaar.

In 2011 was het zo ver; onze eerste Hard Bass in GelreDome. We komen uit België, dus het was een flink stuk reizen met het openbaar vervoer. Om half zeven vertrokken we, met de hoop rond elf uur in de zaal te staan. En dat lukte! Om kwart over tien liepen we voor het eerst die indrukwekkende zaal binnen. We vonden daar onze Nederlandse vrienden die we via Hardtraxx kenden. Ruim op tijd voor het eerste team, en helemaal klaar voor het echte begin!

Toentertijd waren we beiden groot fan van Frontliner. Zijn melodieuze sound met een iets hardere kick was voor ons het beste was Hardstyle te bieden had. Om elf uur startte het eerste team direct met ‘Discorecord’ van Frontliner en we wisten niet wat we hoorden! We waren de feesten in België gewend, waar ze de eerste uren jump draaide. We keken elkaar aan en wisten gewoon dat dit een onvergetelijke nacht ging worden.

“Wij gaven alles en de dj’s gaven ons weer het beste.”

En legendarisch werd het! Keer op keer hoorden we de beste hardstyle tracks door de speakers. We realiseerden ons niet eens dat het tweede team al was begonnen. Het derde team van die nacht, zette een van onze favoriete livesets allertijden nee. Bioweapon, Ran-D en Zany lieten dé raw tracks van die tijd voorbij komen, met als klap op de vuurpijl de afsluiter Crypsis live.

Het laatste team zette de trend door. Onze favoriete act B-Front draaide onder andere onze alltime favorite ‘Magic’. Voor we het konden beseffen, was de avond alweer voorbij! Wij gaven alles en de dj’s gaven ons weer het beste. Met verzuurde benen, maar een voldaan gevoel, hebben we op de terugweg een belofte gemaakt met elkaar: vanaf dit jaar bezoeken we iedere editie van Hard Bass. En zo geschiedde! We kunnen terugkijken naar zoveel succesvolle edities en mooie herinneringen.

Helaas wordt de editie in 2019 toch echt de laatste. Enerzijds gaan we met verdriet in ons hart afscheid nemen. Maar we gaan vooral nog één laatste keer alles geven en er weer een topeditie van maken!”


Op zaterdag 9 februari 2019 gaan we geschiedenis schrijven. Nog één laatste Hard Bass, voordat het boek na achttien jaar sluit. Ben jij erbij? 

  • Hard Bass is uitverkocht. Het is nog wel mogelijk om tickets te kopen in combinatie met een Hotel Package. Check b2s Travel voor meer informatie.
  • Bekijk de line-up van Hard Bass 2019 hier