Een collectors item: tien jaar Hard Bass legacy in

Een collectors item: tien jaar Hard Bass legacy in één album

birgit
Birgit Roobol - 6 februari 2019

Hard Bass is al ruim tien jaar een begrip in de hardstyle wereld. De laatste editie belooft dan ook een memorabele nacht te worden met het beste van Hard Bass! En bij een memorabele nacht, hoort een memorabele cd: de laatste Hard Bass cd ooit. Om die cd extra speciaal te maken, hebben b2s en Be Yourself Music het net even anders aangepakt. Oh, en we hebben ook een hele leuke winactie voor jullie!

Meestal begint b2s met het benaderen van de artiesten die gaan mixen. Zij maken vervolgens een tracklist met nummers die zij er graag op willen hebben en Be Yourself Music stuurt suggesties met nieuwe tracks toe. Vervolgens gaat Be Yourself, die verantwoordelijk is voor de productie van de cd, aan de slag om alles te ‘clearen’. Dat houdt in dat ze toestemming moeten krijgen van de labels om het te gebruiken. Vandaar dat je nooit een bootleg, unofficial remix of sample hoort op een cd.

Daarna krijgt de artiest een lijst en mogen ze gaan mixen. Als dit af is, loopt Be Yourself nog één keer alles na, noteren ze tracklisten en gaat alles naar de perserij. “Een aantal weken later hebben we het eindproduct in handen, wat supertof blijft. Sommige cd’s gaan makkelijker dan andere, maar het is altijd leuk om een écht product in je handen te hebben”, vertelt Be Yourself.

Maar voor de laatste Hard Bass cd ging dit anders! Dit keer mixen geen artiesten, maar is ervoor gekozen om een muzikale tijdreis van tien jaar Hard Bass te maken. Oude anthems, eindshow tracks, grote hits en verborgen pareltjes,  van 2009 tot 2019. “Met deze cd laten we zien wat een legacy Hard Bass eigenlijk is geweest. Een podium waar nieuwe hits zijn geboren en waar veel geslaagde experimenten te horen waren, door de verrassende combinaties in de teams.” Daarom verbindt The Last Formation cd zich niet aan grote namen, maar gewoon waar het om draait: hardstyle!

Een collectors item: tien jaar Hard Bass legacy in

Toch was het wel even graven om deze cd tot stand te laten komen. Be Yourself heeft nauw contact gehad met b2s om tot deze tracklist te komen. “Het is bijna als kiezen tussen je kinderen, niet te doen!” Uiteindelijk hebben ze heel veel aftermovies, line-ups en tracklists van oude compilaties bekeken, om de connectie met het feest te houden en zeker te weten dat deze tracklist Hard Bass waardig was. “Gelukkig zitten we altijd wel op één lijn en zijn we allemaal trots op het product wat we neer hebben gezet.”

Maar waarom nou eigenlijk nog een cd? Daar is Be Yourself heel duidelijk in. “We zijn gezegend met een dedicated publiek. Mensen zijn zo’n fan van de muziek, een feest of een artiest, dat ze echt een herinnering willen. Je kan het zien als een collectors item.” De kracht achter een cd is om het feest of de artiest zo goed mogelijk te representeren. Daarin is de line-up erg belangrijk, om de lijn van het evenement door te zetten. “We lopen ook altijd even langs de merchandise-stand op een feest, dan is het tof om te zien dat mensen blij worden en in de rij staan voor iets waar je met z’n allen hard aan hebt gewerkt.” Maar natuurlijk zijn ze ook druk bezig met de toekomst. Zo zijn alle albums digitaal te verkrijgen of te streamen via platforms zoals Spotify en Deezer.

Hard Bass: The Last Formation cd is dus niet zomaar een cd. Maar de Hard Bass legacy, verdeeld over vier cd’s. Een echt collectors item. Alle classics, parels en nieuwe hits op een verzamelalbum. Tracks als ‘Creative Community’, ‘Eternalize (Hard Bass 2012 anthem), ‘Be Amazed’, ‘Loopmachine’, ‘Lost In Paradise’, ‘Seven’, ‘The Spell of Sin’, ‘DRKNSS’ en ‘Plata O Plomo’. Met natuurlijk ook het laatste anthem ‘The Last Formation’ van Noisecontrollers en nieuwe tracks van onder andere: Project One, Devin Wild, B-Front, Ran-D en nog veel meer.  Als je van hardstyle houdt, moet je deze in je collectie hebben!


WINACTIE: Wil jij deze legendarische Hard Bass cd toevoegen aan je collectie? It’s your lucky day, want wij geven een aantal exemplaren van The Last Formation cd’s weg! Check onze social kanalen (Facebook en Instagram) voor meer info. 

  • Vanaf 8 februari is het Hard Bass album te luisteren via alle streaming portals.
  • Kun je niet langer wachten? De Hard Bass 2019 cd is nu digitaal beschikbaar op alle stores via: https://b2smusic.lnk.to/HardBass19Ne.