Hard Bass 2017 001

Hard Bass 2017

birgit
Birgit Roobol - 7 februari 2017

Vier teams, één taak: het GelreDome op zijn grondvesten laten trillen en de vijfentwintigduizend bezoekers de nacht van hun leven bezorgen. Hard Bass is het pareltje van B2S en één van de grootste indoorfeestjes van het jaar. Dit blijft er altijd weer een om naar uit te kijken.

Gedurende de avond gaan we van team blue, naar green, naar yellow, naar red. Van een euforische melodielijn tot keiharde rauwe kicks. De lichten gaan uit, het geluid snoeihard aan. Dit is Hard Bass 2017.

Hard Bass 2017 002

I’m Blue, Da Ba Dee

Isaac warmt de zaal goed op en na een korte openingsshow, trapt Team Blue af. Hard Bass 2017 is nu echt begonnen. Da Tweekaz, Code Black en Adrenalize doen dat geheel in stijl met de hardstyle versie van ‘Eiffel65 – I’m Blue’. Vervolgens knallen ze gelijk een diepe psytrance-achtige track er achteraan. Geheel in stijl van de nieuwste trends, welke worden afgewisseld met dikke euforische classics. En ook al is het misschien een beetje cheesy, het publiek zingt met volle borst mee. Team Blue wordt afgesloten door Atmozfears die met zijn dikke euphoric sound laat weten dat Hard Bass 2017 nu écht begonnen is. Tijd voor het volgende hoofdstuk!

Hard Bass 2017 003

Hardstyle is a feeling

Wildstylez, Noisecontrollers, Bass Modulators en Brennan Heart taking over! Hits en classics vliegen je om de oren. Uiteraard kan Wildstylez de spectaculaire comeback van Project One (waar hij natuurlijk de ene helft van is), niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Met Project One nieuwste tracks ‘Luminosity’ en ‘One Without a Second’ maakt hij het publiek helemaal gek. Brennan Heart sluit dit team af met een live set. Prachtige nummers volgen elkaar op en hoewel het tempo rond deze klok wel iets harder had gemogen, blijft het gaaf om zoveel emotie op een feest te voelen. Het licht schittert door het publiek en al die duizenden handen worden opgelicht. Wow. Uiteraard kan Mr. Imaginary bij dit spektakel niet ontbreken. En als er dan keihard “Imaaaaaginaryyyyy” wordt meegezongen door duizenden liefhebbers, gaat je hard wel éven sneller kloppen.

Hard Bass 2017 004

The Colour of Harder Styles

Van groen naar geel betekent dat alles een tandje harder zal gaan. Het aantal beats per minutes stijgt zodra Team Yellow het stokje overneemt. Tijd voor Adaro, Digital Punk, Phuture Noize en anthemmaker B-Front. Waar Team Blue en Green het nog rustig aandeden, wordt de GelreDome met de minuut meer raw. Yes, het tempo komt er eindelijk in! Hier komen keiharde hits als ‘The Paradox’ voorbij die voor een uitgelaten sfeer zorgen. Uiteraard komt het Hard Bass anthem voorbij en als dan ook nog het QAPITAL anthem door de speakers wordt gepompt, gaat het dak er compleet af. Maar harder betekent niet, dat de emotie verdwijnt. Opnieuw beleven we een magisch moment als Ran-D’s  ‘Zombie’ wordt gedraaid. Dit nummer blijft me keer op keer kippenvel tot op het bot bezorgen. This is track is what hardstyle is about!

Hard Bass 2017 005

Kickrolling Red

Rood staat voor RAW kicks. Met Warface, Rebelion en E-Force gaan we niet één, maar drie tandjes harder. Hard Bass wordt met een knal afgesloten en daar gaat dit team voor zorgen. Oude tracks, nieuwe tracks, remises en edits; alles komt voorbij. De extreme kicks scheren door het gigantische GelreDome. Aan het einde van team red, blijft er niet heel veel meer over dan kicks. Het dak wordt er letterlijk afgekickrolt en de tent wordt compleet afgebroken. Alhoewel de echte Raw Soldiers helemaal losgingen, was het voor sommigen was het wellicht iets té. De laatste dertig minuten waren voor Minus Militia, bestaand uit Radical Redemption, Crysis en Chain Reaction, die de avond op een waardige, snoeiharde manier afsloten.

Vier teams, vier kleuren. Ze vertellen allemaal hun eigen verhaal. Van euforisch tot keiharde raw. Dit was Hard Bass 2017.

Foto’s door b2s