Supremacy 2017 001

Supremacy 2017

mitchell
Mitchell van Eenige - 4 oktober 2017

Raging Supreme, I’m a f#cking Mean Machine!

Rauw, dat is waar Supremacy voor staat! Terwijl de liefhebbers van klassiekers en Headhunterz , boven de rivieren waren te vinden voor zijn grote terugkeer in de Ziggo Dome, verandert de Brabanthallen in een beuktempel waar de rauwere kant van hardstyle groots wordt gevierd. Pinsirs, dikke kicks en de bekende “OOOH” kreten vliegen de hele nacht om je oren. Bij weinig feesten is het publiek zo dedicated als hier.

Op het station van Den Bosch, zie je bijna alleen maar feestende mensen uitstappen. Zelfs als je geen idee hebt waar je heen moet lopen, is dat geen probleem. Je hoeft alleen maar de speakers, waaruit keiharde raw beats knallen, te volgen. Een nu al te gek begin van de nacht. Laat dat geweld maar komen!

Supremacy 2017 002

Aan MYST het genoegen om het startschot van deze nacht te geven. Zijn bijzondere stijl is perfect om een avond mee te openen. Een meeslepende, euforische melodielijn met een rauw randje. Perfect om de fijne sfeer mee neer te zetten voor de rest van de nacht. Het hele publiek roept natuurlijk luidkeels de tekst “Make history before you go!” mee bij ‘Before You Go’, maar ook ‘Destined to Shine’ en ‘Raggamuffin (MYST remix)’ slaan goed in bij het publiek.

Act of Rage is zonder twijfel de man van de avond. Dit talent was niet lang geleden nog een upcoming dj en nu heeft hij de grote eer om het anthem van één van de belangrijkste indoor feesten binnen het raw-circuit te maken. Voor dit spektakel stroomt de zaal nog voller dan het al was. Gefluister klinkt zodra het duidelijk wordt dat er opnieuw kabels aan de dj booth hangen. En ja hoor, daar komt Act of Rage zwevend als een echte raw-god in de dj booth boven het publiek. “Raging Supreme, I’m a f#cking Mean Machine!” Het vuurwerk knalt met luide klappen en de zaal gaat los. Met een gigantische dosis power en energie komt de nacht tot een geweldig hoogtepunt!

Supremacy 2017 003

Ook Frequencerz laten zien dat zij veel meer zijn dan ‘Medium Rare’ met hun nieuwe live-act ‘Stealth Mode’. De zaal wordt duister gemaakt en donkere, mysterieuze visuals verschijnen achter de mannen. Tijd om te beuken. Ze hebben duidelijk flink geëxperimenteerd; diepe, harde kicks komen voorbij in hun ‘Stealth Mode’ tracks en maken het publiek he-le-maal gek.

Dan is het tijd voor zwaarder geschut. Warface, ‘Heavy Artillery’. Zodra het masker opgaat, kent hij geen genade meer en laat de zaal schudden op zijn grondvesten.   Zijn enorme power werkt aanstekelijk, want het publiek stampt stevig door. Met een gigantische drive en een steeds hoger wordend bpm, sloopt hij de tent nog voor 01.30 uur. Ook de inmiddels ingeburgerde “OOH”-kreten vliegen ons hier om de oren, zeker wanneer ‘Cosmic Sin (Heavy Artillery edit)’ langs komt.

Supremacy 2017 004

Het geweld en het hoge tempo wordt nog gekker, als Delete zijn VIP set laat horen. Na de VIP-set van vorig jaar, was iedereen overtuigd dat het bijna niet harder kon. En toch flikte deze held het weer. De slopende VIP-edits vliegen je om de oren zoals ‘New World Order VIP’, ‘Fatal VIP’ en ‘The Baddest VIP’. Natuurlijk sluit hij zijn set weer af met de bekende ‘Level VIP edit’, waarbij het bpm tot ongekende hoogte stijgt.

De nacht wordt afgesloten door Angerfist. Een raw hardstyle-feest afsluiten met een hardcore dj lijkt bijna een gewoonte te worden. Het is in ieder geval wel lekker om nog je allerlaatste energie eruit te rammen. Dat geldt ook voor de set van Angerfist. Het is een leuke set, maar niet bijzonder. Door al het geweld van voorgaande artiesten, lijkt het bijna alsof Angerfist een stuk langzamer draait. Ook zijn we inmiddels wel heel erg toe aan wat nieuwe muziek van hem, die we hopelijk eindelijk gaan horen op 2 december, tijdens zijn ‘Creed of Chaos’ in AFAS Live. Niet helemaal de afsluiter waarop we hadden gehoopt, maar misschien ligt de lat met de fantastische sets die we deze nacht hebben gehoord, ook wel heel erg hoog.

Supremacy 2017 005

Voor de echte raw-liefhebber is Supremacy de manier om het indoorseizoen goed te beginnen. Alhoewel de line-up misschien iets verrassender kan, zetten de dj’s stuk voor stuk een gruwelijke set neer waardoor je hoe dan ook een geweldige nacht beleeft. Art of Dance gaat net een stapje verder dan andere organisaties door met hologrammen en vette visuals net dat beetje extra aan Supremacy toe te voegen. Het is die flinke spierpijn van de volgende dag in ieder geval dik waard!