Supremacy 2019

Supremacy 2019

mitchell
Mitchell van Eenige - 2 oktober 2019
Driven by dedication! Supremacy 2019 was stijf uitverkocht en de run op kaartjes was groot. Iedere raw hardstyle fan wilde hier bij zijn. Geen wonder; het is een van de belangrijkste indoor raw hardstyle events van het jaar. Hologrammen boven de dj-booth, vlammen, lasers en visuals, alles zat er ook deze editie weer op en aan. Maar hoe werd er gedraaid? Hoe was de sfeer? En maakte deze editie het opnieuw waar? Dit is Supremacy 2019.

De Brabanthallen stromen al vroeg vol. Chain Reaction warmt de zaal op met een classic set en het publiek heeft er duidelijk zin in. Na het zonnige festivalseizoen is het tijd om terug naar binnen te gaan en nachten vol te dansen. En dit is zeker een goede binnenkomer!

Rejecta heeft zich binnen no-time onmisbaar gemaakt in de scene en aan hem de taak om Chain Reaction op te volgen. Tracks als ‘Kicked Out’ en ‘Realness’, de collab met Rebelion, dreunen lekker door de zaal. De sets op Supremacy zijn kort, maar dit maakt de nacht wel lekker divers. Na drie kwartier is het alweer tijd voor de volgende: Phuture Noize. Overigens een opvallende naam op de line-up van Supremacy. We kennen hem natuurlijk van zijn bijna zweverige, unieke sound, maar Phuture Noize kan veel meer dan dat en laat dat ook aan het publiek horen. Wat nieuwe albumtracks van Apexx komen voorbij en ook ‘Collateral Damage’ van Requiem. Een fijne verrassing!

 

Phuture Noize Supremacy 2019

 

Digital Punk draait vervolgens een liveset van dertig minuten. In hoog tempo wisselt hij tracks als ‘Colla Domina’ en ‘Kick op je bek’ af. Hij heeft de vaart er flink in zitten en zo stoomt hij ons klaar voor wat komen gaat: de set van anthem maker Crypsis! Het wordt donker en stil, en dat blijft een tijdje zo. De spanning stijgt en het publiek wordt zelfs een beetje onrustig tot de bekende Art of Dance stem de anthem maker van 2019 aankondigt. “He is the founder of our religion. Bow down for the infamous Crypsis Live!” Vuurwerk gaat af, lasers vliegen door de zaal en iedereen zingt mee. Niet veel later komt de dj-booth los van de stage en zweeft door de zaal heen. Het is dé bekende Supremacy gimmick waar je als bezoeker ook eigenlijk een beetje op zit te wachten, maar zelfs editie na editie, blijft leuk om te zien.

 

crypsis-supremacy-2019

 

Een ander kenmerkend detail aan Supremacy zijn de vele live-acts. Zo staan Gunz for Hire vanavond op het podium met hun Blood Brothers live-act. Niet perse een act die we hadden verwacht op Supremacy, maar de diversiteit van de avond is een hele aangename ontwikkeling. Met tracks als ‘Kings of Mayhem’ gaat het gas er flink op.

D-Sturb volgt Gunz for Hire op en zijn ‘Marked for Death’ live-edit doet het erg lekker. Hij draait veel verschillende edits en ook zijn deel van het Live for This anthem die hij in samenwerking met Warface heeft gemaakt. Klinkt lekker! D-Sturb sluit vervolgens af met een edit van ‘Nothing Like The Oldschool’ en krijgt de hele Brabanthallen plat. Wat een talent is het toch! Ook Warface is aanwezig vanavond en draait een Heavy Artillery set. Hij draait zijn deel van het Live For This anthem, genaamd ‘Synchronized’. We zijn heel erg benieuwd hoe dit bij elkaar klinkt, maar het idee is in ieder geval ontzettend tof!

Rooler trakteert het publiek vanavond op nieuw album materiaal. Het klinkt hier en daar wat lomp, maar is wel lekker hard en rauw. Misschien moeten we even wennen, maar de nieuwe tracks vallen in ieder geval erg goed in de smaak. Hierna zijn we écht klaar om op standje maximaal te gaan. Het is tijd voor Rebelion presents Overdose. En wauw, wat een waanzinnige set is dit. Overdose staat voor de hardere Rebelion sound: harde tracks en slopende live-edits. De Overdose edit van ‘Bring It On’ en een nieuwe track die vermoedelijk ‘Bassline Junkie’ heet, laat de hele zaal het uitschreeuwen van enthousiasme. Overdose laat niets meer heel.

 

Rebelion Supremacy 2019

 

De laatste anderhalf uur van Supremacy zijn aangebroken. Delete VIP breekt zoals vanouds de tent af met onder andere zijn nieuwste VIP-edit van ‘Genocide’ en Killshot debuteert met zijn nieuwe live-act ‘Beast Mode’ die ook flink het gaspedaal intrapt. We sluiten de nacht af met Deadly Guns live. Tijdens het laatste half uurtje hardcore stijgt het bpm weer richting de 200 en gaan we daar met de laatste tracks nog boven. Een snoeiharde manier om Supremacy 2019 af te sluiten.

Het concept van Supremacy blijft ijzersterk. Deze strak-uitverkochte editie bewees dat opnieuw. Art of Dance heeft aangekondigd dat alle (live-)sets zijn opgenomen en dat deze binnenkort gepubliceerd worden, zo kun je deze editie opnieuw beleven.