Supremacy 2018 001

Supremacy 2018

mitchell
Mitchell van Eenige - 4 oktober 2018

Een dj-booth die boven je hoofd hangt, lasers die door de zaal schieten en kicks die door je lijf dreunen. Dit feest represent de hardere kant van hardstyle. Elk half uur van Supremacy 2018 wordt vertegenwoordigd door één van de vele live sets of album showcases.

Voor velen is Supremacy weer het eerste indoorfeest van het seizoen. En dat is te merken. Op het parkeerterrein staat iedereen al te springen en te stampen op het dreunen van de bass, die je al goed buiten kunt horen. Het enthousiasme is voelbaar. Tijd om naar binnen te gaan en het geweld van aankomende nacht te trotseren.

Supremacy 2018 002

Het stage design is weer typisch Art of Dance, en absoluut on point. Metalen elementen zijn gecombineerd met een knallend LED-scherm en er hangen bewegende staalconstructies aan het plafond. Ondertussen is Sub Sonik het publiek al lekker aan het opzwepen, terwijl de zaal steeds verder vol loopt. Vervolgens is het aan Crypsis om het publiek een classics set voor te schotelen. Tracks als ‘Strike’ en ‘Before the Storm’ zetten de toon. Typische oldschool kicks dreunen door de Brabanthallen.

Nadat E-Force het publiek heeft bekogelt met zijn ‘FTP’ remix, ‘Seven 2017’ edit en ‘Stresstest’ edit, is het de beurt aan D-Sturb om te openen met het anthem van dit jaar: ‘Aiming for the Top’. Naast dat zijn set extra speciaal is door het anthem, is dit ook zijn eerste ‘Level 1 live-set’. Zijn nieuwe live-act wordt door het publiek met veel enthousiasme ontvangen en het showelement is een leuke toevoeging. Een paar mash-ups komen voorbij en hij laat onder andere een remix van ‘Attention’ horen. Wel hadden we wat meer nieuwe tracks verwacht, maar hoe dan ook, een energieke set was het absoluut.

Supremacy 2018 003

Met de Fragments album showcase zet Digital Punk terecht Digital Punk 2.0 neer. Het is een enorm vet album geworden en het is heerlijk om de tracks live door de Brabanthallen te horen knallen. En dat is niet de enige showcase van de avond. Ook Delete laat voor het eerst zijn debuutalbum horen aan het publiek. Bij bijna iedere kickswitch schreeuwt iedereen het uit. Dat Delete erg zijn best heeft gedaan op dit album, kun je meteen horen. Bijna zijn hele live set bestaat uit tracks die bijna nooit eerder gedraaid zijn. Dit zorgt voor verrassing op verrassing.

Door naar een nieuw hoogtepunt van de avond: Warface Heavy Artillery live. De gemaskerde raw hardstyle dj is ook dit jaar weer aanwezig op Supremacy. Zodra het masker opgaat, kent hij geen genade meer. In dertig minuten brengt hij het publiek alle populaire raw-tracks. Een nieuwe ‘Supremacy tool’, ‘The Catalyst’ en ‘Vengeance’. Zijn set is een geniale mix tussen oud en nieuw werk. Met een gigantische dosis power en energie komt de nacht tot een geweldig hoogtepunt!

Supremacy 2018 004

Wel moest het publiek even wennen aan de timetable. Deze was niet zo opbouwend zoals we gewend zijn. Er werd veel afgewisseld tussen verschillende soorten sets. Soms gaan we van een snoeiharde naar een wat softere set, waardoor de energie van het publiek een beetje instort. Maar als om 05.30 uur Aggressive Act begint, gaat iedereen er weer vol tegenaan. Het genoegen is aan N-Vitral om de laatste dreun uit te delen. Met een goede dosis hardcore en uptempo krijgen alle raw soldaten de kans om de nacht in stijl af te sluiten.

Aiming for the top. Dat is wat Art of Dance met deze productie opnieuw laat zien. Hoewel de line-up dit jaar weer uit bijna alleen maar livesets bestond, voelde de avond toch weer heel anders aan dan de vorige editie. En dat laat zien dat Art of Dance iedere keer weer zichzelf durft uit te dagen en Supremacy een ijzersterk concept is.