reactivate-2019-

REACTiVATE 2019 - Reactivate the sound

timderuiter
Tim de Ruiter - 4 december 2019
Op de grote festivals zijn de classic stages niet meer weg te denken en het aanbod aan classic hardstyle feesten is groter dan ooit. En dat is maar goed ook, want we kunnen er geen genoeg van krijgen. Ook afgelopen zaterdag kwamen de classic lovers en oldschool freakz weer aan hun fix, want het was time to REACTIVATE!

REACTiVATE is het classic hardstyle concept van REBiRTH Events. Afgelopen zaterdag was het tijd voor de derde editie. Ondanks dat het feest nog niet zo lang meegaat, is het evenement dit jaar verplaatst naar een grotere locatie. De vraag was groter dan het aanbod en dat zegt al genoeg over dit te gekke feest.

De inwoners van Haaren zullen vast en zeker twee keer om hebben gekeken toen zij zagen wat er in de afgelopen weken is neergezet. Uit het niets was daar The Dome (waar we vorige week al een kijkje namen tijdens REBELLiON): de gloednieuwe locatie van REACTiIVATE. De naam schetst een onheilspellende en mystieke sfeer, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra we een voet over de drempel zetten.

 

reactivate-2019-01

 

Om naar binnen te lopen leggen we een klein parcour af midden tussen de weilanden. We worden omringd door het pittoreske landschap van Haaren terwijl het geluid van een horde losgeslagen hardbass junkies ons tegemoet komt. Het publiek schreeuwt ‘Shiverz’ van D-Block & S-te-Fan, een nummer waar iedere classic lover zijn of haar stembanden wel aan wil wagen. Het bezorgt ons al kippenvel voor binnenkomst.

Zorg voor een locatie, goed geluid en zet The Pitcher achter de draaitafel en voila: the crowd goes wild. Dat is natuurlijk wel heel makkelijk gezegd, maar hij blijft ons iedere keer weer verbazen. De balans tussen euforische meezingers als ‘I just can’t stop’ en ‘This is who we are’ werd afgewisseld met ruigere nummers als ‘Little Bitch’ en ‘Burn it’.

De stemming zit er goed in, maar het hoogtepunt van de avond staat al om de hoek. “Let’s make it up for the Wasted Penguinz!” Het verschil tussen deze woorden van de MC en het einde van deze grandioze set voelen als een minuut- durende wereldreis. De set wordt afgetrapt met ‘Within’. Er ontstaat een tijdloze sfeer waarin het lijkt alsof lachen de enige gezichtsuitdrukking is die het publiek kent. De combinatie tussen hardstyle en trance in het nummer ‘Stay Alive’ brengt de sfeer in het publiek op een ongekend niveau. Dit niveau wordt na de set van Wasted Penguinz helaas niet meer gehaald, maar het zou onredelijk zijn om dit op ieder moment van het feest te verwachten.

 

reactivate-2019-2

De temperatuur daalt buiten tot onder het vriespunt, maar in The Dome stijgt de temperatuur tot mediterrane temperaturen. Ondertussen verrast Frontliner ons met een bijzonder goede set. De tijdlijn van de classics die worden gedraaid is breed. Platen als ‘External Life’ en ‘Lose The Style’ komen aan bod, maar ook nummers uit zijn album ‘The Summer of Frontliner’ worden gedraaid. Eindresultaat: de hele zaal zingt stampend mee!

Maar ook Noisecontrollers attacked again: binnen uur zet hij de avond in de volgende versnelling. De hele set is gevuld met energie. Het is bijna december, maar tijdens dit uurtje is het weer even summer in the city! Tijdens de sets van Ran-D en B-front vs Alpha2 wordt het gaspedaal flink ingetrapt. In de hoogste versnelling wordt de finish gepasseerd en kwam de avond helaas ten einde.
REACTiVATE is de perfecte tip voor een winterdip. De sfeer, de muziek, het voldoet aan alles waar een goed classic feestje aan moet voldoen. Dit feest staat ook volgend jaar weer op onze partylist.

reactivate-2019-3