rebellion-2019-4

REBELLiON 2019 - Call of the Dome

jeroenvanvelzen
Jeroen van Velzen - 28 november 2019
Afgelopen zaterdag was het tijd voor REBELLiON. Dit jaar helemaal in het teken van een verborgen jungle. Waar de meeste hardstyle fanatiekelingen ervoor kozen om naar Arnhem te gaan om de mysterieuze sfeer van Qlimax te proeven, kozen de liefhebbers van het echte raw-geluid voor ‘The Call of the Dome’ in Haaren. Met een steenharde line-up waar onder andere Delete, D-Sturb en Rebelion op te vinden zijn, beloofde dit feest heel vet te worden. Dit is REBELLiON - Call of the Dome!

Dit jaar is de locatie van REBELLiON enigszins geheim gehouden met één belofte: dat het een stukje groter zal zijn. Hierdoor zijn onze verwachtingen extra hoog. We stappen uit in the middle of nowhere (ergens op het platteland in Haaren) voor een grote koepel, een grote stalen constructie met zeil eroverheen. Als we binnen komen lopen, is Level One net begonnen. We zijn ready voor REBELLiON - Call of the Dome.

Het geluid staat rond 15.00 uur nog relatief zacht maar op het moment dat de sfeer er een beetje inkomt tijdens Bloodlust vs Artifact, lijkt het volume vanzelf omhoog te gaan. Met nummers zoals ‘Other Worlds’ en ‘Imma Boss’ wordt het publiek op zijn wenken bedient en staat iedereen al flink te kickrollen bij de mainstage. De lichtschermen zorgen voor extra sfeer en het wordt geleidelijk aan steeds drukker bij de mainstage. De opzwepende energie die heerst is ook goed te voelen bij de twee dj's die zelf ook flink staan te springen.

 

rebellion-1

 

De volgende twee acts die mogen laten zien wat ze in huis hebben zijn niemand minder dan RVAGE die zijn ‘New Dimension’ album presenteert en MYST die ook een live-set draait.
Met verrassende edits van eigen nummers zoals ‘Famous’ en ‘Drop the Bass’ gaat het publiek heerlijk te keer en begint ook het volume wat harder te worden.

Het is echter jammer om te zien dat, vergeleken met RVAGE, MYST de vaart er niet weet in te houden waardoor de energie in de zaal afneemt. Tijd voor een kijkje bij area twee waar het drukker is dan verwacht. Aversion draait hier een lekker setje!

Terug bij de mainstage is het niemand minder dan Rooler die de sfeer geweldig weet op te wekken door te beginnen met het nummer ‘Klaplongen’ van Sickmode. Het is geweldig om te zien hoe bij de eerste minuut al iedereen meedoet en Rooler lijkt dit ook goed te beseffen. Het mix-tempo is erg hoog en hij lijkt het publiek geen minuut rust te geven, en dat een heel uur lang! Zo hoort raw te zijn! Hij sluit zijn set af met zijn twee collabs met Sefa en zo komt er een einde aan zestig energieke minuten. Wat ons betreft een van de betere setjes van de dag.

 

rebellion-2019-2

 

Ook D-Sturb brengt ons een uur vol nieuwe nummers en edits. Onder andere de collabs ‘Synchronized’ en ‘Imma OG’ met Warface komen voorbij en ook D-Sturb sluit lekker hard af met de twee varianten van ‘Nothing Like The Old School’ met Sefa. Act Of Rage, die na D-Sturb draait, weet hier naadloos op aan te sluiten en weet de vaart er ook goed in te houden. De kicks die Act Of Rage op het publiek afvuurt zijn overduidelijk van Staal!

Maar tijdens Delete gebeurt er iets opmerkelijks. Doordat het publiek zo hard los gaat, lijkt er zweet van het plafond omlaag te komen. Dit mocht de pret bij Delete niet drukken want wat draait hij weer hard! Een uur lang vol met VIP-edits en nieuwe nummers zoals ‘Peace’ en ‘Shut The Mind Up’ laat het publiek tot zijn uiterste gaan. Kan het nog harder?!

Ja! Het volgende trio dat bestaat uit Luminite, Ncrypta en Thyron weet de S in ‘sfeer’ te stoppen en laat het publiek wederom bij de eerste kicks al volledig los gaan. Met de edits van Luminite zoals ‘Bass Criminal’ en de keiharde nieuwe platen van Thyron zoals ‘The Void’ en ‘Break Your Neck’ lijkt er niks meer heel te blijven van The Dome. Ook Riot Shift breekt de tent helemaal af. Met enkele nieuwe tracks, waaronder de alles vernietigende ‘Machinery’, lijkt alles in te storten. Nadat ze afsluiten met hun uptempo track genaamd ‘All Is Lost’ verbazen we ons over het tempo van vandaag.

 

rebellion-2019-3

 

REBELLiON wordt op kundige wijze afgesloten (of afgebroken) met stevige platen (what else), zoals de Regain remix van ‘Machine Gun’ van Neroz en nieuwe solo tracks van Malice. Na 11 uur geweld komt er dan toch een einde aan het stampen en kickrollen. The Call of the Dome was volgens ons een zeer geslaagde editie met een geweldige sfeer. Bij ieder nummer werd mee geschreeuwd, bij elk kick ging iedereen los. Wat een dag!