Sensation, back to Black? 001

Sensation, back to Black?

birgit
Birgit Roobol - 29 juni 2018

“Everything fades to black.” Een zee van zwart geklede mensen dansend in het midden van de Amsterdam ArenA. Vuur, rook, lasers in alle kleuren onder versterking van een harde, dreunende bass. 25.000 bezoekers, keihard uit hun dak, tot het weer licht wordt.

Sensation Black is een van de meest legendarische hard dance feesten uit de geschiedenis. Van 2002 tot en met 2008 werd het feest gehouden in de Amsterdam ArenA. Als ID&T’s vertegenwoordiger van harde dance muziek – zoals harde techno, hardstyle en hardcore – was ze de absolute tegenhanger van Sensation White.

Na een iets minder succesvol doch even legendarisch optreden van Rob Gee (en Slipknot), trekt ID&T oprichter Duncan Stutterheim uiteindelijk de stekker uit de Black-edities. Sensation on Black. Maar daar lijkt verandering in te komen.

THE BLACK TEASE

Tien jaar na de laatste Sensation Black worden er verschillende throwbacks geplaatst op social. Meerdere door ID&T, maar ook door artiesten als Technoboy, The Prophet en MC Da Syndrome. Ook gaan de geruchten dat ID&T nog steeds een vergunning voor een event in de Amsterdam ArenA heeft. Eén en één is twee? We hope so.

Wat zou jij vinden van een terugkeer van Sensation Black?