Celebrate Life - Het verhaal van ID&T 001

Celebrate Life - Het verhaal van ID&T

birgit
Birgit Roobol - 6 juli 2017

Ik was zeventien jaar en nog niet veel verder gekomen dan de Sorbonne aan de voet van de Rotterdamse Koopgoot. Mijn vrienden waren inmiddels al lang toegetreden tot het party circuit, maar aangezien ik bijna altijd de jongste ben en er dankzij mijn één meter vijfenzestig er ook niet bepaald veel ouder uit zag, moest ik het hier mee doen. Totdat mijn achttiende verjaardag naderde en mijn vriend me besloot te verrassen. Een nachtje gehuld in het wit dansen in een stampvolle ArenA werd het ideale verjaardagscadeau. Het begin van een enorme verslaving. En mijn carrière als doorgewinterde party animal en fulltime rondjes loper.

Sensation dus. En dan nog die van dat je ’s ochtends vroeg voor de computer klaar moest zitten om kaartjes te bemachtigen, dus dat deden we. Zweetdruppels en ruim honderdvijftig euro later, waren onze tickets in de pocket. Nu alleen nog een compleet witte outfit.

Vandaag precies 4 jaar geleden, op 6 juli 2013, betrad ik met klamme handjes, een compleet witte outfit en een paar baco’s later de ArenA. Zodra de eerste tonen klonken en het gigantische stadion zich vulde met een trance achtige sound afkomstig van Mr. White, verdwenen mijn zenuwen als sneeuw voor de zon. Dit was het dus waar iedereen het over had. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek. En ik wist meteen dat dit zeker niet de laatste keer zou zijn.

Celebrate Life - Het verhaal van ID&T 002

Ik heb de hele avond naar íedereen gelachen en voor het eerst het goddelijke armen-in-de-lucht-en-ogen-dicht gevoel ervaren. Iedere keer als ik ze weer opendeed, mijn vrienden om me heen zag staan en ze zichtbaar zag genieten, voelde ik me het gelukkigste meisje. Het was een onbeschrijfelijk gevoel om op te gaan in die grote witte massa en te dansen alsof het mijn laatste nacht op aarde was. Ik heb stiekem gebeden dat die nacht voor eeuwig mocht duren, maar helaas komen ook aan de mooiste nachten een einde.

Het was dus ID&T die me kennis liet maken met de magie van eindeloze nachten gevuld met dancemuziek. Naar mate ik wat meer feestjes begon te bezoeken, veranderde mijn muzieksmaak. Voor mij geen Tiësto, Nicky Romero of Armin van Buuren meer. Maar ik zal nooit vergeten, dat het dat ene feestje in die grootse ArenA was, die me verliefd liet worden op de dancescene.

Celebrate Life - Het verhaal van ID&T 003

Ben je geïnteresseerd in de dancegeschiedenis? Het 3,5 kilo wegende deel 2; Celebrate Life is een musthave voor iedere liefhebber. Benieuwd naar het hele verhaal? Deel 1 is helaas niet meer te krijgen, maar voor 25 euro haal je het complete verhaal (Release / Celebrate Life, het boek uit 2003 + hoe het verder ging) in huis. Je bestelt ze via MARY GO WILD.