Dit is het anthem van Decibel outdoor 2018 001

Waarom Decibel jouw ultieme festival destination is

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 3 augustus 2018

“Wat doe ik mezelf toch in godsnaam aan?!” Een vraag die wellicht vaker bij weekenders naar voren komt, als je weer met je ziel (en je tent en je slaapzak en je drank en je kleren) onder je armen over het campingterrein loopt. Of als je op zondag ontwaakt met liters kwijl op je kussen en je je weer moet opmaken voor een nieuwe dag vol feest.

Maar ook dat gelukzalige gevoel, die ontlading van energie en die “JA VOLGEND JAAR BEN IK ER WEER BIJ” , zullen voor veel weekend-lovers enorm bekend klinken. En wat ben ik blij! Want nadat ik mezelf heb bewezen als échte Weekend Warrior , reizen we over twee weken af naar één van de mooiste festivals van Nederland: Decibel outdoor.

Waarom Decibel jouw ultieme festival destination i

Maar wat maakt Decibel nou zo fantastisch?

Anders dan anderen festivals draait Decibel echt om het vakantiegevoel. In de prachtige omgeving van de Beekse Bergen zet b2s een compleet nieuwe wereld neer, die je alles doet vergeten. En dat brengt een enorme lading sfeer met zich mee. Op de kick-off (vrijdag) en closing party (zondag) vind je alleen Weekenders, mensen die net als jij het hele weekend vol gas gaan. En dan heb je natuurlijk de zaterdag, dé grote festivaldag van Decibel. Met ruim tweehonderd artiesten en veertien stages, verdeeld over zes districten, wordt het ook dit jaar weer een editie die je niet wil missen. It’s gonna be bigger, better, louder!

In The Forest ontdek je de vier hardste stages van Decibel outdoor. Tussen deze donkere bomen zijn alleen echte die hards te vinden. Ga voor het allerhardste langs Abandoned Church (hardcore), Toxic Lab (uptempo), Dark Coalmine (terror) en Trailer Park (industrial) om de air uit je Nikes te stampen.

Maar ook voor de oudjes, en partyanimals met een oude ziel, onder ons is het op Decibel outdoor goed vertoeven. Met legendarische classics bij The Garage (hardstyle classics), Truck Stop (millenium hardcore), Tires & Tracks (oldschool classics) en Motel-inn (early rave) kun je jezelf wanen in die tijd dat je als een jonge god urenlang stond te stampen, zonder daarna aan de beademing te moeten. Memories never die!

Waarom Decibel jouw ultieme festival destination i

En natuurlijk zou Decibel outdoor, Decibel outdoor niet zijn, als je niet met dichtgeknepen oogjes en handen in het haar kunt genieten van de euforische tracks van D-Block & S-te-Fan en ANDY SVGE. Om later op de dag kneiterhard los te gaan op snoeiharde hardstyle van bijvoorbeeld Frequencerz en E-Force. Hydro Station (raw hardstyle), Floating Wind Farm (euphoric hardstyle) en Southern Swamp (raw hardstyle) zijn echt de stages die Decibel écht Decibellerig maken.

Waar Decibel zich ook compleet onderscheidt van andere festivals, is het feit dat ze niet één, maar twee mainstages hebben. Naast het bonzende hart van Decibel: de Decibel Powerstation mainstage, vind je op het festivalterrein ook de enorme Pussy Lounge Mainson. En iedereen die weleens naar een Pussy Lounge feestje gaat, snapt dat we daar verder geen woorden aan vuil hoeven te maken. Om maar te zwijgen over het feit dat Decibel outdoor ook twee eindshows heeft op zaterdag. # Fomoforlife 

Maar heeft Decibel niet meer te bieden dan snoeihard gaan op hardere stijlen? Oh ja, zeker wel! Wat dacht je van een rondje in het reuzenrad of een bungeejumpsprong van zestig meter. Om vervolgens ook even bij te komen in de chill area. Overal is wel iets te ontdekken. En daarom is Decibel one of our favorites!

Waarom Decibel jouw ultieme festival destination i

District The Weekend

Wil je meer? Dan kun je tijdens het Decibel Weekend drie dagen ultiem genieten. Op vrijdag gaat het feestje van start tijdens de epische kick-off, maar ook op zaterdagnacht en de closing party van zondag, ga je op Decibel outdoor maximaal. En dat doe je met the Weekenders only.

Op District The Weekend ben je echt even weg van de bewoonde wereld. Drie dagen lang duik je met vrienden en nieuwe toffe mensen een nieuwe wereld in. Waar je met een gigantische kater in het zonnetje een tosti probeert weg te werken en mensen van over de hele wereld voorbij ziet dwalen. Waar je lacht, zwaait, je als een clown gedraagt, je boekje te buiten gaat op de pre-party en keihard danst op de after. Maar bovenal met zoveel mogelijk mensen je liefde voor de hardere stijlen deelt.

Het moge duidelijk zijn: onze liefde voor Decibel stroomt door ons bloed. Festivals als deze zijn onze brandstof om weer even op te laden voor het gewone leven. Met je armen hoog in de lucht, je handen in elkaar geslagen, keihard genietend van de tunes van je favoriete artiesten. Wij zijn aan het aftellen, en kunnen dit stuk eigenlijk nog maar met een paar woorden afsluiten: Hé hardstyle lover, zie je op Decibel outdoor!