QAPITAL 2017 - Start the Rage

QAPITAL 2017 - Start the Rage

birgit
Birgit Roobol - 3 april 2017

Citizens of QAPITAL. De RAW arena is betreden. We kwamen, snoeiden en overwonnen. We took back control en geschiedenis is opnieuw geschreven

Afgelopen zaterdag maakten duizenden soldiers zich klaar voor de vijfde editie van het rauwste indoorfeestje van het jaar: QAPITAL in de Ziggo Dome. Van over de hele wereld komen rawstyle liefhebbers naar Amsterdam voor een nacht maximaal gaan op snoeiharde platen onder begeleiding van een indrukwekkende show, zoals alleen Q-dance dat kan. Perfect voor de rauwdouwer die niet vies is van een flinke snoei-, zaag-, en hakpartij, dus waren wij er bij. Dat Q-dance het met QAPITAL graag een beetje anders doet, blijkt uit de opstelling van Arena 001. Doordat de mainstage in het midden staat en het podium ronddraait, beleef je een unieke interactie met de dj en de rest van het publiek. En als je dan ook nog, net zoals wij, van rondjes lopen houdt, kan je hier echt je lol op! Ook dit jaar had Q-dance alle toeters, vlammenwerpers, lichten, lasers en bellen weer uit de kast getrokken en werd de indrukwekkende stage liefkozend 'de ananas' genoemd.

QAPITAL 2017 - Start the Rage 001


Waar andere feesten langzaam opbouwen met vrolijke euforische melodieën, vliegen de rauwe kicks vanaf het eerste moment je om de oren. Zodra we de zaal binnenlopen dringt de bass diep bij me binnen en ben ik al verkocht. Duizenden RAW-fans gaan los op de set van Phuture Noize, die zeker tot één van de beste van de avond hoort. Als de klok twaalf uur slaat en Atmozfearz en Sub Zero Project het podium betreden, knalt het héle dak er af. Vuurwerk, vlammen, lichten, lasers. Q-dance haalt zoals altijd weer alles uit de kast. Wát een vette opening!  De strijd kan beginnen en stilstaan is er nu officieel niet meer bij. " PUT THOSE MOTHERFUCKIN' HANDS UP!" Dat Atmozfears en Sub Zero Project een goede combinatie zijn, blijkt meteen! Ze draaien verrassende platen die je misschien niet zo snel op een raw feest zou horen, maar vergezeld door zulke keiharde kicks, vraag je je direct af waarom niet. Deze heren zien we graag samen terug!

QAPITAL 2017 - Start the Rage 002


THIS IS OUR CITY

En dan de anthem makers, Public Enemies, die uiteraard openen met het anthem. " THIS IS OUR CITY, THIS IS QAPITAL!" En zo voelt het ook. Alsof de Ziggo Dome deze nacht helemaal van ons is, dansen we, genieten we, zijn we één. De sound van Hard Driver en Digital Punk is perfect op elkaar afgestemd en dat laat het anthem maar al te goed horen. De veters worden nog even goed aangetrokken en flink gas er op! Deetox komt met haar langverwachte live-act 'Bring the Riot'. Ondanks alle commotie achteraf, deed ze dit met verve. Niet per se extreem verrassend of heel vernieuwd, maar wel met héle vette platen, zoals haar gouwe ouwe samenwerking met Delete 'Alone' en hun nieuwe collab. The Queen of RAW doet haar naam zeker eer aan met deze toffe set. Zodra B-Front op het podium verschijnt, hoor ik meerdere malen een enthousiaste "WOOHOO, BOBJE!" door de zaal. Zijn sets hebben me nog nooit teleurgesteld. Ook deze keer weer zorgt hij voor de perfecte mix tussen klassiekers en nieuwe platen van zijn nieuwe album, die aanstaande zondag officieel op Rebirth zal lanceren. Maar de echte set van de avond werd verzorgd door E-Force. Hij dropte de ene vette plaat na de andere en veel afkomstig van zijn nieuwe album: 'The Edge of Insanity'. Stresstest en Pain & Pleasure zijn van die tracks, waardoor het héle publiek compleet uit zijn dak gaat. Heerlijk!

ALLES NAAR DE QLOTE

QAPITAL 2017 - Start the Rage 003


GESCHIEDENIS IS GESCHREVEN

Het ene moment sta je omringd door je vrienden te dansen op de vetste RAW platen, alsof morgen nooit komt. Je knippert één keer met je ogen en ineens is het voorbij. Voor we het wisten, knalde N-Vitral de laatste plaat er in en klonk de Q-dance 'Womp, Womp' . Wow, is het serieus nu al afgelopen? Time flies when you're having fun. QAPITAL 2017 was een nacht vol snoeiharde hoogtepunten. Dankzij het loepzuivere geluid van de Ziggo Dome trilden onze trommelvliezen (mét het dragen van goede gehoorbescherming uiteraard) nog uren na. We took back control en geschiedenis is opnieuw geschreven. Hier zullen we zeker nog vaak op terugkijken.

Bekijk ook ons QAPITAL fotoalbum !