qapital-2016

QAPITAL door de jaren heen

“We will maintain the love for music and share this with our fellow citizens.”
carmina
Carmina Wassink - 3 april 2019
Het is 6 april 2013. We staan midden in een afgeladen Ziggo Dome. Het is de nacht waarin we worden omgedoopt tot QAPITAL citizen. Dit is waar de onafscheidelijke liefde tussen ons en raw hardstyle echt begint. Het is een feest om nooit meer te vergeten.

“IT IS TIME FOR US TO TAKE MATTERS INTO OUR OWN HANDS. IT IS TIME FOR A NEW DIRECTION.”

 
Het nieuwste Q-dance feest sloeg in als een bom bij alle liefhebbers. De gebeden waren verhoord, slechts één taak was er nog over: keihard stampen. In een keiharde roes vloog de nacht voorbij. Een nostalgisch gevoel bekruipt ons als we hieraan terugdenken. Deze eerste editie herinnert ons namelijk aan de tijd waarin raw hardstyle nog revolutionair, in plaats van mainstream was. De muziek was nog niet gelikt en gevormd, maar een experimenteel tegengeluid.

De eerste editie was dan ook misschien wel meteen ons meest memorabele QAPITAL ooit. Het anthem van 2013 ‘Worth Fighting For’ van B-front en Adaro was ongekend en precies hoe een soundtrack van QAPITAL moest zijn: een heerlijke rauwe kantje, industrieel en een tikkeltje mysterieus. Het maakt iets in je los. En dit was nog maar het begin.

2016-qapital
“WE SHALL FOCUS OUR WILLPOWER ON THE EXPANSION OF THE RAW SIDE OF HARDSTYLE, ITS UPCOMING AND ESTABLISHED DJ'S.”

Editie na editie bouwt Q-dance verder aan QAPITAL, de hoofdstad van raw hardstyle. Met de steengoede rauwe sets als bouwstenen. Heel veel dj’s hebben de eer gehad om in de hoofdstad van raw hardstyle te draaien. Delete, Frequencerz, B-Front, Crypsis, Thera, D-Sturb, Endymion, maar ook hardcore legends als N-Vitral. Door de jaren heen zijn we steeds weer verrast.

QAPITAL, 5 april 2014: Radical Redemption zet ‘Break Your Ankles’ in. Hij is die dag op krukken. Volgens mij hebben we die nacht de Ziggo Dome iets verder de grond in gestampt. Memorabel.

QAPITAL, 4 april 2015: De set van E-Force. Zo intens en zo hard. Met ‘FTS’ aan het begin van zijn set zette hij de toon. Gevolgd door keihard, bruut geweld. ‘Seven’, ‘Samara’, ‘Men of Steel’. Zijn energie en drive, eigenlijk alles maakt hem sindsdien mijn grote raw-held.

QAPITAL, 2 april 2016: “We have always been here, from this moment on you will know us as the Raw Alliance.” In plaats van de verwachte set van Deetox, was daar ineens een nieuwe surprise-act. “Now is the fucking time!” Vlaggen en lasers door de hele zaal. De keiharde opkomst zorgde ervoor dat mensen het er drie jaar later nog steeds over hebben.

QAPITAL, 1 april 2017: Psytrance invloeden in hardstyle zijn in grote opkomst, dankzij de jongens van Sub Zero Project. Deetox liet zich inspireren door de gouden sound van de jongens. Heel de hardstyle wereld stond even op z’n kop na haar edit van ‘Bring The Riot’. Zo blies ze niet alleen de Ziggo Dome op die nacht, maar ook het hele internet. Stiekem is het nog steeds jammer dat deze versie nooit officieel is uitgebracht.

QAPITAL, 31 maart 2018: Phuture Noize zet als anthem maker de hele Ziggo Dome in vuur en vlam tijdens zijn anthem show. Met lasers en vlammen wordt de spanning opgebouwd en als het anthem instart, laten fakkels laten de hele zaal rood oplichten. Kip-pen-vel.

qapital-2018


“WE ARE PROUD OF OUR STATUS AS CITIZENS OF QAPITAL, DISPLAYING THIS BY RAVING TO THE BEST OF OUR ABILITIES.”

Maar het laatste hoofdstuk van QAPITAL is nog lang niet in zicht. Na zes waanzinnige edities, vullen we aanstaande zaterdag weer een nieuwe pagina vol met mooie herinneringen en unieke sets. Met Rebelion als de anthem makers in de hoofdrol, een line-up vol raw helden én natuurlijk Spoontech in area twee. Als echte QAPITAL liefhebbers kunnen we niet wachten om de hoofdstad van raw hardstyle weer te betreden. “We will maintain the love for music and share this with our fellow citizens.”


Scoor je tickets voor QAPITAL nu. Before it's too late.
  • Koop je tickets voor QAPITAL 2019 hier.
  • Blijf je liever slapen? Bestel je Hotel Packages hier.
  • Bekijk hier de line-up voor QAPITAL 2019.