qapital-2018

Waarom je QAPITAL niet mag missen

“Ik werd meegesleurd in het verhaal van QAPITAL en de energie van de muziek, de nacht mocht nog wel eeuwig doorgaan.”
janine
Janine Sarchosakis - 25 maart 2019
Ieder jaar zijn er zoveel feesten, zoveel festivals. Je kiest er eens eentje uit, je slaat er af en toe eentje over. Maar QAPITAL is bíjna niet over te slaan. Zelfs als je denkt dat het niets voor jou is. Ben je niet zo van de keiharde kicks en houd je het normaal gesproken liever van euforische tracks? Houd je niet van nachtfeesten? Ben je er nog nooit geweest of heb je er gewoon nog niet over nagedacht om te gaan? Ik daag je uit om een ticket te bemachtigen en om op 6 april de nacht van je leven te beleven.

Vorig jaar kocht ik spontaan tickets voor QAPITAL, “omdat ik wel zin in nog een feestje had”. Ik vond Phuture Noize’s Anthem of Freedom lekker klinken en de gevarieerde line-up overtuigde me ervan om te gaan. Ik was normaal gesproken meer van de melodieuze tracks, en had eigenlijk niet in de gaten waar ik me precies voor ‘op gaf’. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar het moest wel goed zijn. Q-dance heeft me namelijk nog nooit teleurgesteld.

So I went. Ik keek mijn ogen uit. In de Ziggo Dome hing een enorme brug met de stage in het midden. De ruimte was gevuld met duizenden mensen. Ik vroeg me heel even af waar ik was beland, omdat ik zo’n setting nog nooit had meegemaakt. Maar van die gedachte was al snel niet veel meer over. De stage in het midden had alleen maar zijn voordelen. De dj’s draaiden rond en de interactie met het publiek was hierdoor uniek. Zelf ben ik een groot fan van lichtshows, en QAPITAL gaf het me. De lasers bewogen door de zaal en toen de zaal rood werd verlicht door fakkels tijdens de set van Phuture Noize, kreeg ik er ladingen kippenvel van. Zoiets had ik nog niet eerder gezien. Het maakte het plaatje compleet.

  qapital-2018

Na deze bijzondere sfeer te hebben geproefd was ik meteen verkocht. De vibe was zo anders dan ik eerder op een feest had meegemaakt. Van het begin tot einde komt iedereen om keihard te beuken. Geen euforisch intro, niet even rustig inkomen. Van het begin tot het einde gaan, dit maakte voor mij echt het verschil. Sterker nog, het heeft mijn liefde voor raw hardstyle meer aangewakkerd dan ooit.

De tracks die door Raw Arena dreunden waren hard en rauw, maar dat vond ik juist vet. Terwijl ik op andere feestjes de hardere kant van hardstyle nog niet altijd even tof vond, wilde ik er hier alleen maar meer van. De sets verrasten me en de kick die ervan kreeg was onbeschrijfelijk. Ik werd meegesleurd in het verhaal van QAPITAL en de energie van de muziek, de nacht mocht nog wel eeuwig doorgaan.

Dit feest gaf me een andere kijk op nachtfeesten, op indoorfeesten en op raw hardstyle. Dus wat was ik blij dat ik mezelf in het diepe heb gegooid en gewoon die tickets had gehaald. QAPITAL is iets wat je mee moet maken. Het hele jaar heb ik dan ook uitgekeken naar de aankomende editie. De line-up ziet er weer strak uit en het anthem van Rebelion zet de toon voor een nacht vol geweld. Gelukkig 6 april komt steeds dichterbij. See you there!