QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom 001

QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom

birgit
Birgit Roobol - 5 april 2018

The government established control over the citizens of QAPITAL. But we’ve broken the bonds of authority. Soldiers have gathered. They stepped into the RAW arena and won back QAPITAL. Now we’ve finally reached our goal, it’s time to create space for a new generation and move forward together. This is our Anthem of Freedom. This is QAPITAL.

Verwoestende kicks, een donkere sfeer en een enorme power. De grootste en hardste namen uit de hardstyle scene verzamelen zich voor the ultimate close down van het indoorseizoen. Deze nacht staat volgepland met bijzondere collabs en livesets. En Q-dance heeft echt alles uit de kast getrokken om er een onvergetelijke nacht van te maken. Van een waanzinnige stage tot een briljante lichtshow. Aan ieder detail is gedacht.

QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom 002

Bij binnenkomst neemt onze hartslag automatisch het ritme van de pompende bass over. Maar bij de eerste blik op de zaal, slaat hij even over. Hoe we dit het beste kunnen beschrijven? Q-dance in topvorm. Van links naar rechts hangt een enorme brug, geïnspireerd op de Golden Gate Bridge in San Francisco, met in het midden het ronddraaiende podium. Duizenden enthousiaste hardstyle fans staan er omheen te springen, klaar voor een geweldige nacht. 

Rising stars Clockartz openen de avond met wat Dirty Italian hardstyle. Eigen platen zoals ‘Time to Rock’ en de collab met Malice ‘Dirty Italy’ gooien ze in de mix met klassiekers van andere hardstyle helden. Perfect om op het juiste tempo te komen voor de rest van de nacht.

QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom 003

Ran-D en ANDY SVGE pakken door, zoals verwacht met een set van hoge kwaliteit. Hun stijlen blenden heel goed in elkaar en ze pakken de crowd met hits als ‘Zombie’ en ‘Gravity’, maar op precies de juiste momenten komt die rauwe ondertoon erin. Ook Hard Driver gooit hoge ogen met zijn energieke set, zoals met zijn nieuwste plaat ‘DOPE’. Wat een lekkere track.

Als de klok 00.30 uur slaat, is het tijd voor de belofte van de avond. De zaal wordt donker, maar als MC Livid anthem maker Phuture Noize aankondigt, worden rode fakkels ontstoken. “WE ARE SOCIETY. WE ARE QAPITAL.” Met een enorme drive vanuit de zaal, draait hij de sterren van de hemel. Met vette tracks als zijn eigen ‘King of the Jungle’, de legendarische ‘The Preacher’ van The Beholder & Max Enforcer, maar ook nieuw materiaal van zijn nieuwe album: Black Mirror Society. In zijn muziek en sets zit zoveel liefde en passie, en dat straalt hij voelbaar uit op de zaal. De sfeer is goud.

QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom 004

Doordat de mainstage in het midden staat en het podium ronddraait, is de interactie met de dj en de rest van het publiek uniek. Maar niet alleen de waanzinnige stage is opvallend, ook de lichtshow is on point en het geluid is loepzuiver. De Ziggo Dome bewijst zich opnieuw als perfecte raw arena. 

Time for some real gangster shit. Gunz for Hire taking the stage. En ondanks dat iedere Gunz’ set aanvoelt als een kleine hitparade, hebben we ons geen seconde verveeld. Het zijn nou eenmaal echt goede tracks. Platen als ‘Pussy Lovers’ stoken de sfeer lekker op, maar bij ‘De Weg Kwijt’ gaat het hele publiek uit zijn dak. Snoeiharde kicks in combinatie met de vocals uit het bekende Frank Boeijen nummer, wat een geweldige plaat! We wachten nog steeds op een release… *puppy eyes*

QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom 005

Sub Zero Project komt met veel nieuw materiaal, en ondanks de psytrance hype van de afgelopen tijd, blijft hun stijl ons boeien. Zij hebben binnen de kaders van hardstyle een ontzettend eigen sound gecreëerd, waardoor iedere set boeiend is. En ook vannacht maken ze weer een verrassende keuze. In hoog tempo vliegen de platen voorbij en de drive in hun set is enorm. Zo wordt het publiek ultiem opgezweept voor het geweld dat ons nog te wachten staat.

Vervolgens voert B-Front die energie iets terug, maar brengt daarvoor wel een hoop emotie en sfeer voor in de plaats. Door zijn sferische breaks valt het tempo iets weg, en waarschijnlijk was zijn set beter tot zijn recht gekomen eerder op de avond, maar dat betekent niet dat het geen goede set is. Platen als ‘Magic of Immortality’ en ‘Dark Moon’ zorgen namelijk voor ladingen kippenvel. En wij kunnen een beetje afwisseling wel waarderen.

QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom 006

D-Sturb en Sub Sonik brengen de enorme drive terug de zaal in, zeker dankzij platen als ‘Sandstorm’. Deze jonge talenten zijn perfect op elkaar afgestemd en breken de complete tent af. Maar het is de set van Delete die gekroond mag worden tot een van de beste sets van de avond. Man, als je power opzoekt in het woordenboek, staat ongetwijfeld zijn naam er achter. Hij gooit zijn VIP-sausje over platen als ‘Chainsaw’, ‘Eternal’ en ‘Mayday’, en dat levert bruut geweld op. Perfect passend in de donkere sfeer van QAPITAL!

De waardige afsluiters voor deze nacht? Rebelion ft. Malice. Want keihard knallen, dat is waar je een goede editie van QAPITAL mee afsluit. Diepe, harde kicks en high energy raw sounds vliegen door de zaal, waardoor we geen enkele seconde de hardcore afsluiter missen. Wat een geweld!

QAPITAL 2018 - Anthem of Freedom 007

De strijd is gestreden. Het verhaal is verteld. The Anthem of Freedom klinkt voort. Alles aan deze zesde editie van QAPITAL verslaat de vorige. De diversiteit in de line-up, de ijzersterke Q-dance productie, een pounding bass, snoeiharde platen, haarscherp geluid en een geweldige sfeer, QAPITAL is met recht het raw hardstyle feest van het jaar te noemen. We zijn benieuwd wat de revolutie ons volgend jaar gaat brengen. QAPITAL 2019, we’re ready for ya.