Angerfist - Creed of Chaos 001

Angerfist - Creed of Chaos

mitchell
Mitchell van Eenige - 6 december 2017

The Deadfaced Dimension in 2014. Raise & Revolt in 2015. En na twee jaar wachten is de derde opvolger eindelijk daar. Angerfist, Creed Of Chaos. Afgelopen zaterdag vierde hardcore legende Angerfist in samenwerking met Art of Dance, zijn album release party in een uitverkocht AFAS Live. Omdat ons hardcore hartje hier razendsnel van gaat kloppen, waren wij er uiteraard bij.

Dat Angerfist met Art of Dance een prettige combinatie is, hebben we vaker gezien. De sfeer is dan ook vanavond bij binnenkomst ook echt heel goed. Met negen uur beuken voor de boeg, deinst het publiek er niet voor terug om vanaf het begin met alle remmen los te gaan. Het is heerlijk om je in deze mensenmassa te mengen. Achter de dj-booth is een groot LED-scherm, waar de visuals van af spatten. Tussen het LED-scherm en het plafond hangt een mega groot Angerfist masker. Wat er precies mee gaat gebeuren weet je niet, maar het wordt ongetwijfeld spectaculair.

Angerfist - Creed of Chaos 002

Crucifier is de zaal al aan het klaarstomen voor het geweld wat deze nacht met zich mee gaat brengen. En vervolgens de taak aan Furyan om de spanning verder op te voeren. En dat lijkt hem moeiteloos te lukken. Een set om van te genieten. Diepe harde kicks en frenchcore drops vliegen om je oren. Furyan 2.0. D-Fence is de opvolger en een uurtje meeschreeuwen met de songteksten van ‘Krakaka’, ‘Biem’ en ‘Lazer Op’ bevalt ons goed. Een breed lachend publiek stampt vrolijk door op deze grappige tracks.

Maar dan wordt de zaal donker en stil. Even blijft het stil, maar het publiek houdt het niet meer van de spanning en mensen beginnen te juichen. Een intro van pianospel klinkt door de zaal en het grote Angerfist masker zakt naar beneden. De spanning wordt nog groter als het masker weer naar boven wordt gehesen. Dan verschijnt Angerfist op het podium samen met zijn gemaskerde MC. Send me to Hell! Er ontstaat een explosie van energie. Je kunt zien dat het publiek heel lang op dit moment heeft gewacht want niemand staat stil. Bijna overal gaan vuisten omhoog en lopen er mensen met Angerfist maskers en andere merchandise rond. Dedication to the max.

Angerfist - Creed of Chaos 003

Natuurlijk draait de gemaskerde held niet alleen op zijn eigen event. Angerfist wordt versterkt door zijn vrienden en collega’s. Zo draait hij samen met de Italiaanse Dogfight pioneer DJ Mad Dog, de Oekraïense hardcore beauty Miss K8 en de Denekamps Gespuis crew. Zin in nog een tandje harder? Uptempo-held Partyraiser betreedt het podium samen met Angerfist de avond naar uptempo te tillen. Tracks zoals ‘Good Cop’, ‘Bad Cop’ en ‘Monster’ doen het geweldig en het publiek wordt gek.

Door naar Angerfist vs. Le Bask. Even een half uurtje ongegeneerd knallen met een dikke frenchcore set. Precies wat de avond nodig heeft. De samenwerking tussen Angerfist en Le Bask brengt veel variatie in deze nacht vol hardcore, omdat frenchcore een hele bijzondere sound heeft. Als je hierna nog niet uitgestampt bent, knal je met Drokz, Akira en Angerfist door de geluidsbarrière heen.

Angerfist - Creed of Chaos 004

Afsluiten doe je met een uptempo, terror set. Iedereen houdt zijn gebalde vuisten in de lucht en gaat tijdens deze laatste set door tot het bittere einde. Alle laatste restjes energie eruit. En dat geldt niet alleen voor het publiek. In de laatste drie minuten van deze avond besluit Angerfist om te stagediven, waarna hij midden in het publiek staat. Tot slot is het tijd voor één laatste moment. “When I say anger, you say fist!” Het hele publiek schreeuwt mee en bedankt de hardcore legend voor deze geweldige nacht.

Art of Dance bewijst opnieuw dat ze een fantastische nacht rondom één artiest kunnen bouwen. Met Angerfist als het middelpunt, maar met genoeg aandacht aan zijn vrienden en collega’s die heerlijke sets neerzetten. Puur. En honderd procent hardcore. De stage is waanzinnig en de show voert ons mee naar een compleet andere wereld. Creed of Chaos is een showcase om trots op te zijn. Wij zijn nog steeds aan het nagenieten met het album non-stop op repeat.