The Radical Redemption Event 2019

The Radical Redemption Event 2019: Brotherhood of Brutality

mitchell
Mitchell van Eenige - 6 november 2019
De meeste hardstyle artiesten dromen ervan: een eigen evenement. Niemand minder dan Radical Redemption hostte afgelopen zaterdag voor de vijfde keer zijn eigen event. De Breepark was opnieuw omgetoverd tot The Radical Dome. Deze avond stond al het beste van Minus is More en vrienden centraal. Radical Redemption live, The One Man Army, Minus Militia en The Final Deathblow waren sets om niet snel te vergeten. Dit is The Radical Redemption Event 2019: Brotherhood of Brutality.

De liefde voor Radical Redemption is voor we binnen zijn al voelbaar. Uit iedere auto horen we zijn muziek knallen en overal zie je merchandise. Je kan de classics van Chain Reaction overigens buiten al bijna horen. De bass dreunt lekker door op platen als ‘The Record Breaking’ en bij ‘The Fame’. Een opvallend detail is dat de zaal dit jaar een stuk kleiner is. Dit zorgt wel voor een meer intieme sfeer dan voorgaande jaren.

Het gaat tijdens The Radical Redemption Event 2019 al vroeg flink tekeer. Een uur nadat de deuren geopend zijn, draaien Ncrypta en RVAGE al een stevige battle. De kicks van ‘Omega’ gaan door merg en been. RVAGE vuurt ook zijn 200 bpm edit van ‘Drop The Bass’ genadeloos op het publiek af. Het tempo gaat flink omhoog en dat al terwijl het nog geen 00.00 uur is!

The Radical Redemption Event 01

Na de opzwepende set van Rejecta, zijn alle Air Max al goed in gedanst voor het eerste bijzondere moment van de avond. Art of Dance krijg het ook dit jaar weer voor elkaar om de spanning op te bouwen. Op een groot scherm verschijnt de trailer van The Brotherhood of Brutality en waar de trailer eindigt gaat het evenement verder. Radical Redemption is vastgeketend en wordt bevrijd door spionnen die aan een touw naar beneden komen. Wanneer de spionnen op de grond staan schieten rookpluimen over de stage heen en is er een fel licht te zien. De vocal van The Brotherhood of Brutality is te horen en wanneer de melodie klinkt, wordt ‘the man himself’ zichtbaar in zijn bekende Radical Redemption pak. Vuurfonteinen schieten uit de grond en de stem van MC Nolz is te horen: “Do it for the people, do it for the good. Together we are...’’, de hele zaal doet mee: “THE BROTHERHOOD!”

Tijdens het half uur dat volgt, komen veel van Radical Redemption zijn bekende tracks voorbij, sommige in een 2.0-jasje. Zo heeft ‘Just Like You’ een extra dosis kickrolls gekregen en zijn zelfs de échte kickrollers verbaasd. Ook de kick-edit van ‘Brutal 6.0’ zorgt voor een heerlijke drive in de set.

The Radical Redemption Event 2019 02

Crypsis live en Act of Rage vs. D-Sturb houden deze drive lekker in stand en daarna is het tijd voor The One Man Army set. Radical Redemption draait de zaal plat met tracks als ‘The One Man Army’, ‘Piece of Shit’ en ‘Suicide Bassline’. Na Warface, draait Minus Militia voor het eerst het hele nieuwe album ‘The Code of Conduct’ en sluiten ze natuurlijk af met ‘Gas d’r op’. Daarna volgt drie kwartier van Rebelion madness. Een mooi symbool aangezien zij back in the days de dj-contest van The One Man Army (2015) wonnen.

Hierna brengt Denekamps Gespuis de lekkere platte, Twentse hardcore. Grappige dialogen worden afgewisseld met beuken en zagen. Dit wordt gevolgd door back-to-back-set van Miss K8 vs. The Satan. Deze combinatie klonk op het eerste gezicht al best bijzonder, en tijdens de avond komt deze set ook niet helemaal tot z’n recht. The Satan neemt te veel het voortouw en hierdoor klinkt het wat eentonig. Dit is ook te merken aan de sfeer in het publiek.

the-radical-redemption-2019-03

 

Gelukkig wordt dit snel goed gemaakt. Vlak voor de de laatste set van de avond is er nog een video op het grote scherm te zien. Hierin bedankt Radical Redemption al zijn fans voor hun toewijding. Maar om niet al te emotioneel te worden, wordt deze video opgevolgd door een hardcore set van Joey himself: The Final Deathblow. Alle opgevoerde Radical Redemption tracks, zoals ‘Scream’, ‘The Desecrated (Remix)’, ‘Hannibal’, ‘Sacrifice’, ‘In Your Face’ en natuurlijk ‘Kick op je Bek’.

Als de allerlaatste kick door de zaal is gevlogen, houdt Radical Redemption nog een korte speech om het publiek, de organisatie en zijn vader in het bijzonder, te bedanken. Zijn vader heeft twee jaar geleden het orkest verzorgd en vorig jaar de band met de trommels. We zien de grote stoere Radical Redemption langzaam veranderen in een emotionele Joey. Er is afgelopen zomer kanker bij zijn vader geconstateerd en hij heeft al meerdere chemokuren achter de rug. Joey begint te huilen en de hele zaal krijgt een brok in zijn of haar keel. Tot slot worden er spots gericht op de zaal achterin en zijn vader krijgt van iedereen een daverend applaus. We wensen Joey, zijn vader en familie heel veel beterschap, kracht en sterkte in deze moeilijke tijd. Toch vindt Radical zijn power terug en sluit de avond positief af door het volgende Radical Redemption event weer aan te kondigen. Army of the Radical, tot volgend jaar!

The Radical Redemption Event 2019 04