warface-dsturb-lft

Warface & D-Sturb presents Live For This

mitchell
Mitchell van Eenige - 24 december 2019
Vorig jaar zette Warface de AFAS Live op z’n kop met zijn Live For This evenement. Vlak voor de eerste, uitverkochte editie, bracht hij volledig in het geheim een compleet nieuw album uit. Dit evenement werd gewaardeerd als een van de beste raw hardstyle feestjes van 2018. Hoe Art of Dance en Warface dat succes gaan overtreffen? Samen met de koning van de kickrolls: D-Sturb! Uit eerdere collabs is al gebleken dat dit een gouden combinatie is. Dit is Warface & D-Sturb presents Live For This.

Net zoals vorig jaar werd er ook voor deze editie van Live For This weer een gloednieuw album gedropt, uiteraard door Warface & D-Sturb samen. ‘Synchronised’ bestaat uit tien tracks waarmee je lekker in de vibe van het feest komt. We zijn blijkbaar niet de enige die dat zo ervaren, want al voor de opening staat er een enorme rij dedicated fans te wachten.

 

warface-d-sturb-lft-2

 

Opvallend is dat er dit jaar niet één, maar twee zalen zijn. De tweede area is gevuld met artiesten die hun muziek hebben gereleased op de End of Line Rookie EP. En hoewel het feest net een uurtje begonnen is en area twee nog behoorlijk leeg is, gaat het hier wel flink los bij 2Faced met platen als ‘Oh My God’. Genieten!

In de grote zaal is het publiek inmiddels flink warm gedraaid door High Voltage en Rejecta. B-Front is aan de beurt en hij trakteert ons op een set vol met geweldige melodielijnen. Als geen ander neemt hij het publiek mee in ‘zijn wereld’ als hij bijna een met de muziek lijkt te worden. Het maakt niet uit hoe vaak we platen als ‘Mysterias’ horen, ze blijven iedere keer weer voor kippenvel zorgen. Maar ook het Qlimax anthem ‘Symphony of Shadows’ zorgt voor een magische vibe in de zaal.

Plots wordt het donker en stil. Het is tijd voor de set van de avond. Je hoort de songteksten van ‘Synchronised’ steeds harder door de speakers en het publiek zingt keihard mee. Aan de linkerkant van het podium wordt alles rood belicht en aan de rechterkant blauw. Warface komt op met een rode fakkel en D-Sturb met een blauwe. Als de beat dropt, schiet het vuurwerk de lucht in en gaat de hele zaal plat. Het komende uur staat volledig in het teken van de muzikale samenwerking van Warface en D-Sturb en dat klinkt live in de AFAS Live extra lekker.

 

warface-d-sturb-live-for-this-1

 

E-Force is daarentegen misschien wel de grootste verrassing van de avond. Hij brengt flink wat nieuwe tracks mee en het is alsof het hele publiek hier op zat te wachten. De kick-edit van ‘Higher Force’ slaat in als een bom en ook ‘The Stars’ doet het heel erg goed. Maar hij vergeet ook de oude pareltjes niet: ‘One’ wordt eindelijk weer gedraaid en je ziet de echte liefhebbers helemaal opbloeien. E-Force sluit zijn set af met hardcore, en hoewel we er normaal niet zo’n liefhebber van zijn, valt dit ons in goede aard. Dikke credits naar E-Force!

Vervolgens verkassen we weer naar de tweede zaal, waar we de jonge Refract de boel op z’n kop zien zetten. Een artiest die we nog niet kenden, maar ons heel erg verrast met zijn sound. Absoluut iemand om in de gaten te houden! Voor de set van End of Line Live gaan we weer terug naar de grote zaal. Het team, bestaand uit Artifact, Killshot en Delete, staat klaar om te beuken, maar tot onze grote verbazing staat ook E-Force erbij. Hij is dus met recht dé grote verrassing van de avond! We zijn heel erg benieuwd wat deze overstap naar End of Line hem gaat brengen. Iedere artiest krijgt een kwartier om het beste van zichzelf te laten zien en dit zorgt voor een leuke, afwisselende set.

Uiteraard geen Live For This zonder wat extra Warface op het podium, dus betreedt hij de stage met zijn Heavy Artillery masker. Een half uur horen we het beste van Warface in een nieuw jasje gestoken. Deze ‘Reloaded’ set bevalt ons erg goed! Tot slot is het aan Dither vs Deadly Guns om de nacht te eindigen met een stevige dosis, ongegeneerde hardcore en uptempo. Als verrassing sluit Warface ook nog even aan. De echte die-hards gaan keihard los tot de laatste kick en het BPM komt ver boven de 200 uit.

Warface en D-Sturb betreden nog één keer het podium samen om het publiek te bedanken voor hun dedication. Ze hebben samen een goede show neergezet die echt een mooie opvolger van de eerste editie was. Anders, maar daarom juist niet voor de hand liggend en dat is wat ons betreft zeker positief. De sets volgden elkaar lekker op, de sfeer was net zoals vorig jaar top en ook de toevoeging van area twee zorgde voor een leuke afwisseling. We zijn nu al benieuwd hoe Art of Dance en Warface ons voor de derde editie, op 7 november 2020, gaan verrassen.

 

d-sturb-warface-lft-6