Warface presents Live For This 001

Warface presents Live For This

mitchell
Mitchell van Eenige - 5 december 2018

Warface in een stijf uitverkocht AFAS Live! Voor zijn fans is dit de nacht waar ze maandenlang naar uit hebben gekeken. En dan released hij ook nog eens in de week van zijn event, een secret album. Dus naast de hoge verwachtingen van zijn show, zijn we ook ontzettend benieuwd hoe deze nieuwe tracks in het AFAS Live klinken. Dit is Warface presents Live For This.

Als we binnenkomen, is er in de zaal nog niet zoveel te zien. De grote opening begint pas 01.00 uur, tijdens de set van Warface. Tot die tijd moeten we het doen met een groot gordijn met het Live For This logo erop, en dat maakt ons alleen nog maar nieuwsgieriger naar wat we kunnen verwachten.

Warface presents Live For This 002

Sub Sonik en Artifact draaien samen de AFAS Live al warm voor het geweld dat er die avond nog getrotseerd gaat worden. Sub Sonik draait veel tracks die onlangs gratis zijn gereleased zoals ‘Dance With The Devil’ en de live-edit van ‘M.F. Psycho’ en Artifact trakteert ons onder andere op zijn nieuwste collab met Warface: ‘Journey Of Ecstasy’ en platen als ‘Shakedown’ en ‘Blackout’.

Als E-Force en Luna plaatsnemen achter de decks, wordt de zaal al snel voller. Het is nog maar 00.00 uur, maar de kicks zijn nu al oorverdovend hard en de sfeer is behoorlijk intens. Er wordt fanatiek gekickrollt en meegestampt op de stevige platen die dit duo eruit knalt. E-Force en Luna vullen elkaar geweldig aan op muzikaal gebied en de goede chemie on stage slaat duidelijk over het publiek. Nu al een heerlijk begin van de nacht!

Warface presents Live For This 003

Dan wordt het donker in de zaal. Ruim twee minuten hoor je een eentonig geluid en het blijft het donker. De spanning wordt steeds groter en groter. En als iedereen bijna door het dak gaat van spanning, horen we: “The burning fire within me, claimed it’s own heartbeat, my biggest wish became reality, my ultimate path in life. Live for this…”. Het doek valt, Warface springt de dj booth op, vuurwerk schiet omhoog en het anthem knalt keihard door de zaal. Een explosie van energie!

Het hele uur staat in het teken van zijn nieuwe album, en live klinken de tracks zelfs nog beter. Op iedere track wordt uitzinnig gereageerd door het publiek en dat laat ook meteen zien hoe dedicated de fans van Warface zijn. Ook de zuiverheid van het geluid valt tijdens deze openingsshow heel erg op. In de AFAS Live is het geluid sowieso al goed, maar het staat zo hard en zuiver afgesteld, dat je zonder oordoppen de tent ongetwijfeld met gescheurde trommelvliezen verlaat.

Warface presents Live For This 004

Tijdens de set van kickroll-koning D-Sturb zakt de ‘hype’-sfeer een klein beetje in en wordt het wat rustiger in de zaal, maar desondanks weet hij het tempo er goed in te houden. Ook als Killshot het stokje overneemt, blijft de sfeer nog een klein beetje tam, maar aan zijn set ligt het niet. Met onder andere ‘Uppercut’, de gloednieuwe ‘Beastmode 2.0’ en de snoeihard afsluiter ‘Greaze mode’, draait hij een lekkere set.

Tijd voor nog een verrassing! Eén waar iedereen overduidelijk op zat te wachten, want de ontlading vanuit de zaal is opnieuw gigantisch. ‘The Baddest MF’s’, oftewel: de eenmalige duoset van Warface en Delete. Ze draaien onder andere de kersverse collab ‘Bad’ en later neemt Delete het roer over en draait veel materiaal van zijn nieuwe album. De set wordt afgesloten met een speciale edit van ‘Level’. Dit debuut is een groot succes voor Warface en Delete, nu maar hopen dat dit niet bij één keer blijft.

Warface presents Live For This 005

Dan is het tijd voor de tweede Warface solo-set van de avond: Warface Heavy Artillery Reloaded. De spotlights richten zich op de linkerkant van het podium en een zangeres achter een piano zingt de melodie van de track ‘Art of War’ gevolgd door ‘Path to Extinction’. De lyrics worden weergegeven op het grote scherm en dit is absoluut één van de mooiste momenten van de avond. Iedereen zingt mee en we worden overladen met een dosis kippenvel. Wat een mooi moment! Vervolgens betreedt Warface opnieuw het podium, inclusief zijn Heavy Artillery masker. Hij draait een Heavy Artillery Reloaded set met alleen maar tracks van ‘Art of War’ en ‘The 9 Circles’, en meerdere speciale edits en kick-edits komen voorbij. Het bpm reist door het dak en Warface bewijst opnieuw continu de grenzen van hardstyle op te zoeken. 

Als je denkt dat de raw niet rauwer kan, heb je het mis. Rebelion en Aggressive act beuken stevig door en sluiten het hardstyle hoofdstuk af. Hierna gaan we een flink tandje harder en is het de taak aan N-Vitral om met zijn BOMBSQUAD de avond naar hardcore te tillen. Bijna de hele set bestaat uit materiaal van zijn nieuwe album. En hoewel de muziek steeds harder gaat, kakt de sfeer nu wel een beetje in. De echte explosiviteit is eraf, maar gelukkig trekt de snoeiharde hardcore dit recht.

Warface presents Live For This 006

Om al het geweld van de nacht nog maar eens te overstijgen, sluit Warface af met Deadly Guns én Sefa. Om de laatste dreun uit te delen. ‘From the South’, ‘Rip it Open’ en ‘Robot Gangbang’ knallen de laatste minuten door de AFAS Live en met een big bang, wordt het eerste Warface solo-event afgesloten.

Je zag de lovende recensies misschien al voorbij komen, maar door veel raw liefhebbers is Warface presents Live For This verkozen tot hét indoorfeestje van het jaar, en wij begrijpen wel waarom. Warface draaide steengoede sets, de opbouw van de avond was goed, de LED-schermen op het podium voegde veel toe en de show zat ijzersterk in elkaar. Heb je dit Warfeestje nou gemist? Volgend jaar een nieuwe kans, want de tweede editie is al aangekondigd op 21 december 2019 in de AFAS Live. Live For This!