Snakepit 2017 - The Need for Speed 001

Snakepit 2017 - The Need for Speed

mitchell
Mitchell van Eenige - 13 december 2017

In need for speed? Liefhebbers van het allerhardste verzamelden zich om snoeihard te beuken in het uitverkochte Klokgebouw in Eindhoven. Snakepit 2017 – The Need for Speed. Een nacht vol heftige kicks en een hoog bpm. Hardcore, maar dan extreem. Maar de muziek was niet het enige uiterste aan deze avond. Ook de run op tickets was behoorlijk extreem te noemen. Tot het laatste moment werd er gestreden om een ticket voor Snakepit te bemachtigen. En dat is te begrijpen ook. Dit had je echt niet willen missen. 

Het Klokgebouw past perfect bij het concept van Snakepit. De kleine ramen, smalle doorgang en de hal met hoog plafond, zorgen ervoor dat je bij de entree al helemaal in de juiste stemming komt. Ook aan decoratie is dit jaar meer aandacht besteed. De stage bestaat voornamelijk uit slangenkoppen, die ook aan het plafond hangen. Dit in combinatie met de LED-schermen, voegt nét even dat extra showmoment aan Snakepit toe.

Snakepit 2017 - The Need for Speed 002

D-Fence giet zijn knettergekke plaatjes in een nog harder hardcorejasje. De avond is nog jong en we worden nu al letterlijk omver geblazen. Lekker. Als Lady Dammage aan haar set begint, wordt het erg druk. Logisch ook, want haar nieuwe album is écht heel goed. Als ze opent met haar track ‘Coredoom’ springt iedereen een gat in de lucht. Het hoge bpm zorgt voor een ontlading in het publiek. CO2-kanonnen, vuisten in de lucht en stevige hak-pasjes zorgt ervoor dat de boel volledig wordt afgebroken. Maar alleen lomp rammen is het zeker niet, haar plaat ‘Dead End’ zorgt voor een bijzonder moment in de zaal vol kippenvel. And the best has yet to come.

Het wordt even stil. En eigenlijk weet iedereen al wat er gaat gebeuren. Het is tijd voor de Deadly Guns album showcase. Opeens zien we overal Deadly Guns merchandise om ons heen en de zaal begint steeds voller te raken. Niemand wil deze set missen. Is het versnelde hardstyle? Hardcore met raw-kicks? Noem het zoals je wilt, maar wat is het vet. Tracks als ‘The Gunshow’, ‘Armageddon’, ‘Downfall’ en natuurlijk het anthem ‘Deadly Venoms’. Holy shit. De diepe harde kicks dreunen door het Klokgebouw en het publiek wordt gek.

Snakepit 2017 - The Need for Speed 003

Het stokje wordt doorgeven aan publieksheld Partyraiser. Opnieuw gaat de crowd bijna door het dak heen en dat typeert ook meteen de sfeer van de avond. De hele zaal is gevuld met dedicated hardcorepubliek met een gigantische drive en zoveel energie. Zijn nummer ‘Monster’ brengt een magisch moment met honderd procent kippenvel garantie. Het is heerlijk om die tekst mee te schreeuwen en na de drop keihard te stampen. ‘Ode To The Godfather’ brengt een gigantisch hoogtepunt in de set, maar ook de ‘Crispy Bassdrum edit’ zorgt voor een ware explosie. En je blijft maar gaan. Snoeihard.

Een heerlijke dosis frenchcore? Ook dat mag zeker niet ontbreken. Dr. Peacock is ondertussen de tweede area op zijn kop aan het zetten met zijn bazen-platen. Natuurlijk krijgt hij de handjes weer in de lucht en genieten we van zijn set. Wat ons betreft de onovertroffen koning van de frenchcore. Maar dan gaat de bpm-teller verder omhoog voor dé battle van de avond. We gaan gas geven. F.Noize vs. Unexist. Industrial, frenchcore, als het maar snoeihard is. De ene na de andere vette plaat knalde uit de speakers.

Snakepit 2017 - The Need for Speed 004

Uptempo is the tempo. Door naar Destructive Tendencies. Acht bestaande tracks die, speciaal voor deze avond, in een uptempo jasje zijn gestoken. Beuken tot de max dus. Nummers als ‘Play My Game’, ‘Bloodrush’ en ‘Sound Becomes One’ pompen minstens twee keer zo hard door de zaal.

De laatste uren van de nacht zijn aangebroken. En het wordt vooral niet rustiger aangedaan. Andy The Core en Spitnoise tillen het tempo nog hoger en Angernoize deelt de laatste klap uit. Eén uur dikke uptempo vol dikke lasers. Een waardige afsluiter van deze bijzondere nacht.

Snakepit 2017 - The Need for Speed 005

Wie van een behoorlijk tempootje houdt, mag geen editie van Snakepit missen. De sfeer zat er dik in, het geluid was snoeihard en aan alles was gedacht. De gabbers die dit spektakel gemist hebben hoeven niet te treuren, want over vier maanden is Snakepit terug. Dit keer zetten Art of Dance en b2s zwaarder geschut in. De volgende editie is namelijk in Ahoy Rotterdam. Met nóg meer liefhebbers, nóg harder gaan. Koop je kaartje op tijd als je niet wil struggelen op Ticketswap. Get ready for the Kingdom of Cobra.