Snakepit 2018 - The Kingdom of Cobra 001

Snakepit 2018 - The Kingdom of Cobra

mitchell
Mitchell van Eenige - 19 april 2018

Hardcore, en harder. Afgelopen december waren we al in Need for Speed, maar déze editie gaan we graag nog een tandje harder. Snakepit is een succes. Voor deze editie verlaat ze het Klokgebouw en is het doelwit Ahoy Rotterdam. Overleef jij een beet van de Poison Spitters? Wij nemen je mee naar The Kingdom of Cobra.

Na twee stijf uitverkochte edities in het Klokgebouw in Eindhoven geven Art of Dance en b2s dit concept een kans in Ahoy. Een grotere locatie met meer showelement. Het is wel even wennen aan één grote zaal. Een tikkeltje anders dan we gewend zijn van Snakepit, maar leuk voor de afwisseling. En het levert lekkere battles tussen dj’s op. Als stage zien we een groot Snakepit logo, die versterkt wordt door een LED-scherm, lichten, CO2-kanonnen en een arsenaal vlammenwerpers tot achterin de zaal. Nice! 

Snakepit 2018 - The Kingdom of Cobra 002

Veel tijd om rustig op te starten is er niet, want Sefa ontvangt zijn gasten al met een heerlijke dosis frenchcore. We hebben nog acht uur voor de boeg, maar kunnen ons nu al niet inhouden. Op Snakepit sta je continu op standje maximaal losgaan. Om 00.00 uur betreedt Partyraiser het podium. Het voelt een beetje gek om hem zo vroeg op de timetable te zien, maar door een andere boeking in Duitsland, laat hij Snakepit in de vroege uurtjes al bijna door het dak gaan. Het bpm gaat flink omhoog. No limits tonight.

Na de knallende set van Lady Dammage, wordt de zaal donker. Even is het muisstil, maar dan klinkt het intro van de man van de avond: N-Vitral presents Bombsquad. Het anthem klinkt door de zaal en niemand kan meer wachten om te gassen na de beatdrop. Mensen schreeuwen het uit, springen de lucht in of tikken elkaar aan met een wow-gezicht. ‘Poison Spitter’ beukt keihard door de zaal. En tracks zoals ‘A-bomb’, ‘Hiroshima’, ‘Don’t Fuck With The Squad (Bombsquad edit)’ en ‘Getverherrie (Bombsquad edit)’ dreunen overal doorheen. 

Snakepit 2018 - The Kingdom of Cobra 003

Dr. Peacock trakteert op de laatste dosis dertig minuten durende frenchcore van de avond. Wat is deze man toch een talent. Zijn set is een fantastische balans tussen snoeihard gaan, en een mooie melodie. Opnieuw gaat de crowd bijna door het dak heen en dat typeert ook meteen de sfeer van de avond. De hele zaal is gevuld met dedicated publiek met een gigantische drive en heel veel energie. Snakepit flikt het opnieuw!

Vervolgens nemen hardcore legend Angerfist en the UK sinners Destructive Tendencies het over. De set opent met ‘Promqueen’s Finest Drug’, een snoeiharde track van het Angerfist – Creed of Chaos album. Overal om ons heen zien we bassfaces en horen we de bekende ‘OOOOOH-kreten’. Heerlijk. ‘Zombie’ van the Sickest squad geeft even dat kippenvelmomentje tussen al het zware beukwerk door en met de gloednieuwe Destructive Tendencies remix van ‘Liar’, ‘Krash the Party’ en uiteindelijk ‘Stabwound’ wordt deze set afgesloten.

Opmerkelijk is dat Miss K8 om 05.00 uur draait, samen met F.Noize. Ook Miss K8 bleek een drukke agenda te hebben. Vandaar deze creatieve timetable. Dit duo sloot niet helemaal aan, omdat deze twee dj’s van een totaal ander kaliber zijn. Toch is deze combinatie wel leuk om een keer te ervaren.

Snakepit 2018 - The Kingdom of Cobra 004

Omdat we bij Snakepit iedere editie door het dak gaan, is het laatste uurtje voor Drokz vs. Noisekick. Het wordt al wat rustiger in de zaal, want deze terror is echt voor diegene die nog kei- en keihard willen gaan. Iedereen houdt zijn armen de lucht in en maakt het bekende terror gebaar met zijn of haar handen, en een aantal fanatiekelingen proberen nog mee te hakken met het torenhoge BPM-aantal. Het dak moet eraf, alles kapot met Noisekick zijn ‘Nederlandse Terreur’.

Art of Dance en b2s hebben een slimme keuze gemaakt om Snakepit naar Rotterdam te halen. Dit zorgt voor een variatie in de uitvoering van het concept, en dat is nooit verkeerd. In de grote zaal van Ahoy komt de show overduidelijk beter tot zijn recht, en in het Klokgebouw krijgt het publiek meer afwisseling door area twee en wordt de underground sfeer iets meer behouden. Balen dat je het hebt gemist? Of juist zoveel genoten van deze heerlijke editie? Noteer 8 december dan in jouw agenda. Het Klokgebouw is weer aan de beurt met een ‘The Need for Speed’ editie.