Euphoria presents: Spirit of Hardstyle 001

Euphoria presents: Spirit of Hardstyle

janine
Janine Sarchosakis - 5 december 2018

Een nacht in het teken van euforische hardstyle en melodieuze deuntjes, met als dessert: een Spirit of hardcore set. b2s nodigde de mannen van Spirit of Hardstyle uit en beloofde een hardstyle feest mét huiskamergevoel. Brachten ze dit gevoel over? Dit is Euphoria presents: Spirit of Hardstyle.

Het is al vroeg druk in 013 in Tilburg. Het poppodium is overgenomen door hardstyle liefhebbers, en de euforische klanken dreunen door de zaal. Vooraf was gezegd dat het de bedoeling was dat er een ‘huiskamergevoel’ gecreëerd zou worden. Bij binnenkomst is dit gevoel meteen te merken. De setting is klein, de dj’s staan dicht op het publiek. Het is intiem en alles komt goed tot zijn recht. 013 is dan ook de perfecte locatie voor dit evenement.

Een echte timetable is er niet. De één vindt het onhandig, de ander is juist iedere keer weer benieuwd wie de stage gaat betreden. Echt nodig is het ook niet, omdat er maar één zaal is. Op deze manier komt alles een beetje onverwacht, en dat heeft wel wat.

Euphoria presents: Spirit of Hardstyle 002

Noisecontrollers warmt met zijn ‘Attack Again’ de boel lekker op met wat oude plaatjes, zoals ‘Revolution is here’. De sfeer is heerlijk en de drukte is eigenlijk perfect. Het is gezellig vol, maar er is genoeg ruimte om los te gaan. Na deze set is Audiotricz aan de beurt met een try-out van hun nieuwe project ‘Next Chapter’. Er komt heel veel nieuwe muziek voorbij, en ook vooral heel veel goede muziek.

Niet alleen de muziek is heerlijk, ook de sfeer is ontzettend fijn. Er wordt luidkeels meegezongen en keihard gestampt. Zowel het publiek, als de artiesten geven heel veel energie en zelden maken we zo’n vrolijke sfeer mee als vannacht. Dit is echt met recht een feestje voor liefhebbers. Het is ontzettend leuk om te zien dat de dj’s ook zo genieten van deze avond. Ze zijn speels, trekken iemand uit het publiek de stage op, ze dansen, springen en lachen. Samen met MC Tellem zorgen ze voor een hele vrolijke vibe, waardoor we eerder het gevoel hebben alsof we op een feestje van vrienden zijn. En vannacht mogen wij daar onderdeel van zijn.

Euphoria presents: Spirit of Hardstyle 003

Ook de andere sets zijn qua muziek goed op elkaar afgestemd. Het is allemaal in dezelfde stijl, en dat is fijn om naar te luisteren. Bij Bass Modulators’ ‘Imagine’ zingt iedereen luidkeels mee. En het publiek zo goed meekrijgen lukt de dj’s ieder nummer weer. Er is geen enkele set waarbij het stil is in de zaal of waar het publiek minder lekker op gaat. Het is gewoon het complete plaatje.

De special guests Adrenalize, Demi Kanon en Devin Wild vullen de mannen van Spirit of Hardstyle goed aan. En ook deze jongens hebben het publiek aan hun zijde. Bij ‘Demi KanonAnother Day’ gaat de zaal weer uit zijn plaat. Vooral vooraan kan niemand stilstaan. De acts waren in verhouding wel kort, maar krachtig en leuk voor wat afwisseling.

Tijdens de set van Noisecontrollers vs. Atmozfears klapt uit het niets het nieuwe Hardbass anthem uit de speakers. Surprise, surprise. ‘The Last Formation’ klinkt door de zaal en er wordt een ode gehouden aan de laatste editie van het evenement. Het is de eerste keer dat we de track horen, maar man, wat een tof anthem!

Euphoria presents: Spirit of Hardstyle 004

Tegen het einde van de nacht is het voor de mannen van Spirit of Hardstyle tijd voor iets geks. Atmozfears heeft de boel al wat opgewarmd met hardere platen en dan verschijnt ‘Spirit of Hardcore’ op de stage. De muziek gaat sneller en harder. Hardcore varianten van eigen nummers, zoals ‘Bass Modulators – Bounce & Break’, komen voorbij. En dat klinkt lekker. Er is een omslag in het publiek te zien, er wordt nog meer bewogen en gedanst. Een compleet nieuw concept voor de mannen, maar absoluut eentje die mag blijven.

Euphoria is een feestje dat haar naam eer aandoet. Voor de liefhebber van hardstyle in haar puurste vorm. De oude tracks in combinatie met de nieuwe houden de nacht in balans. b2s en de dj’s zijn er in geslaagd om het huiskamergevoel op ons over te brengen en onze beleving van een geslaagde nacht, is naar een heel ander level getild. Absoluut een keiharde aanrader.