supersized-kingsday-festival

Supersized Kingsday Festival 2019

birgit
Birgit Roobol - 1 mei 2019
Verspreid over het hele land zijn we op Koningsdag aanwezig op verschillende feesten. Reporting hardstyle at HARDFEST , Royaal Kabaal en Supersized Kingsday. Traditiegetrouw vieren we onze koningsdag hier het (Aqua)best. Ok, flauw. Zonder dollen: Willem is jarig en dat moet gevierd worden!

Supersized Kingsday Festival is het best bezochte Koningsdagevenement gericht op de hardere stijlen. Met 40.000 bezoekers in Aquabest is het festival wederom uitverkocht. Hakkend, stampend en feestvierend Nederland wordt getrakteerd op 9 area’s en net zoals voorgaande jaren heeft b2s veel aandacht besteedt aan de aankleding van het festival. Molentjes, delfsblauw, kaasmeisjes, de Keukenhof, en de Rotterdamse organisatie waagt zich zelfs aan zwarte pieten. Alles is typisch Hollands.

Sunny D opent de dag op de Hardstyle Classics Stage met échte klassiekers. Hoewel het rond 13.00 uur nog rustig is, zit de sfeer er goed in. Samen met Tellem (en omringd door koeien) maakt hij er al vroeg een feestje van. Rustig aan weten meer oranje fans hun weg naar het terrein te vinden en wordt het vroeg op de dag gezellig druk.

sszkd-1
Omdat we na het indoorseizoen (en gebrek aan hardstyle classics) echt ontzettend genieten van de aanwezigheid van een Classics stage, blijven we ook tijdens de set van Pavo hangen. Sunny D geeft de geluidscrew nog de briljante tip het geluid nóg beter af te stellen en zo kunnen we hier de hele dag genieten van fantastisch geluid. Genieten!

Door naar de mainstage: hier hangen we een paar uurtjes rond bij de sets van Wildstylez en Zatox, en later ook D-Block & S-te-Fan. Wildstylez weet het publiek te raken met mooie melodieën en zijn energieke sfeer. De set van Zatox is voor ons niet helemaal je-van-het, we horen toch liever andere platen dan ‘Eiffel 65 - Blue (Team BLUE) mix’. Toch weet hij ons op sommige momenten te pakken. Bijvoorbeeld met ’For Ever’. Het hele publiek zingt mee en we zien de liefde in de tent opbloeien.

Rond 17.00 uur wordt het behoorlijk druk. D-Block & S-te-Fan komen de tent op z’n kop zetten. Met hun grootste hits van het moment laten ze ons de druppels buiten even vergeten. Maar als het ons dan echt te druk wordt, gaan we richting de Raw tent.

sszkd-2
Hier is het nóg drukker. Het lijkt wel of heel Nederland de verjaardag van Willie hier aan het vieren is. Toch maakt de enthousiaste sfeer in het publiek dat we hier nog even willen blijven. Wanneer ‘I Need You’ wordt ingemixt, klinkt er een luide kreet vanuit het publiek en gaat iedereen los. Ook heeft Warface nog een leuke verrassing: hij heeft Bloodlust meegenomen. Als ‘Imma Boss’ door de speakers knalt, is de sfeer nog uitbundiger. Iedereen gaat er 100% voor!

The Pitcher laat op de classics stage het zonnetje schijnen. De jassen gaan uit, de klassiekers aan en zo genieten we stiekem toch nog een beetje van die echte festival vibe. Zoals altijd brengt The Pitcher hele lekkere plaatjes en te gekke energie mee.

Waar we op sommige festivals een retestrakke planning hebben, is dat vandaag niet. En daarin zijn we niet de enige. Het publiek slentert over het terrein, van stage naar stage en laat zich verrassen door wat ze onderweg tegenkomen. Van de Classics dwalen we naar Start the Panic, door naar Freestyle hosted by InZanity waar Deepack een lekker setje draait. En gaan we van de hardstyle uiteindelijk naar de hardcore. Nu het zonnetje echt achter de wolken verdwijnt en het wat kouder wordt, lijkt ook de sfeer een beetje in te zakken. Ook merken we dat het echt heel druk is op het terrein.

sszkd5
Om 20.00 uur staan we in een stampvolle hardcore tent. Eigenlijk iets te vol, maar we willen de set van Sefa niet missen. Willem-Alexander roept namelijk ieder jaar in zijn speech op om bruggen te bouwen in plaats van muren. En als een iemand dat kan is het Sefa. Hij weet liefhebbers van alle hardere stijlen genres te verenigen. Hij opent met - hoe kan het ook anders - het Nederlandse Volkslied, gevolgd door een flinke portie frenchcore. In combinatie met zijn catchy uptempo beats, een dedicated publiek, lasers en vuur, zet hij absoluut dé set van de dag neer.

We sluiten de dag af bij B-Front. Het is ondertussen flink koud geworden, maar in de tent blijven we lekker warm. B-Front zet een vette set neer zoals we van hem gewend zijn: rauw en met een donker randje. Als hij zijn collab met Warface: ‘Pandemonium’ er in gooit als laatste track, gaat iedereen nog één keer los. Dit was ‘m dan. De 52ste verjaardag van Willy.

sszkd-bfront
Wil je verzekerd zijn van een leuke Koningsdag, in plaats van veel te dronken van lauw bier ergens in een willekeurige stad te eindigen met slechte optredens van vals zingende gelegenheidsartiesten? Voor een feestje van ongeveer dertig euro krijg je echt waar voor je geld. Met een te gekke aankleding (stages en terrein), negen stages, een goede line-up en een fijne oud-Hollandse sfeer, is dit echt een van de leukere Koningsdagfeestjes.

Toch hebben we wel een paar puntjes van kritiek. We hebben een superleuke dag gehad, gevarieerde setjes gehoord en af en toe zelfs nog van het zonnetje kunnen genieten. Maar er is niet echt één set die er heel erg uitspringt. Ook is het echt ontzettend druk op het terrein, vooral aan het einde. Iets voor b2s om rekening mee te houden vorig jaar! Dan komen we onze Koningsdag in 2020 hier (inmiddels traditiegetrouw) gewoon weer vieren.