Supersized Kingsday Festival 2018 001

Supersized Kingsday Festival 2018

eva
Eva Selhorst - 1 mei 2018

Koningsdag. Heel Nederland is waanzinnig van oranjekoorts. Oranje tompoezen, kroontjes, kermissen, rommelmarkten en natuurlijk de Koninklijke familie volgen op tv. Maar voor de hardste landgenoten is dit vooral de dag dat wij Maxima(al) losgaan. Stampen voor het Vaderland! Dit is Supersized Kingsday Festival 2018.

Met maar liefst negen arena’s, veertigduizend bezoekers en een killer line-up is Supersized Kingsday Festival in Aquabest the place to be voor de liefhebber van de hardere stijlen. b2s heeft duidelijk veel aandacht besteed aan de aankleding van het festival. Zodra we binnenkomen, krijgen we meteen dat echte Koningsdag-gevoel. De stages zijn volledig in het typisch Hollandse thema. De raw hardstyle stage ziet er bijvoorbeeld uit als een gigantisch stuk kaas, inclusief kaasschaven en Nederlandse vlaggetjes.

Supersized Kingsday Festival 2018 002

En bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie. We blijven Nederlanders. Dus besluit MC DL tijdens de set van Delete vs Rebelion langs te gaan met het kaasplankje. #ikwilkaas Een hilarische toevoeging aan de toffe set van Delete vs. Rebellion.

De heren openen met hun collab ‘Mayday’ en er worden veel VIP edits gedraaid door Delete. Dat valt erg goed bij het publiek. Iedereen gaat los en geniet overduidelijk. Maar de koning van deze stage is Caine. Met zijn set veroorzaakt hij bijna een aardbeving in Aquabest. Een uur lang vol met diepe en harde kicks. De tracks worden steeds harder en bouwen een heerlijk, rauw tempo op. Het geweld stijgt tot ongekende hoogte met nummers zoals ‘Let’s Get Pills (GPF’s Let’s Get Fucks Remix)’. Het is duidelijk dat de hardstyle viking niet vies is van een flink hoog bpm.

Lees ook: Supersized Kingsday Festival 2017

Supersized Kingsday Festival 2018 003

Het thema van vandaag is: ‘De grootste & de gezelligste!’ En dat is een perfecte beschrijving van Supersized Kingsday Festival 2018. Dit komt vooral goed terug bij de Freestyle by InZanity stage, gehost door Zany. De stage bestaat uit Hollandse tegeltjes met wijze levenslessen zoals: “Het leven is als een neus, je moet eruit halen wat erin zit” en “Het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken”. Tijdens de set van DJ The Prophet genieten we van een combinatie van Hollandse klassiekers en freestyle. Die typische Brabantse gezelligheid komt duidelijk naar boven en het voelt heel even alsof we in plaats van Willy’s verjaardag, carnaval aan het vieren zijn. Het is hier één groot feest.

Als je even uitgefeest bent of je vol wil proppen met oranje tompoezen, is er genoeg ruimte om lekker te chillen aan het strand. Door het prachtige en onverwachte mooie weer, is dit de ultieme manier om even bij te komen en op te laden.

Supersized Kingsday Festival 2018 004

Ondanks dat b2s veel aandacht heeft besteed aan de podia en het decor, ontbreekt toch wel een klein beetje het showelement. Maar dat maakt de muziek helemaal goed. En dat is uiteindelijk ook waar het om draait. Alleen bij de Hardstyle Classic stage is het geluid niet optimaal. Deze stage heeft helaas ook een stuk moeten inleveren ten opzichte van vorig jaar. Dit is overigens in tegenstelling tot de rest van het terrein.

Bij de uptempo stage is de held van de dag Dr. Peacock. Met zijn unieke sound is het onmogelijk om stil te staan tijdens deze set. Met enkele klassiekers van zijn ‘Trip Around the World’ album en nieuwe tracks, laat hij de uptempo stage volstromen en stampt iedereen er vrolijk op los.

Supersized Kingsday Festival 2018 005

Ook de hardcore stage is groot opgezet. Hier komt de gezellige, maar vooral knettergekke Koningsdag-sfeer goed naar voren als iemand van de touwen aan de tent, een schommel maakt. Terwijl de hardcore doordendert, schommelt hij vrolijk heen en weer. Een grote oranje leeuw kijkt van boven de dj’s neer op het publiek en maakt het plaatje echt compleet.

Als afsluiter van deze heerlijke dag blijven we in de hardcore tent voor de set van Partyraiser. Hij maakt er echt een gewelddadig goed feest van. Tijdens het laatste uur van Supersized Kingsday Festival 2018 zet iedereen de tanden op elkaar en geeft iedereen nog één keer plankgas. Met een hardcore edit van ‘Wake Me Up’ eert hij de pas overleden Aviici en met ‘Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij’ van Frans Duijts krijgt hij de hele tent plat. Met grof geweld sluit Partyraiser deze dag fantastisch af.

Supersized Kingsday Festival 2018 006

Wil je verzekerd zijn van een leuke Koningsdag, in plaats van veel te dronken van lauw bier ergens in een willekeurige stad te eindigen met slechte optredens van vals zingende gelegenheidsartiesten? Voor een feestje van ongeveer dertig euro krijg je echt waar voor je geld. Met maar liefst negen stages en een line-up waar iedereen vrolijk van wordt, is dit zeker een aanrader om je Koningsdag te vieren. Wij komen volgend jaar graag terug om onze Willy en Max weer flink in het zonnetje te zetten.