Comfort Camping vs Defqon.1 Camping Ground 001

Comfort Camping vs Defqon.1 Camping Ground

eva
Eva Selhorst - 14 maart 2019

Eén van de redenen dat onze Defqon.1 ieder jaar zo’n succes is, komt deels door ons verblijf op de Comfort Camping. Het is heerlijk om tijdens een weekend vol bruut gestamp en keiharde kicks, even tot rust te komen op deze chille camping voor luxepoezen. Ben jij een Weekend Warrior die op zoek is naar iets meer privacy, luxe en comfort, zodat jij het hele weekend vol gas kunt gaan? Voor alle huidige en toekomstige Defqon.1 bezoekers, vergelijken we onze Comfort Camping ervaring met de Defqon.1 Camping Ground. Zodat jij voor jezelf kan bepalen of je het waard vindt.

De Comfort Camping is op steenworp afstand vanaf het terrein en alle gekte van de camping is voor de deur. Je staat binnen no-time tussen de zelf georganiseerde afters, maar je kunt je ook heerlijk terugtrekken. Op de liefkozend genoemde ‘Comfort vind je naast accommodaties, eigenlijk alles wat je verder nodig hebt om je weekend écht compleet te maken. Een grote overdekte chill area met bankjes, hot tubs, apart toilet- en douchegebouw (schoon en met warm water), eettentjes en een muntjesautomaat.

Als je op vrijdagmiddag, nog vol energie, met je spullen langs de vele campings ploetert, kom je aan op Defqon.1 camping één. In de uiterste hoek van het eerste campingveld is namelijk de Comfort Camping. Voorzien van een speciaal Comfort Camping-bandje, loop je een ware oase binnen. Terwijl iedereen op de campingvelden staat te struggelen met tentstokken, vergeten haringen of het überhaupt vinden van een plekje, is het hier heerlijk rustig en relaxed.

comfort-camping-001

comfort-camping-0002
Er is een ruime keuze uit verschillende accommodaties; wij kiezen voor een Safari tent. Deze staat overigens al helemaal voor je klaar, waardoor je niet hoeft te rennen, duwen of trekken voor een fatsoenlijk plekje. En wat ben je blij, als je bij je tent aankomt, dat je alleen de tent open hoeft te ritsen en je spullen erin kunt gooien. No stress, gewoon lekker beginnen met een drankje en een lekker muziekje op de achtergrond, om alvast in de mood te komen voor de barbecue om 17 uur, die door Q-dance speciaal voor Comfort Camping-gasten wordt georganiseerd.

De Safari tent is erg groot van binnen. Je kunt makkelijk rechtop staan en springen, zelfs als je net zo groot bent als Radical Redemption. In de tent staan twee volledig opgemaakte stapelbedden, een koelbox, een stekkerblok, verharde vloer, licht met afstandsbediening en vier stoeltjes. Mocht je met een groepje van acht zijn, dan is er ook nog de mogelijkheid om naastgelegen Safari tenten met elkaar te verbinden, door delen los te ritsen en aan elkaar vast te maken.

defqon1-camping-001

defqon.1-camping-002
Op de gewone Defqon.1 camping begint het echte werk. Als je een plekje hebt gevonden, – of voor lief hebt genomen dat je dit weekend doorbrengt in een greppel – is het tijd om je tent op te zetten. Oftewel; uitvogelen welke stok aan welke stok vast moet en door welk sleufje het dan heen moet. Haringen slaan, als je die al mee hebt genomen en een extra plastic zeil spannen, zodat je niet verdrinkt ’s nachts door het prachtige Nederlandse weer. Om nog maar niet te spreken over eventuele kookplaatjes, partytenten, buren die op twee centimeter afstand van jouw tent, hun ideale plekje hebben gevonden en andere zooi. Je moet het jezelf immers een beetje makkelijk maken tijdens zo’n weekend.

Natuurlijk heeft de Defqon.1 Camping Ground ook zo z’n charmes. Je bouwt je eigen tribe, midden in het feestgedruis en maakt misschien wel vrienden voor het leven met je nieuwe buren. Je beleeft ongetwijfeld de meest bijzondere, hilarische momenten. Zelfs als je er niet van kunt slapen. En bij een weekendje ‘naar de klote gaan’, heeft volledig back to the basics gaan natuurlijk ook wel iets. Maar vergeet niet de zonnegoden te vereren, want die heb je in zo’n tentje echt wel het liefst on your side.

Heb je een sterke maag? Dan kun je de wc’s op de Defqon.1 Camping Ground vast prima aan. Maar toch zijn wij elke keer wel héél blij als je steeds een schoongemaakte wc-bril onder je kont vindt. Een ander probleem zijn de douches op de Camping Ground. Als je ’s ochtends wil douchen op de camping, maak dan je borst maar nat. Je staat gegarandeerd minimaal een uur in de rij om te kunnen douchen (helemaal als vrouw). Als je eenmaal aan de beurt bent moet je een muntje betalen en dan nog hopen dat je warm water hebt.

defqon.1-blue-2018

De eerste keer op de Comfort Camping, liepen we op zaterdagochtend rond 10 uur met ditzelfde beeld richting het toiletgebouw, die je overigens alleen deelt met de mensen die op deze camping staan en dat zijn er een stuk minder dan op de reguliere campings. We hadden ons mentaal voorbereid en klaargemaakt voor de strijd, maar toen we de douches binnenliepen was er bijna niemand! Je kon gewoon kiezen uit drie douches die nog vrij en schoon waren.

Hetzelfde geldt trouwens voor de wc’s. Heerlijk rustig, altijd voorzien van wc-papier en schoon. Omdat de Comfort Camping zo dichtbij de Blue stage is, moeten we bekennen dat we weleens naar die wc’s zijn doorgelopen, omdat die bij de Blue helemaal afgeladen en ranzig was. Ook weer een groot voordeel; je staat dicht genoeg bij het festivalterrein om even op en neer te lopen, maar ver genoeg om geen last te hebben van de drukte of lawaai.

comfort-camping-004
De Comfort Camping is het geld echt meer dan waard. Alleen al omdat je niet al je campingspullen hoeft mee te slepen. Helemaal voor Weekend Warriors uit het buitenland is het daarom een geniale oplossing. Of voor luxepoezen zoals wij. Je komt immers om een weekend lang compleet uit je paaspanty te gaan en daar heb je al je energie hard voor nodig. Natuurlijk blijft het een camping en doe je alsnog geen oog dicht als je buren de hele nacht terror draaien of jeu de ket spelen, maar daar hebben wij geen last van gehad.

Op de Comfort krijg je dezelfde gezellige camping ervaring als op de reguliere camping, maar dan met iets minder mensen, betere faciliteiten en meer luxe, waardoor je extra van je weekend kan genieten. Een echte aanrader als je je Defqon.1 weekend wil verrijken en ultiem van iedere seconde wil genieten.


Wil je jouw Defqon.1 graag in luxe doorbrengen? Check de mogelijkheden via Q-dance Travel.
De reguliere Travel & Stay sale begint zaterdag 13.00 uur op travel.defqon1.com.