The Road to Defqon.1: Zo kom je het weekend soepel

The Road to Defqon.1: Zo kom je het weekend soepel door

thirsa
Thirsa Steijaert - 17 mei 2018

Defqon.1 Festival Weekend is het meest geweldige weekend van het jaar. Maar het kan soms ook een beetje voelen als een militair survivalkamp vol modder. Alleen dan omgeven door drank en drugs. Naast het hele weekend op maximum force, kippenvel krijgen van de mooiste eindshows, de Defqon.1 Legends, keihard uit je dak gaan op je favoriete hardstyle artiesten en dikke afters, wordt het ook vooral een weekend vol weinig tot niet slapen, regenachtig weer en natuurlijk het overleven op de camping.

Maar daar zeur je als echte Weekend Warrior natuurlijk niet over. In de loop der jaren hebben we daar namelijk een paar handige lifehacks voor ontwikkeld om het weekend zo soepel mogelijk te laten verlopen. We delen ze graag met jullie, onze Defqon.1 familie. Hier een paar goede tips om het weekend soepel door te komen!

Houd je hoofd (en vlees) koel

Het is vrijdag, de eerste dag van Defqon.1. En iedereen begint heerlijk fris met gezonde spanning en goede moed aan het geweldige weekend. Op vrijdag genieten de meesten van een laatste avondmaal, vaak in de vorm van een lekkere bbq. Om het vlees de hele dag goed te houden is onze eerste lifehack: pakken drinken invriezen om als koelelementen te gebruiken. Natuurlijk kun je koelelementen meenemen, maar dit zorgt ook meteen voor koud drinken. Het hele weekend door! Het duurt namelijk wel even voordat de pakken helemaal zijn ontdooit.

We weten dat die bbq voor heel veel van jullie waarschijnlijk de enige goede maaltijd is van het weekend, maar je moet natuurlijk wel goed voor jezelf blijven zorgen. Het is belangrijk om het hele weekend te blijven eten. Hoe onaantrekkelijk dat soms ook klinkt. In de campingwinkels en foodstandjes op het terrein kun je meer dan genoeg eten halen, maar mochten al je muntjes al een eindbestemming hebben (bijvoorbeeld een gezonde mix van bier, baco’s en water), hebben wij wat tips voor je!

Helaas kan het nog wel eens vochtig in de tenten worden door het Nederlandse weer. Zakken bolletjes met kleffe zweetkaas of pindakaas zijn hierdoor niet meer zo lekker op dag twee. Dit moedigt je matige eetlust zeker niet aan om wat te gaan eten. Veel keuze blijft er niet over, maar onze tweede lifehack biedt hier de oplossing voor. Neem eten mee in blik! #CampingLife

Denk aan blikjes fruit, knakworstjes, tonijn, noem het maar op. Kijk maar eens de volgende keer als je in de supermarkt loopt, er zijn veel opties en het is echt wel prima te eten. Pakje plastic lepels mee en klaar ben je voor het hele weekend. Als aanvulling hierop mag je ook een kleine gasbrander meenemen, hiermee kun je bijvoorbeeld een heerlijke warme soep maken.

Stay fresh

Het is zaterdagochtend en hopelijk worden we wakker met een heerlijk zonnetje. Helaas weten we allemaal dat het ontzettend kan regenen tijdens het Defqon.1 weekend. Om de pret niet te laten bederven is een goede voorbereiding hierop key!

Als eerste is de partytent een must, hierdoor kun je tenminste droog ontbijten en nazitten a.k.a. afteren. Ten tweede: een poncho meenemen. Maar de overweging maken om een echte regenjas mee te nemen is ook zeker geen slecht idee. Ook een tweede paar schoenen meenemen kan voelen als een godsgeschenk op een regenachtige Defqon.1-dag. Het is namelijk verschrikkelijk als je op zondagochtend weer die zeiknatte, doorweekte Nikes aan moet trekken.

In het hele weekend wil je misschien ook wel een keertje douchen. We kijken je zeker niet raar aan als je dat even snel met een washandje doet, maar een echte douche kan wonderen verrichten. Helaas sta je ’s ochtends gemiddeld een uur in de rij. Ain’t nobody got time for that.

Je kunt deze bath bucket meenemen, maar dat gaat misschien wel een beetje ver. Je moet natuurlijk al je zooi ook gewoon over die enorme brug meesjouwen. Gelukkig zijn de douches 24 uur open. Lig je dus in je tent de spinnetjes en vliegjes op de bovenkant te tellen? Verhuis de afterparty naar de douchecabines en ga ‘s nachts douchen! Je kunt in een keer doorlopen en na zo’n hele dag stampen, is het nog lekker ook.

Echt voor alles is een oplossing, ook in het geval van hoge nood

Naast de geweldige openingstijden van de douches, kunnen de toiletten nog wel een upgrade gebruiken. Die zijn nog al eens verstopt. Dit komt zeker niet handig uit wanneer je dan eindelijk weer kunt plassen. Het niet kunnen plassen verandert namelijk al snel in een constante waterval, en dan kun je om het half uur naar de wc.

Als jongen kun je natuurlijk bij hoge nood tegen een boom, maar als meisje is het best druk op de camping en ga je niet zo gemakkelijk even tussen een paar tentjes door je hurken. Hier zijn door de jaren heen verschillende oplossingen voor gevonden!

Als eerste (en dit is zeker niet de meest handigste, maar ontstaan tijdens héle hoge nood): knip een gat in de onderkant van een leegstaand tentje, et voilà, je eigen privé-toilet. Een ontzettend verbeterde variant op deze lifehack is het meenemen van een eigen mobiel toilet. Wat een top ding! En als laatste, goedkopere versie, een emmer meenemen. Dit zorgt gelijk voor een zitplaats wanneer je hem omdraait. Moet je ‘m alleen wel even schoonmaken…

Als laatste kan het nog wel eens ‘wazig’ worden tijdens het weekend. Het terugvinden van je tent kan lastig zijn. Zeker op zondagavond. Zo’n prachtige giraffe pop-uptent zorgt er zéker voor dat jij de jouwe ongetwijfeld niet meer kwijtraakt! Overigens ook leuk voor een beestachtig weekend tijdens Decibel outdoor

The Road to Defqon.1: Zo kom je het weekend soepel

Oké, dat is een grapje natuurlijk! Of niet, wat jij wil.

Deze Defqon.1 lifehacks (oké, de ene natuurlijk wat serieuzer dan de ander) zijn de afgelopen jaren met zorg samengesteld door echte ervaringsdeskundigen. Sommigen hebben zelfs uitstapjes gemaakt naar de Comfort Camping, of een huisje in het Landal park, maar blijven toch terugkeren naar de camping. Want ondanks dat het niet de meeste comfortabele omstandigheden zijn, zorgen al die camping struggles juist ook voor die geweldige Weekend Warrior-ervaring. Eén om nooit meer te vergeten.

#HardstyleReportgoesDefqon1