defqon.1-camping

Hoe overleef ik een weekend Defqon.1

iris-profielfoto
Iris Grootmeijer - 24 juni 2019
De leukste playground van het jaar is bijna geopend, en het voorbereiden op het weekend is begonnen. Op Defqon.1 heb je gegarandeerd de tijd van je leven en maak je de mooiste herinneringen, maar we kunnen niet ontkennen dat het af en toe best een beetje afzien is. Als doorgewinterde Weekend Warriors hebben we speciaal voor jullie een lijst met tips samengesteld. Deze zorgen ervoor dat de baalmomentjes geëlimineerd worden en je kunt blijven genieten van de ultieme Defqon.1 ervaring.

Zo verover je een goede campingplek
Verzamel op tijd!
Spreek met iedereen ruim van te voren af voor de ingang (11:00 uur ’s ochtends is geen gekke tijd). Spreek ook alvast af waar je ongeveer wilt staan, dan is de kans groot dat jullie met een gezellige groep bij elkaar kunnen staan.

defqon.1-camping-2
Neem een bolderkar mee. Of een ander karretje, dan hoef je je spullen niet te tillen.

Kom je met de auto? Laat je tassen en andere spullen nog even liggen. Neem eerst alleen je tent mee als je het terrein op gaat. Zo kun je beter op zoek naar jouw ideale plek en het scheelt een hoop vertraging door gesjouw.

Maak je campingspot comfortabel en gezellig
Kies voor een tent met een zwarte/donkere binnenkant. Handig als je toch wat uurtjes wil slapen tijdens. Zo blijft het donker én koel in je slaapplek.

Neem een partytent mee.  Of twee, of drie. Buiten de festivaluurtjes kun je hier nog even (droog) nazitten of het feest verder vieren met z’n allen.

defqon1-camping-3
Inklapstoeltjes, een dekentje en dikke sokken zijn een must. Zo kun je nog even verder chillen, zonder het koud te krijgen (ook al zeggende weersvoorspellingen anders, je weet het nooit).

Versier je campingspot!  Maak het kamperen nog leuker en vrolijk de boel een beetje op. Denk aan slingers, lampjes op batterij, glittergordijnen en andere attributen. Daarnaast is jullie plek makkelijker te herkennen tussen al die andere tenten.

Douche- en opfristips
Douche 's nachts. Tussen het feesten door moet er ook gedoucht worden (of niet natuurlijk). Om de rijen voor de douches te omzeilen: probeer ’s nachts even je moment te pakken.

Neem een douchehaak mee.  Hier kun je je kleding aanhangen. Deze zijn er nameliijk niet bij de douches op de camping.

defqon.1-camping-4
Vergeet je badslippers niet. Wel zo handig!

Neem verfrissingstissues of snoetenpoetsers mee.  Mocht je even geen zin hebben om te douchen maar je toch op willen frissen, is het altijd handig om deze bij de hand te hebben.

Krachtvoer (en drinken) om het weekend door te komen
Eet en drink genoeg (ook als je denkt dat je geen trek hebt).
Dit is heel belangrijk om het weekend succesvol door te komen. Eet het liefst iets met zoveel mogelijk nuttige voedingstoffen natuurlijk. Maar vooral: zout! Wanneer je zoveel aan het feesten bent verlies je veel zout. Het is belangrijk dit op peil te houden. Je zal merken dat je je fitter voelt.

To go noodles in een bakje en cup-a-soup zijn ideaal. Je kan heet water halen bij de foodcourts (wel in ruil voor munten natuurlijk) of ervoor kiezen je eigen gasstelletje mee te nemen.

defqon.1-camping-5
Eten in blik.  Van knakworsten tot tonijn, of bijvoorbeeld fruit zoals ananas. Voor de vegans onder ons: Van Blik heeft hele vegan maaltijden in blik. Handig! En ook lekker voor als je geen veganist bent.

Drinken. Neem kleine pakjes drinken mee, zoals sojachocolade melk (makkelijk houdbaar). Ook is het handig om grote pakken drinken in te vriezen en mee te nemen in een koelbox om alles koel te houden. Denk er wel aan dat je maximaal 4,5 liter aan softdrinks en drank met minder dan 14,5% alcohol mag meenemen. Glas en andere alcoholische dranken zijn verboden.

Niet genoeg meegenomen? Dan kun je gelukkig altijd nog terecht bij de foodcourts.

Wat je nog meer nodig hebt
Meer dan 1 paar schoenen. Je wil de volgende dag echt niet met je schone sokken in die natte schoenen stappen.

defqon.1-camping-6
Pleisters.  Voor blaren en andere wondjes. Altijd handig om bij je te hebben.

Een goede regenjas.  Deze investering kan zeker geen kwaad. Ook met een tropisch weerbericht. Het is en blijft Defqon.1.

Een festidop.  Zo kun je je flesje afsluiten!

Dextro en paracetamol.  Absoluut onmisbaar voor als het even niet zo lekker gaat.

Ga je voor het eerst naar Defqon.1 en ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Vergeet dan ook niet deze blog: This one is for the rookies te checken. Alles in orde? Dan ben jij Defqon.1 ready. Het lijkt een behoorlijke lijst, maar als je op de camping staat en bepakt bent met bovenstaande dingen, zal je opgelucht zijn. Jij kan het weekend aan!