Mijn Weekend Warrior ontmaagding 001

Mijn Weekend Warrior ontmaagding

eva
Eva Selhorst - 2 juli 2017

Ik ben Eva. En na maanden wachten, eindelijk klaar voor mijn ontmaagding. Ik heb al jullie tips oneindig keer doorgenomen en mijn planning gereed. M’n handen zijn klam, m’n adem stokt, m’n hart gaat als een razende tekeer, m’n benen trillen. Ik kijk door het raam, zijn we er nou eindelijk al? Het is bijna zover en ik ben net zo zenuwachtig als mijn allereerste keer! Het is tijd voor mijn Defqon.1 Weekend Warrior ontmaagding

Zoals ik al eerder vertelde, ben ik na jaren van kwijlend naar de te gekke aftermovies van Defqon gekeken te hebben, eindelijk bij. Het is er nooit van gekomen, maar een lang gekoesterde wens gaat nu eindelijk in vervulling. In de verte zie ik de eerste bordjes al met ‘Defqon.1 festival’. Mijn hart gaat nog sneller kloppen. Nadat we de auto geparkeerd hebben en de tocht naar de Comfort Camping achter de rug is, ploffen we neer bij onze Safari tent. In de tent staan opgemaakte stapelbedden, een koelbox en een stekkerblok. Tent open, tassen erin, koud drankje erbij en klaar! Weekend Warriors met een vleugje luxe, that’s how we roll!

Mijn Weekend Warrior ontmaagding 002

De camping is een ervaring om nooit te vergeten. Wanneer we over het campingterrein lopen, kijk ik al mijn ogen uit. Zoveel verschillende soorten mensen van oud tot jong en van gabber tot huisvader. Iedereen is aan het genieten en aan het feesten. Klaar voor Defqon.1 2017. Je ziet mensen met partytent rondlopen, mensen die geschminkt zijn en mensen met de meest vreemde kostuums. Niks is te gek en alles kan. Niemand kijkt je raar aan, iedereen laat elkaar in zijn waarde.

Zodra we het terrein opgaan, voel ik pas echt wat Defqon inhoudt. Ik weet niet waar ik kijken moet. Er zijn moeilijk veel mensen en zo veel stages! Ook al is het pas mijn eerste keer en zijn we pas vijf minuten binnen, Defqon.1 voelt echt als thuiskomen. Eenmaal in de Blue is het tijd om los te gaan. Ik ben al op heel wat hardstyle festivals geweest, maar hier is de sfeer écht uniek. Als het nummer Nothing Else Matters opkomt zingt iedereen mee, heeft zijn ogen dicht, armen in de lucht, danst mee, springt mee en geniet. Alle ontlading van een heel jaar wachten komt eruit. We zijn hier met z’n allen en dat is zo’n ontzettend bijzonder gevoel.

Mijn Weekend Warrior ontmaagding 003

Als de zaterdag is aangebroken en ik mijn eerste nacht als Weekend Warrior heb beleefd, gaan we het festivalterrein verkennen. Het héle terrein is nu open. En wat is het festivalterrein groot en ontzettend gaaf! Er is veel aandacht besteed aan de stages en ze zien er stuk voor stuk prachtig en uniek uit. Om 16:00 uur is het dan eindelijk tijd voor mijn eerste Power Hour op de Red. Ik kan alle Power Hours van voorgaande jaren inmiddels dromen, maar weet niet wat mij overkomt als het complete publiek ineens met z’n allen van links naar rechts gaat en weer terug. Iedereen doet mee, alle 60.000 mensen! Als dat geen aardbeving veroorzaakt, weet ik het ook niet meer. Shake Deqon.1 like a motherfucking earth quake! YEAH! Ook tijdens de eindshow kijk ik mijn ogen uit naar de vuurwerkshow. Dit is Disneyland keer tien. Met open mond, kippenvel over mijn hele lichaam geniet ik intens.

En dat je je op Defqon.1 geen seconde hoeft te vervelen, blijkt uit alles wat je kan doen, naast dansen op de sets van je favoriete dj. Chillen in de big chill, bordspelletjes doen, je oude vertrapte Nike Airmax offeren aan de Hard Dance Gods of zoals wij,  zondagochtend hélemaal uit je stekker bij de Holy Terror Sitdown. Als we eenmaal tussen de andere Weekend Warriors op de grond in de Black zitten, barst het los. Een combinatie van zieke terror wordt afgewisseld met liedjes van onder andere Queen. Ik wist niet dat je ook zittend los kon gaan, maar het KAN!

Mijn Weekend Warrior ontmaagding 004

Ook geniet ik, alsof ik weer helemaal terug ben op een kinderfeestje, van stoelendans! Een man of dertig doet mee en danst op freestyle/hardcore/hardstyle/hoempapa muziek om de stoelen heen. Vergezeld door een man in opblaasbaar Tyrannosaurus pak, aussies, New Kids outfits en andere gekkigheid. Ook dit is Defqon.1. En dan heb ik het nog geen eens gehad over alle fantastische sets, dj’s, mensen en natuurlijk de legendarische drie uur durende legends. Maar het is gewoon echt te veel om op te noemen. Daarvoor zul je het echt zelf mee moeten maken.

Mijn allereerste Defqon.1 weekend is voorbij gevlogen. Al mijn zintuigen zijn geprikkeld en ik voel me meer één met de hardstyle familie dan ooit. Nooit eerder is een ontmaagding zo fantastisch geweest als mijn Weekend Warrior ontmaagding. Ook durf ik nog mijn bandjes niet af te knippen, ik wil niet accepteren dat het al voorbij is. Als ik mijn ogen sluit, sta ik weer arm in arm met mijn Defqon.1 familie kleihard mee te zingen en te genieten. Defqon.1 is zoveel meer dan een festival. Het is een unieke ervaring om nooit meer te vergeten. En volgend jaar? Ben ik er uiteraard weer bij. Weekend Warrior ben je namelijk niet voor even. Maar voor je héle leven!

#HardstyleReportgoesDefqon1