The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten zi

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten zich voor?

birgit
Birgit Roobol - 21 juni 2018

De voorbereidingen voor Defqon.1 Festival zijn in volle gang. Maar hoe bereiden de artiesten zich voor op dit legendarische weekend? En wat kunnen we tijdens het weekend van ze verwachten? We vroegen het aan een selectie van the finest artists. 

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten ziB-FRONT

Vrijdag 22 juni, 23.00 – 00.00 uur, BLUE (vs. Phuture Noize)

Zaterdag 23 juni, 18.00 – 18.30 uur, BLUE (B-Freqz)

Zondag 24 juni, 15.00 – 15.40 uur, RED (ZaZaFront)

Zondag 24 juni, 19.30 – 20.00 uur (2-Sidez Live)

“Ik ben de laatste tijd erg druk geweest in de studio en heb flink wat nieuwe platen af! Ik heb ze al een keer getest, en de reacties waren top! Verwacht dus veel nieuw werk op Defqon.1! Daarnaast breng ik natuurlijk zoals altijd veel energie op de stage. Het wordt weer heerlijk genieten met zijn allen. Handen in de lucht en ogen dicht!

En natuurlijk zul je ook mij op het terrein vinden! Ik heb wel een druk schema omdat ik vier keer optreed, maar ik probeer sowieso tijd te maken om even te kijken bij mijn collega’s.”

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten ziDIGITAL PUNK

Zaterdag 23 juni, 14.00 – 15.00 uur, BLUE

“Defqon.1 Weekend Festival is altijd speciaal, hoe vaak je er ook al gedraaid hebt. Je bereidt je altijd extra voor op dit festival. Ik wil altijd net die ene speciale track afmaken om te draaien in de belachelijk grote BLUE. Nergens anders zijn de fans zo dedicated. Ik wil altijd de beste set neerzetten, dus ik check van te voren altijd wat ik ongeveer wil draaien. Ook omdat ik dan zelf zoveel mogelijk kan genieten op het podium.

Voor mij is Defqon.1 ook hét festival waar ik altijd tot het einde blijf om zelf te feesten. Ik kijk er weer naar uit!”

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten ziANDY SVGE

Zaterdag 23 juni, 13.00 – 14.00 uur, RED

“Deze editie van Defqon.1 Weekend Festival is voor mij persoonlijk extra speciaal omdat ik voor het eerst op de RED draai. De weken voor Defqon.1 zitten eigenlijk altijd volgepland met het afmaken van nieuwe muziek, edits en het voorbereiden op een zo dik mogelijke set. De afgelopen weken heeft er veel tijd gezeten in het maken van ‘Armageddon’, mijn nieuwe collab samen met Ran-D.

In mijn set vind ik het vet de balans te zoeken tussen nieuwe producties, en mijn ‘bekendere’ tracks. En Defqon.1 is voor mij naast het draaien, net zoals voor elke andere hardstyle liefhebber, een weekend genieten en feesten bij alle toffe acts. Dus mocht je me tegenkomen, let’s drink a beer!”

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten ziN-VITRAL

Zaterdag 23 juni, 18.00 – 18.30 uur, BLACK

“Ieder jaar opnieuw is Defqon.1 weer een van mijn absolute hoogtepunten. Daarom heb ik inmiddels een vast ritueel in de aanloop naar 23 juni. Dagen lang doorwerken om die speciale, nieuwe tracks af te hebben en nachtenlang niet slapen van excitement.

En als het moment dan eindelijk aangebroken is dat ik op het podium mag stappen: BAM! Ontiegelijk hard rammen door alle opgebouwde spanning en opwinding. En daarna lekker zelf in de tenten meefeesten bij mijn collega’s. Dat is mijn ideale Defqon.1 ervaring.”

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten ziADARO

Zaterdag 23 juni, 18.30 – 19.30 uur, BLUE

“Ik bereid me voor op Defqon.1 Weekend Festival door een lading nieuwe tracks in de studio te produceren die ik daar wil premieren. Ik ben met diverse dingen bezig; een solotrack en verschillende collabs. Ik ben nu keihard aan het werk om alles op tijd af te krijgen. Het is dag en nacht werken in de studio, tot op de laatste minuut voordat we moeten gaan rijden, maar het feest maakt het keihard waard.

Ook denk ik altijd extra na over wat voor set ik in de BLUE ga draaien. Feesten als Defqon.1 staan extra in de picture en worden vaak uitgezonden, dus alles moet perfect zijn. Tot in de puntjes.

Met vrienden heb ik een huisje in de buurt van het festival waar we traditiegetrouw een heel weekend verblijven, dus ik zal zelf ook genoeg van het feest meemaken buiten mijn set om. Ik heb er weer ZWAAR zin in!”

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten zi

LEGION

Zaterdag 24 juni, 15.00 – 15.45, PURPLE

“Ik ben de winnaar van de Defqon.1 contest. Maar wat kunnen jullie van mij verwachten? Een energieke, sfeervolle en funky set. Ik heb tracks uitgezocht die hier perfect bij passen. Ik kijk ontzettend naar het weekend uit. Niet alleen om te draaien, maar ook zéker om zelf te feesten. Tot zaterdag!”

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten ziMC TELLEM

Zaterdag 24 juni, U.V.

“Defqon.1 Festival is toch wel hét weekend van het jaar. Dat is voor mij niet anders. Uiteraard zijn er veel feesten waar je extra naar uit kijkt, maar die paar weken voor Defqon.1 begint het toch wel echt te kriebelen.

Ik bereid me voor door veel muziek te luisteren, nieuwe tracks te checken en vooral veel beeldmateriaal zoeken. Dit gebruik ik om niet alleen mezelf, maar ook mijn volgers enthousiast te maken. Ik ben, zoals bijna elk jaar, het hele weekend aanwezig. En op de momenten dat ik niet hoef op te treden, feest ik het liefst mee.

Dit jaar ga ik nog iets bijzonders doen, ik ben namelijk een van de hosts van de Defqon.1 livestream. See you at Defqon.1!”

The Road to Defqon.1: hoe bereiden de artiesten ziDEGOS & RE-DONE

Zaterdag 23 juni, 12.00 – 13.00 uur, BLUE

“Defqon.1 is altijd speciaal, daarom besteden wij er veel aandacht aan. Wij werken tot in de late uurtjes door in de studio: new music never stops. Op dit moment hebben wij ons album ‘Risk The Dark’ klaar en daar gaan we alvast mee teasen op Defqon.1 Weekend Festival.

Ook willen wij qua track keuze opvallen, dus zoeken we altijd nog die ene speciale plaat die je niet vaak meer hoort. De manier waarop je tracks mixed vinden we ook heel belangrijk. Ook daar gaan we extra hard ons best op doen. Oh, en misschien nog wel een keer dit

Zelf blijven wij lekker hangen, we zullen het hele weekend op de camping te vinden zijn!”

#HardstyleReportgoesDefqon1