Defqon.1 Weekend Festival 2019 is toch drie dagen

Defqon.1 Weekend Festival 2019 is toch drie dagen

birgit
Birgit Roobol - 18 februari 2019

Er is flink wat rumoer geweest over de duur van ons favoriete weekend van het jaar. In 2017 liet Q-dance oprichter Wouter Tavecchio in een interview doorschemeren dat ze al een tijdje bezig waren met een vierde dag voor Defqon.1 Weekend Festival. Vorig jaar was het festival gewoon drie dagen, maar alles wees er op dat Defqon.1 in 2019 vier dagen zou duren. Maar ook dit jaar is Defqon.1 Weekend Festival gewoon weer drie dagen.

Door vakantieparken in de buurt, regionale media en de gemeente van Biddinghuizen werd meerdere malen gecommuniceerd dat Q-dance dit jaar een vergunning voor een vierde dag zou krijgen. Er kwam zelfs nieuws naar buiten dat ze voor die extra dag, de afterparty op zaterdag zouden inleveren. Een speculatie die overigens nooit door Q-dance zelf is uitgesproken.

Defqon.1 Weekend Festival 2019 is toch drie dagen

Omdat Q-dance ondertussen wel druk was met de vergunning, communiceerden ze zelf tijdens Qlimax dat Defqon.1 dit jaar terugkeert tijdens “The Last Weekend of June”. Voor veel Weekend Warriors was dit dé bevestiging, maar dit gaat toch niet door. Defqon.1 Weekend Festival 2019 vindt dus als plaats op 28, 29 en en 30 juni.

Benieuwd wat je op Defqon.1 Weekend Festival 2019 kunt verwachten?

Zorg dan dat je op 27 februari om 20.00 uur klaar zit. Q-dance host namelijk ‘The Release’, een show op Q-dance.com, gehost door E-Life en Audiofreq. The Release is volledig in het teken van de aankomende editie van Defqon.1. Denk aan informatie over de ticketsale, interviews met artiesten en exclusieve Defqon.1 beelden. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: de complete line-up wordt bekend gemaakt én het Defqon.1 anthem ‘One Tribe’ door KELTEK, Phuture Noize en Sefa wordt voor het eerst gedraaid.

We kunnen dit jaar dus gewoon als vanouds drie dagen genieten van het mooiste festival op aarde. Van The Gathering op vrijdag tot The Closing Ceremony op zondagavond. Toch blijven we stiekem wel dromen van die vierde dag. Met zoveel te zien en te doen, kunnen we die extra tijd goed gebruiken. Wie weet wat de toekomst brengt… #nooitmeernaarhuis


Nu het hoge woord eruit is, kunnen we ons eindelijk gaan voorbereiden. The wait is over, onze jaarlijkse voorbereiding mag weer van start. Volg Hardstyle Report op onze Road to Defqon.1.