De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle loving) newbies

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 5 juli 2017

Het moet alweer meer dan een half jaar geleden zijn dat ik voor het eerst geconfronteerd werd met de campagne die mijn beste vriendin voerde, om mij mee naar Defqon.1 te krijgen. Zodra ik al één stap in huis zette, werd de tv aangezet en moest ik verplicht naar de closing ceremonies van de afgelopen jaren kijken. Ik denk dat ik ze van alle jaren heb gezien, voordat ik het verlossende woord naar haar stuurde. “Oké, ik ga mee.” En toen ging alles in een stroomversnelling…

Terwijl menig Weekend Warrior maanden voor de start van het festival al slapeloze nachten heeft en uitkijkt naar hét moment waarop “The Gathering is about to start” door de speakers wordt geroepen, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Mijn voorbereiding liep dan ook wat anders. Dit zou namelijk mijn eerste hardstyle festival worden. Ooit. En dan ook nog eens een heel weekend. Onverklaarbare blikken kreeg ik de afgelopen maanden toegeworpen als ik als blij – en een beetje niets vermoedend – ei vertelde, dat ik op 26 juni officieel een Weekend Warrior zou zijn. Ja, ik sta er zelf ook nog steeds van te kijken.

Als voorbereiding struinde ik het internet af naar verhalen over Defqon.1. Ik was niet zo zeer benieuwd naar verhalen over hoe goed een bepaalde dj is, maar eigenlijk naar verhalen over hoe het daar nou écht is. Wat er te doen is, wat voor activiteiten er zijn en eigenlijk ook: hoe overleef ik Defqon.1 Weekend Festival zonder hardstyle? Omdat het internet mij daar niet veel over kon vertellen, besloot ik mijn eigen onderzoek te doen. De ultieme Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle loving) newbies! Ik deel met jullie de resultaten!

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

1. Héél veel eten

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

2. Cocktailtje drinken bij The Big Chill

Wanneer je maag gevuld is, is het tijd voor een lekker drankje. Voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer, raad ik ‘The Big Chill’ aan. Ze draaien daar loungemuziek en je kunt lekker languit liggen. Gewoon om even weg te dromen, je hartslag op pijl te houden of om te kijken naar wat er allemaal gebeurd om je heen. Vergeet dus zeker niet om af en toe hier je rust te pakken, want zoals Q-dance zelf zegt: “Even Weekend Warriors need to recharge their batteries.” Zeker wanneer het lekker weer is, is deze plek de moeite waard. Naast hangmatten en andere chill-dingen, kun je hier ook een waterpijp roken.

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

3. Relaxen in een hot tub

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

4. Een tattoo laten zetten

Voor degene die het weekend naar een hoger niveau willen tillen en misschien toch wel een beetje verliefd zijn geworden op het feest en de muziek, kunnen dat doen door een tattoo te zetten. En speciaal voor Defqon.1 voor een goed prijsje natuurlijk. Voor vijftig euro heb je het bekende logo voor altijd op je lichaam. Mocht je geen interesse hebben in een tattoo, is het ook een leuk uitstapje om gewoon even naar te kijken.

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

5. Vliegen in een zweefmolen

Gelukkig is er ook genoeg plek om even kind te zijn op Defqon. Er is een grote draaimolen waar je voor een prijsje van tien euro over het terrein heen kan vliegen. Naast dat het kriebels in je buik geeft, heb je een fantastisch uitzicht over héél het festival.


De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

6. Je kapsel een upgrade geven

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin


7. Warrior work-out op zondag

De echte die-hards gaan zondagochtend naar de warrior work-out. Een half uur lang ben je intensief bezig om je lichaam weer tot leven te wekken. Naast dat het ontzettend veel energie geeft, is het ook leuk dat heel veel mensen komen kijken en aanmoedigen.

De Defqon.1 survivalgids voor (non-Hardstyle lovin

8. Eigenlijk is de muziek ook best leuk

Achteraf gezien heeft de campagne van mijn beste vriendin veel goed gedaan. Ik heb zeker geen spijt dat ik ben gegaan. Ik denk dat het op een bepaalde manier mijn leven heeft verrijkt. De muziek geeft ontzettend veel energie, iedereen is één, niemand doet vervelend en iedereen hoort erbij of je nou klein, dik, dun, lang, man, vrouw of zelfs een unicorn bent. En dat maakt dit festival zo mooi. Ik heb mensen zien huilen – tranen van geluk, kippenvel van onder tot boven, omdat dit festival iets doet met mensen wat niet in woorden te omschrijven is. Ik heb een jongen gesproken uit Duitsland. Hij was net achttien geworden en heeft vijf jaar lang moeten wachten om naar Defqon te gaan. Een moment waar hij jaren naar uitkeek. Dat deed wat met me.

Defqon.1 is een festival dat je moet meemaken, ook al is het maar één keer. Mocht je zelf twijfelen of Defqon.1 iets voor je is, dan raad ik je aan om mijn bovenstaande tips goed door te nemen en gewoon te gaan.

#HardstyleReportgoesDefqon1