Weekend Warriors by heart 001

Weekend Warriors by heart

birgit
Birgit Roobol - 28 juni 2017

Eén jaar na de air uit mijn Nikes. Mijn benen voelen stijf. Ik werd zojuist wakker na veertien uur slaap. Soms schrok ik tussendoor wel even wakker en mompelde slaapdronken: “WE GAAN NAAR DE BLUE”, terwijl de vier Victory Forever bandjes als herinnering van dit onbeschrijfelijke weekend om mijn arm trots in mijn borstkas prikte. Ik werd weer wakker in mijn eigen bed. De kater kan niet erger zijn. Het is voorbij. We moeten weer één heel jaar wachten.

Met de herinneringen van vorig jaar vers in het geheugen, lag ik voorafgaand aan Defqon.1 Weekend Festival nachten wakker. “Zou het dit jaar weer zo vet worden?”, “Hoe zou de mainstage eruitzien?” en “Wat nou als het tegenvalt?”. Maar als dat bandje eenmaal om je arm zit, op de camping het héle feestje al losbarst en je dan eindelijk de holy festival grounds  oploopt, is het alsof je nooit bent weggeweest. Zelfs als het je allereerste keer is.

Om 20.00 uur is het eindelijk zover. Na een heel jaar wachten opent The Gathering met vuurwerk, en het anthem  ‘ Victory Forever ‘ wordt keihard meegezongen. “The wait is finally over. This is Defqon.1 Weekend Festival. Welcome to the Gathering.” Terwijl de bass door de tent met meer capaciteit dan het fucking Gelredome raast, zie ik hoe mijn vrienden elkaar omhelzen, lachen en helemaal uit hun stekker gaan. We geven ons volledig over aan de muziek, en aan het weekend. We schreeuwen, dansen, beuken en genieten. En ook de vrienden die voor het eerst mee gaan , geven zich in één klap over. Kippenvel bekruipt me, ik voel mijn ogen vochtig worden en mijn Weekend Warriors hartje overslaan. Ik ben eindelijk weer thuis.

Weekend Warriors by heart 002

En zoals vette platen, legendarische dj’s en herinneringen in spe elkaar in razend tempo opvolgen, doen de drie Defqon.1 dagen dit ook. Q-dance presteert het niet alleen om het beste feestje ever neer te zetten, maar ook een weekend vol hardere stijlen aan te laten voelen alsof het slechts een uurtje of vijf duurt. Want als de Defqon.1 Legends dan eindelijk beginnen, besef ik ook ineens dat het nu al bijna afgelopen is. Ik wil nog lang niet denken aan de grote boze normale wereld, dus ook de laatste uren geniet ik op standje maximaal. Verstand op nul. Helemaal vooraan. Keihard genietend van iedere seconde. No one can stop us now.

Geen moment denk ik er over na hoe mijn haar pluist en ik eigenlijk wel een douche kan gebruiken. Samen met mijn beste vrienden en hardstyle familie, ga ik los. Alsof het mijn laatste uren op deze aarde zijn. We dansen, springen, stampen, beuken, gooien onze armen in de lucht en deinzen arm in arm mee op kippenvelplaten. Dit zijn de momenten die voor altijd bij je blijven. De beste dj’s uit de scene volgen elkaar op, en dan keert ook nog eens Headhunterz terug . Voor eens en voor altijd. Net als je denkt dat het publiek niet nóg meer uit hun dak kan gaan, schreeuwt hij door de microfoon dat hij ons nooit meer zal verlaten. Right in the feels.

Weekend Warriors by heart 003

Als de beste dj’s zijn gepasseerd, oude klassiekers zijn herrezen en nieuwe platen zijn gehoord, schieten de laatste vuurpijlen de lucht in. De legendarische ‘WOMP, WOMP’ klinkt, Villain spreekt ons nog één keer toe en dan is het ineens afgelopen. Met pijn in mijn gezicht van de gigantische glimlach, modderige Air Max en verstijfde benen, laat ik mijn thuis achter me, zeg ik de camping gedag en afteren we nog één nachtje in ontkenning dat het echt is afgelopen.

Dit weekend is opnieuw geschiedenis geschreven, zijn er legendarische herinneringen voor het leven gemaakt en is mijn liefde en passie voor de hardere stijlen alleen maar groter geworden. Het leek onmogelijk, maar is toch echt gebeurd; deze editie is nóg beter dan die van vorig jaar.

De magie van Defqon.1 is namelijk niet alleen de ijzersterke productie, het schitterende vuurwerk, de meest adembenemende stages, de beste dj’s en de mooiste platen; maar voor één weekend lang in een andere wereld zijn. In een droomwereld zonder zorgen of problemen. Waar alleen liefhebbers van de hardere stijlen leven en oranje bloed door de aderen stroomt. Even nergens aan denken, helemaal tot het gaatje gaan en dansen tot je voeten pijn doen. Of je nou dik, dun, Nederlands, buitenlands, hardcore, early, hardstyle, raw hardstyle, man of vrouw bent. DJ of bezoeker. We zijn Weekend Warriors. Alle 60.000. En we zijn de beste familie van de héle wereld.