defqon.1-2019-one-tribe

Defqon.1 2019: we are one tribe

birgit
Birgit Roobol - 3 juli 2019
Tintelende voeten, suizende oren, zware ogen. Maar vooral het lege gevoel van binnen is er één die nooit zal wennen. De kater kan niet erger zijn. We zijn weer thuis. Het zit er weer op. We moeten weer een heel jaar wachten. De post Defqon.1 depressie is een bitch.

Van The Gathering tot The Closing Ceremony, en alles wat ertussen zit: Defqon.1 is een magische beleving, ieder jaar opnieuw. Van kamperen tot rondslenteren met je beste vrienden. Keihard uit je dak gaan, nieuwe artiesten ontdekken en afteren tot je erbij neervalt. Slap ouwehoeren, je lichaam (en geest) op de proef stellen, domme dingen doen, soms even ongegeneerd zeiken, maar altijd gelijk weer opstaan en doorpakken. Het is een bizarre trip, die ook dit jaar weer in één keer knipperen aan me voorbij is gevlogen.

Het is vrijdagochtend en het festivalterrein ligt er schitterend bij. De rust en sereniteit die voordat Defqon.1 losbarst over het festivalterrein heerst is bizar. Alsof het zegt: “Ik ben er klaar voor om helemaal tot de grond afgebroken te worden.” Als de hekken om 12.00 uur opengaan en de eerste Weekend Warriors (die al uren voor het hek staan) het terrein op stormen, is het alsof we allemaal in een achtbaan stappen die de komende drie dagen op standje maximaal gaat. 340 kilometer per uur, inclusief loopings, kurkentrekkers en turns en continu een pure adrenaline rush.

Terwijl iedereen druk aan het opbouwen en installeren is, is het échte feest in alle hoeken van het terrein al begonnen. Bij Q-dance Radio op de Wasted Lands kunnen we genieten van te gekke classic setjes, waarna we na een kleine opfrisser de mooiste festivaltent op aarde mogen betreden: de BLUE. En dan klinken de woorden waar we een heel weekend opgewacht hebben: “Weekend Warriors, welcome home”. Een golf van energie, ontlading en emotie knalt door de tent. En we dansen, tot het zonnetje achter de horizon verdwijnt. Dit is Defqon fucking 1.

defqon.1-2019-blog-2
“ONE BLOOD, ONE LOVE, ONE TRIBE”

2 stampvolle festivaldagen en 300 harder styles acts razen voorbij. Van emotionele hardstyle tracks in de eindshow tot aan kerst mash-ups op POWER HOUR. En dat is ook meteen het mooie aan Defqon.1. Het is zo’n bijzondere ervaring, dat ik mijn timetable aan de kant schuif en me laat verrassen door alles wat ik onderweg tegenkom. Ik geef me helemaal over aan het avontuur en de magie van dit bijzondere festival en kom zo op de allermooiste plekken terecht. Of dat nou in een ronddraaiende stage is of springend tussen alle andere Weekend Warriors, terwijl Sefa de RED helemaal afbreekt.

Het is niet alleen de muziek, de waanzinnige show of bijzondere aankleding. Het is niet alleen de geniale productie, de sfeer of het publiek, het is de samensmelting van al die elementen. De magie van Defqon.1 is het samenkomen van alles. Het leven in het moment, alles van je af kunnen zetten en genieten, alsof het je laatste dag op aarde is. 78.000 Weekend Warriors, Q-dance, artiesten en hardstyle muziek. Nergens anders besef ik het zo ultiem als hier: we’re one tribe.

En lieve Weekend Warriors, kijk waar we staan. We mogen dan nog steeds niet op de radio gedraaid worden. De gemiddelde Nederlander weet nog steeds niet wie we zijn en ja, we worden nog steeds neergezet worden als outcasts of kaakschaatsende gekkies. Maar we zijn van een festivalletje op het Almere Strand uitgegroeid tot hét dancefestival van Nederland met 78.000 bezoekers uit 110 verschillende landen.

Maar misschien wel het mooiste is: we hebben ons nooit bezig gehouden met de grootste, bekendste of de coolste te zijn. Onze passie, dedication of liefde is namelijk niet te aan te geven in cijfers of bedragen. Wij zijn de Weekend Warriors. Wij zijn One Tribe. Wij zijn Defqon.1, het mooiste festival op aarde.


Heb je nog geen genoeg van Defqon.1 2019? Wij ook niet! Daarom gaan we nog even door met de Defqon.1 2019 spam. Herleef Defqon.1 2019:
  • Q-dance streamt de hele dag verschillende livesets via Q-dance Radio. Play it out loud!
  • Check hier ons fotoalbum van het weekend.
  • Wil je meer zien? Volg Hardstyle Report dan op Facebook en Instagram voor de nodige Defqon.1 spam.