The Road To Defqon.1: Defqon Maagd 001

The Road To Defqon.1: Defqon Maagd

eva
Eva Selhorst - 28 april 2017

Mijn naam is Eva en ik ben nog maagd. Een Defqon maagd. Na jaren van kwijlend naar de te gekke aftermovies van Defqon gekeken te hebben, is het dit jaar eindelijk zo ver. Het is tijd voor mijn Weekend Warrior ontgroening. Ik ben een maagd met een missie: uitvinden wat ik ECHT niet mag missen tijdens mijn eerste Defqon.1 weekend. Is het ook jouw eerste keer? Volg dan mijn Defqon ontmaagding via Hardstyle Report en natuurlijk op het festival zelf.

Defqon.1 festival speelt zich af in Biddinghuizen. Voor mij geen onbekende locatie, aangezien ik vier jaar achter elkaar naar Lowlands ben geweest. Natuurlijk is Lowlands héle andere koek. Hier geen bandjes of literatuur, maar een héél weekend lang KEIHARD stampen. Ik hoop op Defqon.1 de hele dag rond te kunnen lopen en dat íeder rondje echt anders is. Heerlijk dwalen, verdwalen en compleet los gaan!

Als Weekend Warrior ‘slaap’ je twee nachten op het magische festival terrein. De doorgewinterde Warrior staat op de heilige camping ground. De Weekend Warrior die ook echt wil slapen, kiest voor een comfort camping, tevens op dezelfde camping ground. De artiesten, organisatoren en mensen die denken dat ze ook belangrijk zijn zitten in een huisje. Na alle gebroken nachten op Lowlands, wil ik van Defqon.1 ultiem kunnen genieten. Daarom sta ik en mijn mede-ravers op de Comfort Camping in een Hardstyle Report Safari tent. Kom gerust langs voor wat toffe merchandise of een gezellig praatje.

The Road To Defqon.1: Defqon Maagd 002

Maar man, man, man, man! Hoe moet ik óóit kiezen waar ik heen kan gaan op Defqon.1? Zoveel stages, zoveel artiesten en zo weinig tijd. Ik krijg spontaan FOMO! Voor de area’s verwacht ik een combinatie van intieme tot mega gigantische tenten en buitenstages. Met uiteraard lichtshows waarvan je net geen epileptische aanval krijgt, kneiter hard geluid, een bass die bij je binnendringt en héél veel vuurwerk. Springen, hakken en stampen met al die verschillende nationaliteiten, vreemden, vrienden en friends for one day en samen genieten van de dikste drops en kicks of van een perfecte melodielijn.

De line-up van dit jaar is om je vingers bij af te likken. Van euforische tot raw dj’s, van frenchcore tot freestyle. Artiesten als Frequencerz, Psyko Punkz, TNT A.K.A. Technoboy & Tuneboy, Noisecontrollers, Radical Redemption, Adaro, E-Force, B-Front, Deetox, Korsakoff, Partyraiser, Zany en Mashup Jack. Dat wordt van tevoren goed puzzelen om alle sets te kunnen bekijken. En uiteraard “A Hardstyle Legacy, 15 Years Of Defqon”. Ik kan wel raden wie dat zijn!

Heb jij nog tips over wat ik echt niet mag missen op Defqon.1 festival? Laat het deze Defqon maagd dan weten! Bijvoorbeeld via onze website of social media. Of vertel het me in levende lijven! Je kunt me herkennen aan mijn duidelijk herkenbare ‘Defqon.1 maagd’ sjerp. Ga je dit jaar ook voor het eerst? Stuur me dan ook een berichtje. Dan gaan we samen rondjes lopen!

#HardstyleReportgoesDefqon1

Foto door Q-dance