defqon1

Q-dance

Q-dance is de grootste Nederlandse organisator van dance-evenementen gericht op de hardere stijlen. Bekende concepten zijn Defqon.1 Festival, Q-BASE, QAPITAL, Qlimax en X-Qlusive.

In 2000 begon de organisatie uit Landsmeer, toen nog als Qlass Elite, met het organiseren van houseclassics feesten, of beter gezegd: Houseqlassics. Gaandeweg transformeerde de muziek, veranderde de naam in Q-dance en kwamen er ook nieuwe feesten bij. Met het concept Qlubtempo introduceerde Q-dance in 2001 een heel nieuwe muziekstroming: hardstyle. Daarmee is Q-dance niet alleen de grootste organisator, maar ook de bedenker van hardstyle.

Q-dance onderscheidt zich als organisator ten opzichte van andere organisaties door ieder evenement als een compleet eigen belevingswereld te beschouwen met een uniek gevoel. Of het nu gaat om de thema’s die ze in sommige concepten doorvoeren of het geluid, de productie, de locatie en de line-up. Ze tillen hun concepten naar het allerhoogste niveau met adembenemende showelementen en stage-designs, een unieke sfeer en een experience van de bovenste plank.