desamenzwering2019

De Samenzwering

carmina
Carmina Wassink - 13 november 2019
Afgelopen zaterdag gingen we terug naar het geluid van vroeger: the sound of the underground. Organisaties van het eerste uur, Q-dance en Multigroove, vormden samen een sterk front als ‘De Samenzwering’. De Warehouse Elementenstraat, de helden van vroeger en de platen van weleer; voor de ravers van het eerste uur voelde het als thuiskomen. Het was een muzikale tijdreis zonder hokjes. Dit is de allereerste editie van De Samenzwering.

De Samenzwering staat voor “de waarden van vroeger met de normen van nu”. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar hebben de early liefhebbers hun oude Air Max weer uit het vet getrokken, om een middag, avond en nacht vol gas te gaan op de lekkerste platen, die je bijna nergens meer hoort op een feestje. Althans, in ieder geval niet in een hoofdzaal. En dat is ook meteen het lekkere aan De Samenzwering. Vandaag is de hele Warehouse Elementenstraat er aan gewijd. Alsof het gewoon weer even eind jaren 90/begin 2000 was.

We bouwen de dag rustig op met Gino en de zaal stroomt rustig vol. Als Sunny D aan het hele publiek laat zien hoe die waarden in elkaar zitten, is het al lekker druk in de hoofdzaal. Zijn sound is simpel en hard. Liefhebbers dansen nu al alsof hun leven er vanaf hangt. Die vibe is door de hele zaal voelbaar. Het maakt niet uit wie je bent of hoe je danst, als je maar geniet. Mensen praten met elkaar, halen herinneringen op en genieten vooral van en met elkaar. Die saamhorigheid vormt de boventoon, vanaf de allereerste minuut.

De interactie tussen de crowd en de artiesten is te gek. Met sets van Dana en Luna, die achter de decks even hard losgaan als het publiek, is er geen stoppen aan. Maar ook tijdens de set van Technoboy, die de ene klassieker na de andere klassieker uit zijn mouw tovert. Hij heeft zo’n goede drive in zijn set zitten en brengt deze dag tot een absoluut hoogtepunt. WAUW!

Die oude tracks van vroeger roepen geweldige reacties die bij het publiek op. Mensen schreeuwen het nog net niet uit bij het horen van hun favoriete track van vroeger. Tracks als ‘Follow Me 2002 Derb remix’ van Space Frog ft. the Grim Reaper, ‘Big Orgus (BD traxx remix)’ van DJ Furax & Redshark, ‘Zany - Sky High (Technoboy remix)’ en Technoboy’s ‘Tatanka’ remix uit 2005 maken een hoop bij het publiek los. Deze euforie zorgt voor een heerlijke enthousiaste sfeer die voor de rest van de dag niet meer verdwijnt.

Deze te gekke vibe wordt tot aan het einde toe doorgezet. Vince deelt de laatste klap uit en geeft een oldschool set weg met echte, oude hardcore klappers. Het gaat er zo hard aan toe, dat het feest om 02.00 uur nog niet klaar is. We gaan gewoon nog even een uurtje langer door. Deze verrassing is de kroon op deze geweldige dag. Dat zien we tegenwoordig niet vaak meer.

De eerste editie van De Samenzwering was legendarisch. Er werd niet in hokjes gedacht en geraved alsof we in een tijdmachine waren gestapt. Dit is een muzikale reis die we niet snel zullen vergeten!