Q-dance presents: Project One | Reflection of the

Q-dance presents: Project One | Reflection of the Eternal

birgit
Birgit Roobol - 24 oktober 2018

Amsterdam kleurt geel met zwart. En hoewel het Amsterdam Dance Event onder hardstyle liefhebbers nog steeds niet zo’n enorme happening is, komt daar steeds meer verandering in. Op zaterdagavond vult Q-dance de Ziggo Dome met Project One-fans. Dit is Q-dance presents: Project One | Reflection of the Eternal.

“The Project lives on.” Headhunterz en Wildstylez hebben al heel veel grote successen behaald als dj duo, maar na tien jaar Project One is het tijd om te focussen op de toekomst. De line-up, samengesteld door de heren zelf, bestaat daarom voornamelijk uit ‘de nieuwe generatie’: artiesten die zij op muzikaal gebied op dit moment aanvoerders van de hardstyle scene vinden.

Q-dance presents: Project One | Reflection of the

De nacht ademt Project One. De zaal is gevuld met dedicated fans en vanaf het begin is de toon al gezet. De beste melodieuze hardstyle en een euforische sfeer. Alleen het stage design pakt ons bij binnenkomst niet echt. Een zwarte achterwand, met daarop de naam van de artiest. Toch zijn we allesbehalve teleurgesteld, omdat we zeker weten dat ons een spektakel staat te wachten.

Na een zeer geslaagde mix van ‘Life Beyond Earth’, laat KELTEK zien waarom hij thuishoort op dit grote podium. Het is niet voor niets dat Headhunterz en Wildstylez zo ontzettend fan van hem zijn. Zijn eigen platen klinken geweldig, maar hij is ook zeker niet bang om te experimenteren. Zodra hij ‘Moonraker’ van Noisecontrollers & Alpha2 erin gooit, gaat de hele zaal plat.

Q-dance presents: Project One | Reflection of the

Als de klok 01.00 uur slaat, is het tijd voor dé set van de avond. Het zwarte podium transformeert ineens in een prachtige stage met zieke visuals en ledstrips versterkt door stroboscopen en felgekleurde lasers. De lichtshow is geniaal en de tracks zijn er perfect op aangesloten. Naast de oude, bekende platen, laten de heren van Project One ook veel nieuw materiaal horen, die live echt fantastisch klinken. ‘Journey of The Mind’ is de grootste verrassing van deze set en klinkt als een opvolger van ‘Life Beyond Earth’, héél vet. We horen dikke kicks, betoverende melodieën en vocals zoals we van Project One gewend zijn. Daar moet wel een nieuw album uitkomen!

Natuurlijk draait deze nacht om Project One, maar D-Block & S-te-Fan geven misschien wel dé set van de nacht (again). Heerlijke platen als ‘Music Made Addict’, ‘We Don’t Stop’ en natuurlijk: ‘Shiverz’ worden gedraaid. Ook verrassen ze ons zelfs nog met: ‘Rooler – Yes!’. In deze set zit alles wat een goede hardstyle set nodig heeft: stevige kicks, een goede melodie en oneindige drive. Dit brengen ze absoluut over op het publiek, want wat een energie! Vanuit de zaal wordt er flink meegebruld en de sfeer is top.

Q-dance presents: Project One | Reflection of the

De Sound Rush & Headhunterz set is vermakelijk, maar niet heel bijzonder. Ze draaien lekkere plaatjes zpals: ‘Scrap Attack (Lessons In Love Edit)’  en een edit van ‘FTS’, maar het lukt ze niet om die enorme drive van D-Block & S-te-Fan voort te zetten. Ook tijdens de set van Wildstylez kakt het geheel een beetje in. Hij draait veel sferische platen, waardoor het tempo van de avond er een beetje uitgehaald wordt. Maar dat wordt goed gemaakt met pareltjes als ‘Legends Never Die’, hoe graag we ook naar een beetje tempo verlangen, deze plaat maakt alles goed.

Als Atmozfears & Devin Wild het podium beklimmen, is de energie terug in de zaal. De stijl van deze twee dj’s passen goed bij elkaar en zetten een set neer met een combinatie van melodieuze platen met een stevige kick door. Ze draaien onder andere ‘Feel My Love (Sub Zero Project & Devin Wild remix)’ en ‘Psychedelic (Atmozfears remix)’.

De set van Phuture Noize en Sub Zero Project sluit hier nauw op aan. In anderhalf uur bewijzen ze opnieuw een magische combinatie te zijn. Natuurlijk openen ze met hun collab ‘We Are The Fallen’, die in combinatie met de lichtshow, voor een uniek moment in de zaal zorgen. Maar ook pareltjes als ‘This Is Our Church’ en ‘Suicidal Superstar’. Wat ons betreft zijn deze jonge dj’s dé allergrootste talenten op dit moment uit de scene en het is een genot om ze samen op het podium te zien.

Q-dance presents: Project One | Reflection of the

Hoewel je het misschien in eerste instantie niet zou verwachten is frenchcore god Sefa hier om de nacht af te sluiten. Het is geen geheim meer dat Headhunterz fan is. Van de sferische, stevige hardstyle van Sub Zero Project en Phuture Noize gaan we naar een extreem hoog bpm en smerige kicks. Dat lijkt misschien een enorme stap, maar dit is blijkbaar precies waar iedereen op zit te wachten. Het is inmiddels wat rustiger in de zaal geworden, maar een bom van energie ontploft zodra hij het podium betreedt. Frenchcore liefhebber of niet, het laatste half uur gaat iedereen maximaal op die geweldige platen van Sefa. Als een sneltrein dendert deze geniale set voorbij, en dan zit de nacht er al weer op.

Van het Amsterdam Dance Event was nauwelijks iets te merken, maar van het grote succes van Project One des te meer. Met Reflection of the Eternal wilde het duo hun relevantie tonen en niet blijven hangen in het verleden. Dat is ze absoluut gelukt. De interessante mix van artiesten op de line-up zorgde voor een avond vol muzikale hoogtepunten, maar bovenal een hele fijne sfeer. Dit is gewoon weer een dikke vette Q-productie, all over again. Eén voor in de boeken!