dediqated

The Most DEDIQATED #1

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 7 november 2019
Q-dance bestaat volgend jaar 20 jaar en viert hun legacy met een enorm indoor event waar alles van 20 jaar hardere stijlen voorbij komt. Van The Qlubtempo Parade tot een Ode to In Qontrol en van The Hardstyle Top 25 of all-time tot de eerste indoor Q-dance Endshow ooit. In 20 jaar, heeft Q-dance een enorme fanbase opgebouwd. Van over de hele wereld bezoeken deze die-hard fans Q-dance evenementen, maar deze liefde gaat verder. Van je partner ten huwelijk vragen bij de Defqon.1 stage, je liefde voor Q-dance vereeuwigd op je lichaam tot enorme merchandise collecties. Dit zijn The Most DEDIQATED.

The most DEDIQATED: Eddy

Eddy is voor zijn vrienden beter bekend als Party Pinda. Party Pinda en hardstyle gaan way back. Doordeweeks is hij door heel Nederland te vinden om winkelketens te voorzien van nieuwe apparatuur. “Ik vervang, plaats en repareer alles wat je in een weekend kunt vinden met een stroomsnoer eraan. Ik leg per week zo’n 1800 tot 2000 kilometer per week af. Iedere kilometer wordt begeleid door échte hardstyle, voor mij is dat van 2003 tot 2011.”

Vroeger was Eddy een echte hardcore fan. “Ik was verkocht aan Neophyte, Endymion, The Viper, Evil Activities en Art of Fighters. Alleen mijn vrienden vonden dat allemaal te hard en te snel.” Via MSN – the good old days – kreeg hij een mp3 gestuurd met daarop ‘Headhunterz - End of My Existence’ gevolgd door ‘The Southstylers - Pounding Senses (Deeper Inside Remix)’. “En alsof dat niet genoeg was gooide die vriend er nog wat Showtek platen achteraan.” Vanaf dat moment was hij verkocht. “De melodie, de bass, de opbouw van de tracks, alles was in perfecte harmonie.”

 
party-pinda-01
 

Vanaf dat moment heeft Eddy jarenlang iedere dag gezocht naar betere versies van de mp3’s of onbekende platen die hij kon downloaden. “Ook het aftellen van de dagen tot de volgende FearFM weer uitkwam. Of na een feest hopen dat er ergens een goede live-opname te vinden was. Mooie tijden waren dat!”

Zijn eerste Q-dance feest was Qlimax 2006. “Ik zal nooit vergeten toen ik voor het eerst via de zuid-tribune het stadion in liep. Het geluid, de lasers, de deinende massa mensen op het veld. KIPPENVEL!” Party Pinda besefte dat hij echt thuis was. En dat gevoel heeft hij nu nog steeds, elke keer wanneer hij naar een feest gaat. “Q-dance weet zichzelf altijd te overtreffen.” De over de top show, de dikke line-up. “Niks ten nadele van andere organisaties hoor, maar Q-dance is altijd vernieuwend.”

Wat zijn favoriete feest is, vindt hij moeilijk om te zeggen. “Ik heb zóveel vette feesten meegemaakt.” De laatste tijd vindt Eddy de scene wel veranderd en vindt hij het feesten niet meer wat het ooit was. “De muziek is gewoon veranderd, dus mijn eisen zijn ook veranderd. Maar als er een classic area is, ben ik helemaal in mijn element.” Maar zijn #1 Q-dance evenement is by far X-Qlusive Showtek. “Het zijn mijn helden en wat een show was dat zeg! X-Qlusive Technoboy was ook fantastisch. Maar ja, zo kan ik alle feestjes wel gaan opnoemen.”

 
party-pinda-02
 

Q-dance heeft Eddy zoveel mooie herinneringen en momenten bezorgd. “Ik heb het er vaak nog met vrienden over en krijg zo’n grote glimlach op mijn gezicht als ik eraan denk. Dat waren voor mij echt de gouden jaren!” In februari hoopt hij deze gouden tijden weer te herleven op DEDIQATED. “Ik hoop op een dikke line-up, met live-set van mijn favoriete artiesten van toen en heel veel muziek van voor 2011. Ik wil echt weer even terug naar toen!” De Party Pinda lacht. “Misschien ben ik wel gewoon een ouwe hardstyle lover geworden, haha. Ik ben Q-dance voor altijd dankbaar voor alles wat ze mij aan feesten, herinneringen en goede vrienden hebben gebracht. Ik hoop dat in februari weer te beleven!”

The most DEDIQATED: Ricardo

Ricardo is 28 jaar en woont samen met zijn vriendin in Zeeuws-Vlaanderen. In zijn dagelijks leven is hij machinist op een telescoopkraan en DEDIQATED to the core. Zijn liefde voor de muziek begon met hardcore. “Ik luisterde altijd naar de Thunderdome cd’s van mijn broer. Op mijn zestiende verjaardag ging ik voor het eerst naar een discotheek waar ze hardcore en hardstyle draaiden. Ik was verkocht en ging vanaf dat moment ieder weekend.” Zo volgden de evenementen van Bass Events en toen hij eindelijk achttien was, bezocht hij zijn eerste Q-dance evenement. “Defqon.1 Scrap Attack in 2009.”

Sindsdien staat Ricardo’s leven definitief in het teken van hardstyle en probeert hij geen Q-dance feest te missen. “Het maakt voor mij niet uit welk feest Q-dance geeft, het voelt altijd als thuis. Ik volg ze op de voet en ben altijd op de hoogte van wat Q-dance te bieden heeft. Deze feesten blijf ik nog bezoeken als ik oud en grijs ben!” Zijn favoriete festival is Defqon.1. “De aankleding, de sfeer, de mensen, ik vind alles geweldig aan Defqon.1.” En zijn favoriete indoorfeest is X-Qlusive Holland. “Lekker Nederlands, haha. Daar mogen we trots op zijn!”

 
the-most-wanted-03
 

Naast alle feestjes die hij heeft bezocht, heeft Ricardo ook een flinke merchandise collectie opgebouwd. “Petten, vesten, pasjeshouders, noem maar op. Alles wat Q-dance maakt vind ik fantastisch. Mijn mooiste item is de limited edition jas waar er maar 300 van zijn gemaakt, deze draag ik met trots.” Daarnaast heeft hij op zijn linkerkuit het Defqon.1 logo laten tatoeëren. “Dit heb ik op Defqon.1 zelf laten zetten, een mooiere herinnering kun je niet hebben.” Ook heeft hij een sleeve met festival-logo’s, de Defqon.1 stage van 2014, andere Q-dance elementen en zelfs de handtekening van Q-dance oprichter Wouter Tavecchio. “Die maakt het helemaal af. Maar mijn arm is nog niet vol, later wil ik deze opvullen tot het een volledige Q-dance sleeve is.”

DEDIQATED is Ricardo’s tweede naam en ook het feest op 8 februari staat uiteraard op de agenda voor hem. Hij heeft hoge verwachtingen. Artiesten zoals Paul Elstak en The Prophet mogen wat hem betreft absoluut niet missen op de line-up. “Zij zijn voor mij de founders van de muziek.” Daarnaast hoopt hij ook veel andere artiesten te zien die veel met Q-dance hebben samengewerkt. “Ik hoop terug in de tijd genomen te worden, naar waar het allemaal begon, en dan langzaam opbouwend naar waar we op dit moment staan. Het wordt ongetwijfeld een dag om niet te vergeten!”

 
the-most-dediqated-04
 


DEDIQATED – 20 years of Q-dance vindt plaats op 8 februari van 12.00 tot 23.00 uur in het GelreDome in Arnhem. De kaarverkoop start aanstaande zaterdag 9 november om 13.00 via de Q-dance website.