IMPAQT 2019

Brace Yourself and get ready for IMPAQT

birgit
Birgit Roobol - 3 september 2019
Niets leukers dan een nieuw feestje op de agenda. De kriebels, de spanning, omdat je geen idee hebt wat je kunt verwachten. Q-dance is meester in het creëren van bijzondere concepten en belevingen. En na het grote succes van Q-BASE (die laatste editie, wow) zijn we heel erg benieuwd wat ons aanstaande zaterdag te wachten staat. Nog niet overtuigd? You better be, want deze smoesjes gelden aanstaand weekend niet. “Brace yourself and get ready for IMPAQT.”

“Het is zo ver”

Een festival in Duitsland, dat klinkt inderdaad ver. Maar Duitsland is een groot land en het valt eigenlijk best wel mee. Weeze ligt 10 minuten over de grens en is vanuit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zo’n 2 uurtjes rijden. Vanuit Arnhem, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch zelfs maar een uurtje. Heb je geen auto of BOB? Reserveer dan alvast een taxi of regel een busreis via Event Travel.

Alleen al de locatie is de rit zeker waard. De bijzondere sfeer van de oude militaire basis op Airport Weeze is er een uit duizenden. Wanneer krijg je nou de kans om te raven in een bunker? Ook gelden er geen geluidsrestricties, waardoor de muziek nóg harder dan normaal staat. “Die bass die moet je niet horen, die moet je voelen!”

“Het is geen nachtfestival meer”

IMPAQT begint om 12.00 uur (voor Titan tickethouders) of 14.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Ruim 12 uur feesten dus. Het festival gaat dan misschien geen hele nacht door, maar om ongeveer 20.20 uur gaat de zon onder in Weeze. Dat betekent dat je nog zo’n 5 uur kunt raven in het donker. From day in to night, net zoals Q-BASE. En overdag hoef je je trouwens ook niet te vervelen, want ook dan is de locatie magisch. Wie naar Parookaville is geweest kan dat beamen.


“Het is geen Q-BASE”

Na vijftien succesvolle edities van Q-BASE is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in de Q-dance saga. IMPAQT is dan ook een compleet nieuw concept en geen Q-BASE 2.0. Feestjes komen en gaan, en hoe leuk we Q-BASE ook vonden, vernieuwing is nooit slecht.

Zo brengt Q-dance de Titan Showcase in het leven. Scoor je een Titan-ticket dan begint voor jou het festival al om 12.00 uur. Onder leiding van Q-dance ontdek je het festivalterrein. Het is dé ultieme manier om een exclusieve sneak-peek te krijgen in alles wat IMPAQT te bieden heeft. De Titan Showcase komt uiteindelijk tot een hoogtepunt in de première van Sefa’s nieuwe live-act. Een opening die je niet snel zult vergeten en daarna kun je nog ruim 12 uur doorfeesten op dit day-in-to-night-festival vol te gekke, nieuwe belevingen.

Toch zijn er natuurlijk wel een paar geliefde Q-BASE elementen overgebleven. Zo is IMPAQT opnieuw the Grand Finale of the festival season en het langstdurende hardstyle festival.

“Er is niet genoeg afwisseling in de muziek”

IMPAQT - The Festival of Titans representeert de meest toonaangevende namen uit de scene. Het festival is opgebouwd uit 3 territoria. Ieder territorium heeft 2 stages en is dedicated aan een muziekstijl: hardstyle, raw hardstyle en hardcore/uptempo. Het ene podium met de allergrootste namen, het andere podium iets specialistischer, met de bijzondere acts.

The Colossus: harder styles met de grootste acts van nu.
The Dome: specials en bijzondere acts.
The Octogon: de grootste raw hardstyle acts in de hangar.
The Nest: raw specialisten en nieuwe namen.
The Invader: de grootste namen uit de hardcore scene op een open air stage.
The Armoury: van uptempo tot terror en frenchcore.

IMPAQT 2019 vindt op 7 september 2019, van 14.00 - 02.00 uur en voor Titan tickethouders van 12.00 - 02.00 uur. Scoor je ticket hier (let op: er zijn alleen nog Regular tickets te koop, de Travel & Stay-packages en Titan tickets zijn uitverkocht).
- Kom in de mood met onze IMPAQT by Hardstyle Report Spotify Playlist.
- Check de IMPAQT timetable.