X-Qlusive Holland 2019

X-Qlusive Holland 2019 - Gezelligheid Kent Geen Spijt

carmina
Carmina Wassink - 2 oktober 2019
Ons oranje hart bloeit een paar keer per jaar op in volle glorie, maar het straalt van geluk op X-Qlusive Holland. Vergeet even die kringverjaardag van tante Sjaan, die portie gloeiende bitterballen of dat leuke avondje in de kroeg. Het is tijd voor het echte werk; vannacht kleurt de Ziggo Dome helemaal oranje. Vannacht stampen wij samen voor ons Vaderland!

De aftrap is voor DJ Ruthless. De Ziggo Dome is tot de nok toe gevuld. Links, rechts, voor, achter, overal staan oranjeliefhebbers. Hij laat de zaal ontploffen met tracks als de Dr. Rude Remix van ‘The Launch’. Vanaf het begin zitten de sets vol met geniale edits van Hollandse nummers, en met MC DV8 en Ruben van der Meer als de kroegbazen van vannacht, staat ons nog van alles te wachten. Kom maar op met die polonaises en rondjes bier!

Ruben X-Qlusive Holland 2019

 

Niet alleen de grote zaal staat in het teken van Hollandse glorie, ook zaal twee is omgetoverd tot de leukste kroeg van Nederland. De openingsset van Ziggy en Pittboy is fantastisch, echt perfect afgestemd op vanavond. Tracks als de remix van ‘Hoe Het Danst’ en de remix van ‘Piece of Your Heart’ van Dr. Phunk zijn een groot succes. De zaal stroomt snel vol en de toon is direct gezet met deze enthousiaste jongens.

De gebroeders Boeren tillen de avond naar een hoger level op de mainstage. Sound Rush laat zien hoe wij in Nederland feesten. Ze laten hun beste Fortnite moves op hun eigen edit van ‘Rhythm Of The Night’ en bezorgen bergen kippenvel met hun remix van ‘Kleine Jongen’ van André Hazes. Schouder aan schouder zingen 12.000 mensen luidkeels mee. Ook hadden de Sound Rush broertjes de eer om het eerste X-Qlusive anthem ooit te maken, met niemand minder dan Frans Duijts: ‘Gezelligheid Kent Geen Spijt’. Nou, dat hebben we geweten. Dit lied is op ons lijf geschreven en het gaat compleet los!

sound-rush-x-qlusive-holland-2019

 

“Ohhh naa naaa I am a rebel baby, so why don't you kill me?” De track ‘Rebel Baby’ van Outsiders laat iedereen tot in gekte uitbarsten. Iedereen klapt vol overgave mee en dan gaat het los. Outsiders weet precies hoe je een goed feestje moet bouwen en past perfect bij de sfeer van vanavond. Het is helemaal compleet als hij MC Snelle op het podium uitnodigt en een remix van ‘Reünie’ draait. Dit is goud, voor ons kan deze track niet snel genoeg gereleased worden.

Wanneer de Nachtbrakers het podium betreden, ontstaat er een onbeschrijfelijk gevoel van vreugde onder het publiek. Weet je nog hoe we ons voelden tijdens de 5-1 overwinning tegen Spanje in 2014 of toen Sven Kramer weer Olympisch goud binnen haalde? Precies dat gevoel! In hun stijlvolle trainingspakken zetten Endymion, Bass Chaserz en Degos & Re-Done de hele Ziggo Dome op zijn kop. Ze geven een gruwelijke set weg en laten ook heel de Ziggo Dome mee springen met zanger Kafke. Wat een te gekke vibe!

zaal-x-qlusive-holland-2019

 

Het einde nadert en het feest gaat een tandje sneller met de sets van Warface als 'Warfeest' en D-Fence. Alleen langzaamaan verliest de nacht zijn oer-Hollandse gezelligheid en wordt het een beetje ‘gewoon’. Toch laten we ons niet op ons kop zitten en gaan we door tot de laatste kick.

Van dansen op Corry Konings, de polonaise lopen en vol vreugde stampen met Ruben van der Meer. Deze editie van X-Qlusive Holland heeft zichzelf weer overtroffen. Holland en hardstyle blijft een geweldige combinatie. Hoewel X-Qlusive Holland in het verleden geen jaarlijks concept was, hopen we dat we in 2020 weer kunnen genieten van deze oranjegekte. Met trots kunnen we zeggen: “We are the owner of an orange heart.”